HOME | RACEBAANWEETJES | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


Nieuwspagina
:

Via importeur QUICK komen binnenkort de eerste twee van meerdere klassieke Formule 1 modellen beschikbaar in Nederland. Er komt als het goed is minimaal ook nog een groene Martini uitvoering. Op de foto's zijn nog pre-productie modellen afgebeeld die als geschenk waren bedoeld.
De echte zullen zeker nog mooier zijn. Technisch gezien lijkt het ook wel in orde te zijn.
Zeker voor de JPS zullen er zat liefhebbers zijn!|
 
Naast de eerder aangekondigde Mazda is er vooralsnog weinig nieuws bekend over de verdere plannen van Slot.it voor 2009.
In ieder geval komt binnen afzienbare tijd onderstaand Audi uit, geheel "ready-to-race" . De auto is voorzien van hun Flat 6-R high downforce motor (22.000 rpm) in sidewinder offset opstelling, kunststof velgen met zero grip banden voor, aluminium velgen met P5 banden achter.
De overbrenging bestaat uit een nieuw 11 tands pinion (6,75 mm, speciaal voor de flat6 motor) en een 25 tands tandwiel.
Tandwielen met 24 als met 26 tanden worden los bijgeleverd, evenals een lexan interieur.


Van Scalextric hebben we inmiddels ook hun Ferrari 250 GTO voorbij zien komen op het net.
Die zal het bij de vele fans weer goed doen.
.


Ninco
heeft in een nieuwsbrief hun grootste nieuws voor 2009 en verder bekend gemaakt!
Op de speelgoedbeurs in Nurnberg die vandaag is gestart zal het zeker ook te zien zijn.
Eind 2009 komen ze met een geheel nieuw programma genaamd XLOT. Een geheel nieuwe schaal binnen slotraceland. Namelijk auto's in de schaal 1:28. Dit om ook op de banen van Ninco goed met een grotere maat auto's uit de voeten te kunnen. 1/24 is tenslotte nét niet mogelijk.
Volgens opgave zullen de auto's nog meer details vertonen en zullen er meer mogelijkheden zijn om de auto's te tunen. Afbeeldingen zaten er nog niet bij. Maar De Ferrari 430 en de Porsche 997 zullen als het goed is dan de spits afbijten....

Nog meer Ninco nieuws; Behalve enkele nieuwe uitvoeringen van de C4, de Gallardo, de Bowler en de Acura kondigt Ninco ook een geheel nieuwe motor aan, de NC10 Exceeder. Deze draait volgens opgave 26.000 toeren bij 14,6 volt. Er schijnt ook een NC9 te komen, maar daarover hebben we nog geen gegevens ontvangen.

Ook de Ninco 1 serie wordt dit jaar leverbaar. Meer eenvoudigere auto's voor met name beginners en thuisgebruikers. De Corvette GT3 wordt één van de nieuwe modellen in die serie. Deze auto's zijn uiteraard eventueel met tuning onderdelen op te waarderen. Daarnaast komt de huidige lijn als sport serie uit. Nieuw aangekondigd in dit programma zijn dit jaar de Lotus Exige en de Ford GT. Verder een aantal nieuwe (grotere) startpakketten, daarbij zelfs een viersporige baan.

Carrera heeft onlangs hun eerste wagens voor 2009 uitgebracht. Onder andere twee Audi;s in DTM uitvoering. De Red Bull versie ziet er heel mooi uit. Verder weer een aantal Amerikaanse klassiekers en de in 2008 aangekondigde DeTomaso Pantera. Weer een bijzondere slotcar


Evenementen:

- Zaterdag 14 februari Racebaan forum race 2009
14 Februari wordt bij RBC Slotmanege weer de inmiddels traditionele racebaanforum-race gereden.
  Zes teams van 3 personen, zowel club- als thuisrijders strijden tussen 09.00 en 18.00 uur om de eer. Gezelligheid en racebaanpret is hier namelijk belangrijker dan een plaats op het podium. Dit jaar wordt gereden met de Slot.it McLaren. Je bent welkom om een kijkje te komen nemen.

- Zondag 15 februari open dag slotrace club De Streetracers te Genum AFGELAST!!
Bericht ontvangen dat deze open dag door omstandigheden helaas is afgelast!! 

- Eerste wedstrijd Europees Plafit 1/24 Kampioenschap op 6 & 7 maart 2009 in Denemarken. 
De derde Deense Plafit wedstrijd is tevens de 1e wedstrijd voor het Europees kampioenschap.
De wedstrijd wordt verreden op een 8-sporige houten baan vlak bij Kopenhagen.
De inschrijving is geëindigd op 11 januari, maar is misschien toch nog mogelijk.
Voor meer informatie klik hier en hier of kijk op de Plafit website.

8 maart 1e Classic Cup race 2009!
Op zondag 8 maart 2009 zal op de prachtige houten baan van Slipstream/Cruqius de eerste Classic Cup race van seizoen 2009 worden verreden. Alle Ford GT-40's, Alfa 33/3's, Porsche's 908 en andere mooie classics kunnen weer van stal gehaald worden !
Deze race zal voor het eerst gehouden worden met het nieuwe Classic Cup 2009 reglement en homologatielijst en zal verdeeld worden in een Super Standaard en Modified klasse. In beide classes zijn prijzen te winnen, verder is er een prijs voor de Best Rookie en Concours d'elegance winnaar.
Op de Website www.FrankSlot.nl is zowel het reglement als de homologatielijst te downloaden.
Inschrijving voor deze race bedraagt € 6,- inclusief 1 paar handout banden.
De keuze is tussen Slotit P3 19x10 of Slotit P3 20x12 bandjes, gaarne bij inschrijving te vermelden.Als club of organisatie ook evenementen op de kalender? Laat het even weten!

Laatste wijziging: 9 februari 2008 - Copyright racebaan.com