HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
LE MANS 1966: MACHTSVERTOON FORD GT40
Met een compleet podium schudde Ford een jarenlange frustratie van haar schouders. Eindelijk was er de overwinning op Le Mans en concurrenten Porsche en Ferrari waren verslagen. Belangrijkste was natuurlijk dat Ferrari ver achter de Fords eindigde. Ford had immers op het punt gestaan om Ferrari over te nemen, om op die manier een overwinning op Le Mans te realiseren. Nu op eigen kracht smaakte natuurlijk wel zo zoet en ook in 1967, 1968 en 1969 wist er een Ford GT40 de 24 uurs van Le Mans te winnen!

Winnaar Le Mans 1968.....
Winnaar Le Mans 1969.....

Foto: Willem van Ekelenburg EERSTE: BRUCE & CHRIS
Hoewel Bruce en Chris beslist een beetje werden geholpen door het uitvallen van de nummer 3 Shelby, mag aan hun overwinning niet te veel worden afgedaan.
In een zeer strakke en foutloze race reden beide heren 360 ronden onder de wielen van hun fraaie zwarte GT40 weg. De weersomstandigheden werkte aanvankelijk mee, maar op de dag van de finish bleef het toch een flinke tijd miezeren. Dat zijn de momenten waarop de echte helden komen bovendrijven! Ondanks de motregen perste Bruce en Chris 4843 km uit hun GT40.
Toen zij het geblokte vod passeerde, was er niet alleen het afscheid van een jarenlange frustratie die met de regen door het putje spoelde. Ford was immers al jaren verbeten op jacht naar een overwinning op Le Mans. Belangrijkste hierbij was natuurlijk dat aartsrivaal Ferrari was verslagen.

Snelste ronde in 1966 door Dan Gurney.....

TWEEDE: KEN & DENNY
Nagenoeg gelijktijdig met de winnaars kwamen Ken Miles en Denny Hulme over de streep. 
Hiermee was het succes voor het Shelby team natuurlijk helemaal compleet. De derde auto (met oa Dan Gurney) van dit team die aan de start verscheen haalde helaas de finish niet.
Naast deze drie auto's had Shelby American Inc maar liefst nog eens drie auto's (nog tweemaal een Ford GT40 MKII en een GT-J) ingeschreven. 
Dat is wat we in de volksmond noemen: 
Er helemaal voor gaan!

Overzicht GT40's op deze site.....

Foto: Willem van Ekelenburg DERDE: RONNIE & RICHARD
Coureurs van deze nummer 1 waren Ronnie Bucknum en Dick (Richard) Hutcherson.
Twaalf ronden minder dan de twee eerste GT40's kwam deze GT40 van het team Holman & Moody over de finish. 
Dit was nog ruim buiten het bereik van de Porsche cluster, die op de vierde tot en met de achtste plaats eindigde.
Velen verwarren deze auto met GT40's van John Wyer. Het moet ook ons van het hart, dat John bij het opstellen voor de kleuren van zijn JWA team voor 1967, met een schuin oog naar deze GT40 heeft gekeken.
SCALEXTRIC MODELLEN
Van de complete top drie van Le Mans 1966 heeft Scalextric een erg fraai model gemaakt. Alle modellen zijn in eerste instantie verschenen in de gelimiteerde Sport serie en daarna opgenomen in het gewone leveringsprogramma. 
Ter gelegenheid van het Goodwood Festival Of Speed in 2003 is er nog een speciale box uitgebracht. De box bevat alle drie de modellen, alleen deze zijn nu vies (van de motregen!) gemaakt. De box is zeer smaakvol weergegeven en in een oplage van 10.000 exemplaren geproduceerd. Naast deze drie zeer historische modellen bevat de box nog een compleet zinloos pasjes!
WEERZIEN OP GOODWOOD
Op Goodwood wordt jaarlijks het Festival Of Speed georganiseerd. Een indrukwekkende happening met een veelheid aan historische raceauto's. Tijdens de versie van 2003 stond een aantrekkelijk gedecoreerde tent opgesteld. Binnen natuurlijk een Scalextric racebaan en aandacht voor de speciale box met deze GT40's. Voor de echte liefhebber stonden voor de tent de drie toppers uit 1966 opgesteld.

Foto's van het Festival Of Speed zijn beschikbaar gesteld door Willem van Ekelenburg.

Foto: Willem van Ekelenburg
Home | Gulf Racing | Ford GT40 | Porsche 917 | Le Mans 1970 | Sitemap
6 oktober 2003 - Copyright racebaan.com