HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
GELEZEN: M-AUTO (december/januari)

Helaas is de Nederlands/Belgische markt voor slotracen te klein om er een volledig Neder- landstalig blad aan te wijden. Pogingen daartoe zijn helaas op niets uitgelopen. Het modelauto magazine M-Auto, een blad hoofdzakelijk bedoeld voor de RC-rijder(met name brandstof) besteed echter wel regelmatig aandacht aan onze hobby slotracing. Vandaar dat we van onze kant ook eens wat meer aandacht willen besteden aan dit tweemaandelijks blad.
De door ons gelezen en hier besproken uitgave ligt op dit moment in de winkels.
Uiteraard gaan we zo verder in op de inhoud  van het blad, maar we kunnen hier alvast verklappen dat we erg te spreken zijn over hetgeen we in het blad gelezen en gezien hebben. De artikels zijn lekker geschreven, hebben inhoud en de foto's zijn van meer dan uitstekende kwaliteit. Wat ons betreft is dit dan ook een lekker "tussendoortje" om aan te schaffen. Lekker leesvoer voor tijdens het "uitbuiken" na een te zware maaltijd gedurende de kerstdagen of in de stille uurtjes in de donkere dagen daarna. Hieronder in het kort de inhoud van het blad, met name het slotracen.

RC-racing
Zoals gezegd is het blad met name bedoeld voor de RC-rijder. In het blad veel tests van nieuwe RC modellen en wedstrijdverslagen. Auto's voor op straat of het cirquit en ng meer off-road. Met heel veel foto's. Verder aandacht voor technische aspecten zoals motoren en accu's. Frank, n helft van Team racebaan.com, was in zijn jonge jaren ook een gedreven RC hobbyist. Er kon geen model van Tamiya uitkomen of we waren er al voor aan het sparen. Een nog altijd bruikbare Wild Willy II is hier het restant van. Met andere merken werd zelfs meegestreden bij de Nederlandse kampioenschappen indoor.
Bij het lezen van M-auto kwamen weer heel veel leuke herinneringen boven. Ook nu zijn er ongetwijfeld meerdere slotracers die slotracing combineren met RC-racing. Robert Duindam, van Weblogdinges, is daar een mooi voorbeeld van. Maar genoeg over dat deel van het blad. We gaan het weer hebben over slotracen.
De betreffende artikels worden geschreven door niet de eerste de besten in slotrace Nederland. Dat zie je ook terug in de bespre- king van de diverse auto's. Een aangename combinatie van informatie en goede tips.

De slotrace items.
De volgorde zoals hier weergegeven is ook de volgorde waarin de artikels in het blad staan.
Als eerste vinden we een pagina met (beeld)informatie over Ninco Digitaal. Ook hier de stelling dat Sinterklaas het waarschijnlijk meebrengt naar Nederland. En dat het in december leverbaar is. Jammer maar helaas, de goedheiligman had niet voldoende ruimte meer.
Er komen op het moment slechts mondjesmaat spullen binnen bij importeur PDS. Of het voor kerst nog allemaal gaat lukken is nog maar de vraag. Maar dat kon M-auto niet weten toen het blad de persen in ging natuurlijk.
Het artikel geeft een vrij volledige omschrijving van hetgeen het digitale systeem van Ninco straks allemaal te bieden heeft. En van wat er mogelijk nog gaat komen. Als conclusie geeft schrijver Fred Boots in ieder geval aan blij te zijn met de mogelijkheid dat bijna iedere slotcar geschikt te maken is voor gebruik op digitaal.
Iets waar we het helemaal mee eens zijn.
We hopen nog altijd dat we Ninco Digitaal hier op Racebaan.com op korte termijn zelf kunnen testen. Misschien dat wat mailtjes van onze lezers richting Ninco de levering van materiaal aan de importeur wat kunnen bespoedigen...?!

Mosler, DTM, USA cars en Ferrari kit  
Het tweede item is een vergelijking tussen de (ook door ons geteste) Mosler MT900R. Die van Ninco en NSR. Drie pagina's vol. Herkenbaar en volledig. Marc Wiggers tekent hier namens het slotraceteam.
Als derde aandacht voor modellen van Carrera. Toeval of niet, maar ook hier drie pagina's. Als eerste enkele afbeeldingen van de nieuwe uitvoeringen van Carrera. Inhoudelijk zijn die modellen in het blad al eerder aan bod gekomen. Daarna aandacht voor 2 modellen uit de USA, de Ford Mustang FR500C, een echte muslecar om te zien en de beroemde Corvette C6R. Deze 2 modellen worden wel uitvoerig aan de tand(wielen ) gevoeld. Jan Jaap Batenburg (Slipstream) tekent dit keer voor de inhoud van het stuk.
Als vierde item komt de Ferrari 360 GTC kit  (naar het schijnt nieuwe rage in slotraceland) van Ninco aan bod. In 2 pagina's komt de bouw en het rijgedrag van de auto naar voren. Dit laatste trouwens zowel standaard, als voorzien van Ninco prorace onderdelen.
De conclusie? Zowel met als zonder prorace
een heerlijk slotrace model voor je racebaan!!

Tot slot
Als laatste onder nieuws nog een overzichtje van de drie nieuwste auto's van SCX.
Uiteraard zou een blad voor uitsluitend en alleen slotracers zeer welkom zijn. Tot die tijd zullen we ons moeten behelpen. Het blad M-auto is wat dat betreft wel een aardige pleister op de geestelijke wonde. Voor de liefhebbers van zowel RC-racing als slotracen (of visa versa...) wel helemaal een perfecte combinatie natuurlijk. Dit keer liefst 9 pagina's over slotracen. Bovendien lekker geschreven, informatief en voorzien van zeer mooie plaatjes.
Zoals eerder gezegd, een aanrader voor wat lees en kijkplezier.
We willen eindigen met het delen van wat kriebels in de buik. Veroorzaakt door de hiernaast afgebeelde auto. Een Ford F-350 van Tamiya. Met versnellingen en nog meer van die technisch snufjes. Hier nog wat lokkertjes, in de volgende uitgave van M-auto een volledig bouwverslag. Deze auto bestond in vroeger tijden al in min of meer dezelfde vorm. Stond destijds ook bovenaan op het verlanglijstje. Maar was, gezien het spaarzame zakgeld, toen nog onbetaalbaar. Maar nu.....Wie weet.....
Hoe zat het ook alweer met die 13e maand...?! 

Kijk en/of schrijfzin?
Uiteraard worden er ook met RC met regelmaat competities verreden.
Dit weekend, 16 en 17 december 2006, bijvoorbeeld de Wintercup.
Voor meer info over tijden en plaatsen kun je terecht op www.m-auto.nl.
En organiseer je een leuk slotrace evenement, race, open dag van je club of soortgelijke zaken?
En heb je daarvan leuke foto's en ben je bereid een artikel daarbij te schrijven?
Neem dan eens contact met hen op. Ze kunnen altijd nog wel leuke items gebruiken...
Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
13 december 2006 - Copyright racebaan.com