HOME | RACEBAANWEETJES | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
FRANKOCHAMPS - DE RODE DRAAD
Je eerste permanente baan bouwen is iets moois, voor velen vaak als 'n droom die eindelijk werkelijkheid wordt. In "FRANKOCHAMPS - DE RODE DRAAD" wordt uitleg gegeven over alles wat met de bouw van 'n permanente baan te maken heeft. Dit gaan we doen aan de hand van onze nieuwe baan "Frankochamps". Deze is ontworpen voor zowel de schaal 1/32 als 1/24.
Tot we met de daadwerkelijke bouw beginnen, want dat zal pas tegen april zijn, gaan we hieronder in op de baankeuze, het maken van een baanontwerp t/m een eerste testopstelling.

Porsche 911 GT 1/24 (Plafit/Tamiya) & 1/32 (Proslot)

VOORWOORD
Iedereen zal het er wel al eens over hebben gehad met z'n racemaatjes...De vraag namelijk, wat nu precies 'n goede baan is, of wat nu 'n goede baan uitmaakt. Om daarom maar meteen met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen over "wat 'n goede baan is":
Hoewel er onderlinge verschillen zijn tussen de merken is er
eigenlijk geen specifieke baan te noemen die beter is dan 'n andere!
Gelet op het tweede deel van de vraag "wat dan 'n goede baan uitmaakt"!? ...Daarover kan alvast gezegd worden dat, het ontwerpen van een goede baan bijna altijd 'n kwestie van compromissen sluiten is!
BAANKEUZES
Thuisbaanracend Nederland rijdt doorgaans op 1/32 banen. Hiervoor zijn eigenlijk alle banen van de bekende merken geschikt. Hiernaast bestaan er ook racebaanauto's in de schaal 1/24. Voor deze schaal is de baankeuze beperkt tot met name Carrera en het vroegere  FLeischmann. Uiteraard is er nog de mogelijk- heid voor het maken van een houten baan.

Op een 1/32 baan kun je niet met 1/24 rijden, andersom kun je op een 1/24 baan wel met 1/32 auto's rijden. Dit is ook de reden dat clubs in Nederland vaak 1/24 banen gebruiken.
Dit zou dus tevens een overweging kunnen zijn om voor thuis ook voor een 1/24 baan te kiezen, in ieder geval zeker de moeite waard om eens bij stil te staan, vooral als je ervan houdt door wat langere bochten te driften.

In ons geval was die keuze, m.n. ook wegens de besteedbare ruimte, snel gemaakt! Frankochamps is in eerste instantie een thuisbaan, maar ook 'n beetje 'n wedstrijd en testbaan. Tevens moest hij geschikt zijn voor zowel 1/32 als 1/24. Ondanks dat de baanstukken van dit merk alleen nog maar tweedehands te verkrijgen zijn, zijn we bij Fleischmann uitgekomen. 

4-sporige houten baan (Westland raceway)

Verzorging van de inwendige mens

 

 

 

 

 

 

 

BAANONTWERP - voorwaarden
Zoals voorheen al gezegd is de baankeuze vaak 'n kwestie van compromissen sluiten. Maar ook 'n baanontwerp is bijna altijd een compromis tussen je persoonlijke wensen en de mogelijkheden.
Noodzakelijkerwijs zal men namelijk nog rekening moeten houden met de besteedbare ruimte, het gewenste aantal sporen en al het eromheen. Zo zal bij 'n modelbouwer niet alleen de baan zelf, maar vooral ook de aankleding van de baan 'n grote rol spelen en in verhouding meer plek innemen op tafel dan bij 'n wedstrijdbaan. Hierboven 'n voorbeeld van 'n mooie thuis, club en wedstrijdbaan. 
BAANONTWERP - de uitdaging
De baanbreedte - het aantal lanes - is van grote invloed op de totale lengte van de baan: Hoe breder de baan hoe minder lengte- meters dat op de tafel zal opleveren. Natuurlijk wekt een brede en lange baan indruk, maar dat een langere baan meer uitdaging zou bieden, berust toch meer op een misvatting. 
Bij een baanontwerp is het in eerste instantie van belang om voor voldoende afwisseling te zorgen. Kortom zit hem de uitdaging niet zozeer in de lengte van de baan, maar veel meer in de lay-out van de baan.

Scenery brengt je baan tot leven

Een deel van de testopstelling van Frankochamps

BAANONTWERP - baanstukken
Zoals iedereen wel weet schuilt een ongeluk in 'n klein hoekje. In ons geval heeft het gezegde betrekking op met name kleine bochten. Uit de bocht vliegen is kortom onvermijdelijk. De geoefende rijder zal er uiteraard minder last van hebben dan de beginner. En dat de snelheid waarmee gereden wordt en de wegligging van de auto hier natuurlijk ook nog 'n rol speelt, zal duidelijk zijn.
 
Elke racebaanfabrikant hanteert zo z'n eigen baanbreedte en bochtdiameters.
De spoorafstanden variëren tussen 8 en 10 cm.
Bochten kunnen we in beginsel in 15° en 22.5° stappen onderverdelen. En deze gegevens zijn ook al voldoende om te kunnen stellen dat de aanbieder met het breedste assortiment aan bochten, jou als ontwerper ook de meeste mogelijkheden zal bieden.
Maar ook hier geldt weer: hoe breder de baan (aantal sporen) hoe beperkter de mogelijkheden. En hoe kleiner de spoorafstand, hoe schaal gerichter de baan... én dus ook hoe kleiner de bochten worden! 

BAANONTWERP - in de praktijk

Voor het tekenen/ontwerpen van een baan hebben diverse fabrikanten hun eigen software ontwikkeld. Er zijn op internet ook meerdere door liefhebbers zelf ontwikkelde programma's beschikbaar. Tracker 2000 bijvoorbeeld is shareware, dus niet gratis, maar wel uitgebreid en comfortabel in gebruik.
Slotman is freeware en is gratis te downloaden Van dit gebruiksvriendelijke tekenprogramma hebben wij zelf dankbaar gebruik gemaakt. 

Na 'n beetje oefening zul je merken dat tekenen met zo'n programma heel handig is. Van tevoren heb je al de grenzen tot hoe groot de tafel mag worden, vastgelegd. Je hebt daarbij op voldoende bewegingsruimte om de tafel gelet. Je bent creatief en varieert je ontwerpen. Plaats voor aankleding en scenery verlies je niet uit het oog. Gemaakte tekeningen sla je op in het archief om later met elkaar te vergelijken. Waarschijnlijk zul je tussen die ontwerpen ook DÉ uitgangspunten vinden voor je definitieve ontwerp.....

Het baanontwerp van Frankochamps


....Laat je vooral tijd alvorens definitief te besluiten want eenmaal aangeschaft wordt het lastig weer naar de tekentafel terug te gaan. Ben je zeker van je zaak, of juist niet maar heb je de baan wel al in bezit...!? Leg je ontwerp in ieder geval eerst bij wijze van test eens op de grond uit. Dan merk je ook al snel of de baan lekker rijdt of dat er misschien nog correcties nodig zijn.

Drukte voor de start

BAANONTWERP - rijritme
Alsof het nog niet genoeg is, blijven er nog 2 punten over die vooral om lekker competitief met elkaar te kunnen racen, van belang zijn.
Dit geldt om zo meer de baan groter wordt, bij club/wedstrijdbanen bijvoorbeeld.
Slotacen is dus vooral "lol" met elkaar hebben, maar met name op wedstrijdniveau is het ook 'n concentratiesport.
Dit in het midden gelaten zouden we kunnen stellen dat, hoe minder we worden afgeleid, hoe meer raceplezier we zullen beleven.
Probeer een baan daarom zodanig te ontwerpen zodat alle rijders vrije zicht op de baan hebben. Dat lukt niet altijd en hoeft ook niet altijd, maar situeer bijvoorbeeld geen (scherpe) bocht onder 'n brug. En het is wel zo handig dat als een auto uit de baan vliegt, je er ook gemakkelijk aan kunt. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele marshals die tijdens wedstrijden op vaste plekken staan om ervoor te zorgen dat iedereen weer snel ongestoord verder kan rijden.
TOT SLOT
Een permanente baan bouwen is vooral 'n creatieve bezigheid. Veel van dat wat je doet, doe je dan ook op emotionele basis. Daardoor is men ook wel eens geneigd om ergens nog net 'n bochtje méér erin te bouwen. Die ene bocht of bochtencombinatie die het oplevert, kan je baan nét dat stukje extra geven. Per slot van rekening zijn we daar ook naar op zoek. Echter die ene bocht kan ook wel eens nét eentje teveel zijn. Verlies daarom niet uit het oog dat 'n afwisselende, uitdagende baan bestaat uit: een combinatie van bochten, het liefste nog in verschillende variaties; en uit voldoende rechte stukken om ook snelheid te kunnen maken.

Foto's houten baan & scenery beschikbaar gesteld door Achim Zanders, ZZ-racing, Westland Raceway"

Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail

18 maart 2005 - Copyright racebaan.com