HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

OP DE LEESTAFEL:
2 x MODEL CAR (32) RACING  & M-AUTO


We kregen onlangs bericht dat één van de meest toonaangevende bladen op slotracegebied sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. En wel Model Car Slotracing.
 Dit is een tweemaandelijks Engelstalig (Amerikaans) blad dat wordt uitgegeven door Robert Schleicher. Een blad waar zowel de beginnende als ook de gevorderde slotracer veel plezier aan kan beleven. Het blad staat van voor tot achter vol met interessante tests, tuning trucs, tips en natuurlijk foto's.  Ook vind je in dit blad regelmatig leuke layouts terug voor "op de keukentafel", zowel twee- als meersporig... Sjoerd Mackor, van het bedrijf Mackor Adenzo, is sinds 2007 importeur voor de BeNeLux. Hij stelde ons 2 uitgaven van dit blad ter beschikking, de uitgaven van maart/april en die van mei/juni 2007.  Er komen veel verschillende merken aan bod, variërend van klassieke uitvoeringen tot de modernste toe. We gaan hier even wat nader in op de inhoud van beide uitgaven.


Uitgave maart / april

Op de cover en binnenin aandacht voor de nieuwe 2006 SCX Nascars, de Ford Fusion, Chevy Monte Carlo en Dodge Charger (met poster). Inclusief een overzicht  van de prestaties in vergelijking tot enkele andere merken. Verder aandacht voor de Ferrari 312PB kit van Slot.it, de Spirit 2005 Dallara-Judd, de 2006 Mercedes DTM van Carrera, de Scalextrix A1GP Lola, en voor de Ninco Ferrari 360 kit en ombouw van een Ferrari 360 body op een ander chassis en HO racing.
Ook een artikel met een uitgebreide fotoreportage over een houten baan met scenery, slotracenieuws uit Neurenberg, de mastertracks van Ninco en diverse layouts voor een thuisbaan.
Daarnaast nog aandacht voor het Carrera North American 1/32  scale racing kampioenschap en de bouw van een 1961 Chapparral 1 resign body met los chassis.
Een hele brok leesvoer dus.
En ongetwijfeld hebben we dan nog wel iets vergeten te noemen.


Uitgave mei / juni.


Op de cover van deze uitgave de Plymouth Superbird van Carrera. In het artikel hierover o.a. ook foto's van de 1/1 uitvoering.
Verder in dit blad aandacht voor de Lotus 11 van MMK, de BRM P25 van Cartrix met daarbij een compleet tuningoverzicht, de MRRC Chapparral 2F, de Jaguar XJR9 van Slot.it (met poster), de Scalextric 2006 Honda RA106 F1, de Audi Quattro A2 van Fly, de Carrera 1965 Ford Mustang, Nascars in de HO schaal en nog een aantal modellen.  Ook de bouw van een Mc Laren M8D op een Slot.it HRS chassis staat omschreven in woord en beeld. Verder uitgebreid aandacht voor digitaal racen met een overzicht van de pro's en cons van de diverse systemen. Tot slot een overzicht van nog meer nieuws van de beurs in Neurenberg dit jaar, enkele voorbeelden van mogelijke layouts en aandacht voor een racebaan.

Het blad kost Euro 11,= p/s. (excl. verz.kosten van 1,76 p/s) Bij een abonnement krijg je 1,= korting per nummer. Te bestellen via www.mamut.com/slotracing en ook verkrijgbaar via Marco's modelcar shop, Herenstraat 38 te Nieuwegein.

M-AUTO

Tot slot aandacht voor de uitgave van de M-Auto april / mei 2007. Ook in dit (Nederlandstalig) blad weer aandacht voor slotracing. Dit keer in totaal 8 pagina's.
Verdeeld over een artikel van 3 pagina's over het relatief nieuwe merk Sloter.
In dit geval gaat het over de classic Lola T280/290 en de Ferrari 312PB. Een leuk stukje geschiedenisles over deze auto's en daarnaast een zeer uitgebreid stukje over het tunen van deze modellen tot wedstrijdniveau.
Ook in dit blad vervolgens drie pagina's slotracenieuws uit Neurenberg, per merk overzichtelijk in woord en beeld gebracht.
Tot slot aandacht voor de Peugeot 406 Coupé van Spirit. Ook hier veel zinvolle tuningtips om deze auto nog beter te laten presteren.

Daanraast staat het blad natuurlijk vol met informatie over RC-modellen, zowel brandstof als electrisch. Deze soort van auto-modelsport blijft toch steeds opnieuw kriebelen bij het zien van al dat moois...

 

WEBTIPS

 

http://www.modelcarracingmag.com/

www.mamut.com/slotracing

http://www.marcosmodelcars.com

http://www.m-auto.nl/ Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
10 mei 2007 - Copyright racebaan.com