HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
LE MANS 1968: WYER MET DRIE GT40'S AAN DE START
Door de gewijzigde reglementen was Ford uit het merkenkampioenschap gestapt. Er waren nog genoeg mogelijkheden voor de Ford GT40 en John Wyer had ze onderkend. Niet half juni maar eind september (door stakingen in Frankrijk was Le Mans dat jaar 3 maanden later) trok Wyer met drie GT40's, zes coureurs en een veelvoud aan mecaniciens naar het Le Mans circuit. Jacky Ickx was er door een blesure niet bij, maar Wyer beschikte over genoeg ander talent. De auto's van Wyer kregen de startnummers 9, 10 en 11.
DE NUMMER 9
Oorspronkelijk zou deze auto gereden worden door Ickx en Redman. Mede door een blesure van Ikcx kropen echter Pedro Rodriguez en Lucien Bianchi achter het stuur. Niet zonder succes, want ze haalde een zeer strakke overwinning. In de nacht was het nog behoorlijk nat, maar Rodriguez smulde daar alleen maar van. Deze GT40 was na deze overwinning nog niet aan zijn einde, want dezelfde auto won ook in 1969 de 24 uurs en toen zat Ickx wel achter het stuur.

Meer Ickx als winnaar van Le Mans 1969.....

NUMMER 10
Ook voor deze auto stond Jacky Ickx ingeschreven en met een dergelijke strategie beschikte Wyer over een maximale vrijheid hoe hij zijn coureurs kon inzetten.
Uiteindelijk gingen in de de nummer 10 de Australier Paul Hawkins en de Brit David Hobbs van start. Helaas hield de motor het maar 10 uur vol en de heren hadden toen 107 ronden op het rondenbord staan.

Overzicht Ford GT40.....

NUMMER 11
De nummer 11 had een sterk afwijkende stripping ten opzichte van de andere twee auto's die door Wyer werden gebruikt. De driehoek op de voorkant van de auto valt enorm op. Het hielp echter niet voorkomen dat het team bij een raceongeluk betrokken raakte en zorgde dat deze auto een van de eerste uitvallers was. Brian Muir (Aus) en Jackie Oliver (GB) hadden toen 15 ronden gereden. Oliver zou het jaar daarop revanches nemen en samen met Ickx een prachtige overwinning binnenhalen.

Meer over de winnaar van Le Mans 1969 (SCX).....

MODEL
Van alle drie de GT40's die in Gulf kleuren in 1968 op Le Mans aan de start stonden, heeft Fly een model gemaakt. De modellen zijn uitgebracht in de zogenaamde teamsets waar twee auto's in een set worden geleverd en je de derde (in dit geval de nummer 9) er los bij moest kopen.
Helaas zijn de modellen wat slordig afgewerkt en aan veel onderdelen zitten nog resten van de gietbomen. Maar ook veel onderdelen die scheef zitten gemonteerd zoals het stuur. Op een aantal plaatsen toont deze Fly GT40 echter toch beter dan het al erg fraaie model van Scalextric. De bodypartij rond de luchtinlaten is bij de Fly een stuk beter weergegeven. Ook de velgranden lijken meer op echt aluminium, maar de velgkernen zijn dan weer veel te oranje. Als je deze Fly gaat opmeten zit hij qua schaal verder van het origineel dan de Scalextric GT40.
De nummer 11 blijft voor Gulf fans natuurlijk een must have door de afwijkende stripping.

Home | Gulf Racing | Ford GT40 | Porsche 917 | Le Mans 1970 | Sitemap
1 december 2003 - Copyright racebaan.com