HOME | RACEBAANWEETJES | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
FRANKOCHAMPS II - DE NIEUWE BAAN VAN RACEBAAN.COM
Door de drukte die het vullen van deze website met zich meebrengt (en nee, we klagen niet hoor...!) alsmede door een aantal ontwikkelingen in de prive-sfeer (de één een nieuwe baan, de ander een nieuwe relatie...) heeft de bouw van onze eigen vaste baan de nodige vertraging opgelopen. Heel vervelend, zeker omdat onze handen regelmatig kriebelen bij gebrek aan "even snel een paar rondjes draaien". Het steeds op en afbouwen voor de diverse testen gaat ook al snel vervelen, mede ook voor de rest van de bewoners..... Bovendien is dat alles niet echt lekker voor het baanmateriaal natuurlijk.
Zeker gezien het feit dat racebaan.com in onze huidige vorm nu één jaar bestaat de hoogste tijd om de handen eens uit de mouwen te gaan steken!
We willen we zo langzamerhand in onze testverslagen weer eens met rondetijden gaan werken. Dit om een wat beter vergelijk te hebben tussen auto's (van verschillende merken) onderling, maar ook om in beeld te kunnen brengen wat het tunen van een auto "uit de doos"  op de baan voor resultaten geeft of te zien wat het verwijderen van magneet en plaatsen van lood voor effect heeft. Dit laatste is, gezien het groeiend aantal liefhebbers van rijden zonder magneet, iets wat we straks regelmatig willen gaan uitproberen. 
En last but not least; we willen zo langzaam eens de mogelijkheid hebben om zo af en toe wat racebaanvrienden en relaties uit te nodigen om eens een aantal uurtjes lekker bij ons te komen boenderen....!!

BAANKEUZE
Reeds bij het ontwerp voor de vorige locatie hadden wij aangegeven voor onze vaste baan gebruik te willen gaan maken van Fleischmann. Dit om diverse redenen. Onze baan moet hier meerdere functies tegelijk kunnen vervullen. Behalve voor veel uurtjes onderling racebaan- plezier moet de baan ook kunnen dienen als een soort clubcirquit. Er zijn hier in de buurt geen clubs, vandaar de keuze voor een vier- baans layout. Kunnen we toch indien gewenst met meerdere liefhebbers rijden. Verder moeten we er mooie foto's kunnen maken en moet er dus ruimte zijn voor leuke scenery. Tot slot, misschien wel het allerbelangrijkste, moet de baan geschikt zijn als testbaan zowel voor auto's in de schaal 1/32 maar ook in de schaal 1/24. Mede door dit laatste vielen de meeste merken dus al snel af.
Bovendien heeft deze keuze als voordeel dat Fleischmann merendeels alleen nog 2e hands verkrijgbaar is. Op deze wijze kunnen wij onze onafhankelijkheid ten opzichte van alle huidige baanproducenten behouden.
Verder is Fleischmann van bewezen goede kwaliteit, heeft het een goede stroomdoorvoer en, zeker niet onbelangrijk, een baanstructuur die een redelijke tussenvorm is van de banen die op dit moment in de handel te koop zijn.

4-sporige houten baan (Westland raceway)


HET BAANONTWERP
Net als voor iedereen zijn er ook voor ons een aantal zaken waarmee we rekening hebben moeten houden bij het ontwerpen van onze nieuwe layout. Allereerst de beschikbare ruimte. Frankochamps II komt nu niet op zolder, maar in een "gewone" garage. In dit geval hebben we wel het geluk dat deze door de bouwwijze aan de achterzijde iets breder uitloopt. Hiervan kunnen we dankbaar gebruik maken. Verder moet de baan als testbaan kunnen beschikken over
voldoende (opeenvolgende) bochten om de baanvastheid en mogelijkheden om te driften te kunnen beoordelen. Daarnaast voldoende rechte stukken om lekker snelheid te kunnen maken.
Tussen dat alles dan nog zoals gezegd wat ruimte over zien te houden voor scenery en het geheel zodanig maken dat men er met vier man lekker kan racen met een minimum aantal marschalls. Deze laatste moeten uiteraard vrij makkelijk bij de "kritische" plekken kunnen en daarbij niet al te veel het zicht belemmeren voor de rijders... Iedereen wil tenslotte altijd zoveel mogelijk meters maken en zo weinig mogelijk stilstaan toch!?
Kortom,
de baan moet dus racebaar zijn, ritme hebben en uitdaging bieden.

Dus, meten, overleggen, schetsen, denken en tekenen tot je een basis hebt dat ergens op lijkt. We hebben vervolgens gebruik gemaakt van het gratis te downloaden programma Slotman.
Dit is naast een programma om baanontwerpen te maken tevens een programma dat gebruikt kan worden als database voor al je auto's EN met de juiste hardware geschikt als tijdwaarneming via je PC. Het webadres is uiteraard ook te vinden op onze linkpagina. Uiteraard zijn er meerde goede programma's, maar hier zijn we nu eenmaal gewend om mee te werken.....

We moeten uiteraard nog heel even afwachten hoe een en ander tijdens de testperiode in de praktijk zal blijken te werken. Misschien dat er toch nog enkele kleine zaken aangepast moeten worden. Voorlopig denken we echter een aardig compromis te hebben gevonden, dat aan al onze wensen tegemoet komt. Na de nodige tussentijdse aanpassingen hebben we het definitieve ontwerp nu in ieder geval klaar. Hieronder zien jullie
FRANKOCHAMPS II in beeld;

Fleischmann, 4-sporig, rijrichting linksom, spoorlengte 20.42 meter,  ong. 5 bij 3 meter.

Nog deze maand hopen we de layout daadwerkelijk te gaan uitleggen, zodat we kunnen gaan testrijden. Over een kleine maand willen we, na wat voorbereidende werkzaamheden in de garage, dan beginnen met de feitelijke bouw van de baan. Uiteraard worden jullie voortaan met enige regelmaat middels artikels met foto's over de voortgang op de hoogte gehouden! In het volgende artikel dus wat foto's van de beschikbare ruimte en de testbaan en een verslag van onze bevindingen tot op dat moment.....En ook wij weten lang niet alles!
Dus waar nodig zullen wij bij jullie aankloppen voor advies en hulp, want ook wij leren nog dagelijks! Voor opmerkingen op tips houden we ons dan ook altijd aanbevolen!


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
01 maart 2006 - Copyright racebaan.com