HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
ECUADOR MARLBORO RACING TEAM - LE MANS 1973
Deze Porsche 908/02 werd ook wel de 908 Flunder genoemd. De auto waarmee het Ecuador Marlboro Racing team in 73 en 74 deelnam aan races heeft niet alleen een aardig kleurstelling, maar er is meer met de auto aan de hand. Natuurlijk hoort een model van deze auto in een Porsche, Le Mans, Marlboro of Gulf verzameling, maar er is meer......
In de nazomer van 1972 crashte Guillermo Ortega met zijn Porsche 908/02 tijdens de 12 uurs van Yaguarcocha. De schade aan de auto leek aanvankelijk mee te vallen. Maar toen de auto terug ging naar de fabriek voor reparatie bleek de schade hoger te zijn dan de prijs van een leuke 2e hands.
LEUKE TWEEDE HANDS
De bruikbare onderdelen werden van het wrak gehaald en Porsche deed een aanbod voor de 908/02 met chassisnummer 022. Dat was dan ook met recht een leuke tweede hands! Want dit was de auto waarmee Steve McQueen tweede werd op Sebring. Daarnaast heeft deze auto dienst gedaan als camera-auto en was in de jaren 71 en 72 eigendom van het Usdau team. Het team uit Ecuador wilde echter met hun "nieuwe" 908 deelnemen aan de 24 uurs van Le Mans, maar ook dat ging niet van een leien dakje.

Meer over deze 908 Sebring 1970.....
Meer over deze 908 als camera-auto.....

CHASSISNUMMERS
De tijd om alle papieren rond te krijgen was echter te beperkt. De auto moest op naam komen van het het team uit Ecuador. De auto stond in Duitsland en moest formeel eerst naar Ecuador en dan naar Frankrijk om deel te nemen aan Le Mans. Het wrak van chassis #018 stond ook in Duitsland en voor iedereen het wist, zat het plaatje met het chassisnummer van het wrak op de "nieuwe" 908.
Verantwoordelijk voor deze truc was Lothar Ranft die de technische chef van dit team was. Lothar was toch al een voorbeeld van flexibel gedrag, want naast zijn mechanische kunsten nam hij ook wel eens deel aan een race.
VIJF MAAL LE MANS
Dankzij de truc met de chassisplaatjes kon het team uit Ecuador toch deelnemen aan de 24 uurs in 1973 en dat niet zonder succes. Guillermo Ortega en Fausto Merello (beide Ecuador) reden de Flunder naar een keurige zevende plek. Overigens zou deze 908 ook in 1974 weer aan de start van Le Mans verschijnen en de auto had toen vijmaal (!) op rij deelgenomen aan deze uitputtingsslag. Derde coureur dat jaar was.......Lothar Ranft!
PENSIOEN
De 908 ging echter nog lang niet met pensioen en tot 1995 (!) is er met de auto geracet. Inmiddels is de Porsche teruggebracht in de staat waarin hij deelnam aan de 12 uurs van Sebring 1970 en wordt nu gebruikt voor exposities. Lothar Ranft is echter nog niet met pensioen en is voor het laatst gesignaleerd in zijn autoworkshop in Ecuador.
OORKONDE
Het model wat Fly van deze 908 Flunder heeft gemaakt is een keurig modelautootje. Daarnaast is de mini Flunder beslist een leuke slotcar om ook mee te racen.
Zonder het prachtige verhaal wat er achter deze auto zit, blijft het echter toch maar een plastic kapje met vier wieltjes!
Maar in plaats van dit model te beschouwen als een hoopje plastic, kan je het ook zien als een oorkonde aan die lefgozer Lothar Ranft.

Home | Gulf Racing | Ford GT40 | Porsche 917 | Le Mans 1970 | Sitemap
25 april 2003 - Copyright racebaan.com