HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 

REPORTAGE: MAAK JE "EIGEN" SLOTCAR (deel I)


Als afsluiter van het jaar 2007 een artikel over een eigen creatie. Althans in zoverre "eigen" dat het idee en materiaal door mij werden aangeleverd. De uitvoering van het idee was echter in handen van clubgenoot Laurens de Wolf. Een veelzijdig man binnen diverse takken van het modelracen, zowel binnen de RC-wereld als ons slotracewereldje. Onder meer secretaris van de LIMAC (Limburgse  Model Auto club), clublid van RBC Slotmanege en een van de drijvende krachten achter de slotrace afdeling van Racing Paradise, de nieuwe indoor RC en slotrace hal waar we onlangs een artikel over schreven.
Over de uitvoering van zijn werkzaamheden voor het maken van dit model komt hier op de website tzt nog een afzonderlijk stap-voor-stap verslagje. Daarin zal te lezen zijn wat er zoals bij komt kijken als je zelf ook  je eigen slotcar wilt ontwerpen. Misschien wel een leuk idee voor een wedstrijd? Maar goed, eerst even terug naar dit model. Een van de drie series waarmee op de club gereden gaat worden is de Group C klasse. In dit geval van Slot.it. Nou is er over het aantal uitvoeringen natuurlijk niets te klagen, standaard al variatie en keuze genoeg bij Slot.it.
De keuze om te gaan racen met de Mercedes Sauber C9 was door mij al eerder gemaakt. Misschien iets minder bekend dan de Porsche 956 en 962 of de Jaguar, maar het model staat me gewoon aan. De eerste testronden waren inmiddels verreden met een Sauber in Kouros uitvoering. Op zich ook al een bijzondere verschijning op de racebaan. De meesten staan tenslotte in de vitrine bij verzamelaars of bij handelaars in de kast te wachten op verkoop.


Bij de testritten liet de Sauber zien goed mee te kunnen in het deelnemersveld, dus bij die keus bleef het ook. Toch was er mijnerzijds de wens om nu eens met een wat meer originele auto bij dat kampioenschap aan de start te verschijnen. Een auto die zichtbaar en overduidelijk een link kon leggen tussen deze website, de club, het nog altijd immens populaire merk Gulf en mijzelf....
En ondanks het feit dat ik ook al het nodige geknutseld heb ik mijn model loopbaan leek het me toch verstandiger om dit werkje maar uit te besteden. Niet in de laatste plaats omdat tijdgebrek zou zorgen voor druk en mogelijk onnodige foutjes en stress. Niet echt bevorderlijk voor zoiets...
Na wat brainstormen verklaarde Laurens zich bereid om tijd vrij te maken voor dit projectje.
Het idee stond hem wel aan en hij had toevallig wat tijd over. Bovendien waren we beide benieuwd hoe het zou gaan met het zelf maken van decals. Een item dat hier ook al even in de wachtlijst staat van zaken die we willen bespreken. Zo waren er verschillende vliegen in 1 klap te slaan. Daarom werd er een Sauber white-kit aangeschaft. Die ging hierna, samen met alle goed bedoelde ideen, een bus blanke lak en de meest gemeende wens ooit, "SUCCES ERMEE", met Laurens mee naar huis. Maar niet zonder de toezegging dat hij van de voortgang wat plaatjes zou schieten en wat tips en weetjes waar hij tegen aan zou lopen op papier zou zetten.

Laurens was zo aardig om tussendoor enkele keren een tipje van de sluiter te lichten door wat "spionagefoto's" door te mailen. Ook de zijdelingse opmerkingen op de club lieten er geen twijfel over bestaan. Er werd gestaag vooruitgang geboekt, zij het niet altijd op even soepele wijze.
Hij zich af en toe afvragend waar hij een begonnen was en ik me steeds meer bewust dat ik de goede keuze had gemaakt. Op een vraag of ik er ook licht ingebouwd wilde hebben durfde ik met schaamrood op de kaken dan ook nog maar net ja te zeggen. Eeehh als het niet teveel moeite is? En geheel volgens de kerstgedachte mocht ik het eindresultaat van Laurens onlangs in ontvangst nemen! En hoewel hij zelf nog wat kritische nootjes had te kraken over zijn werkzaamheden maar ik ben met het resultaat mr dan dik tevreden! Nee, hij is inderdaad niet heleml perfect, het is tenslotte handwerk. Boeien? Hij is om mee te racen! En ja, hij is wl helemaal uniek! En nee, hij verdwijnt daarom niet gelijk in de vitrine. Hij is inmiddels al gebruikt en zal in gebruik blijven.
In ieder geval gdurende het komende raceseizoen. Over enkele weken volgt nog het artikeltje waarin de totstandkoming in woord en beeld wordt omschreven. En de Kouros hoor ik jullie nu denken. Tja, die is 2e hands en heeft zijn verzamelwaarde nu toch al verloren. Die wordt nog gebruikt voor het rijden van de nodige trainingsrondjes en is gedegradeerd tot eerste reserve....


Home | Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
31 december 2007 - Copyright racebaan.com