HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
MISLUKTE JWA CAMPAGNE TIJDENS LE MANS 1970
Wyer haalde met zijn team en de afgedankte Ford GT40 in 68 en 69 een overwinning in de 24 uurs van Le Mans. Toen bekend werd dat Wyer voor het seizoen van 1970 over de Porsche 917 mocht beschikken, ging een ieder er van uit dat naar Le Mans komen slechts een formaliteit was. Zeker omdat Wyer een grote invloed had op de doorontwikkeling van de Porsche 917. Eigenlijk was hij de belangrijkste schakel voor de totstandkoming van de "Kurz". Het zat Wyer echter niet mee tijdens deze Le Mans. Natuurlijk was er de psychologische tik van Porsche door met een zogenaamd privé-team te komen. Maar het waren vooral het slechte weer en technische tegenslagen, die er voor zorgde dat Wyer met nul punten naar huis ging. De drie auto's waar JWA mee aan de start kwam, hebben echter voor een groot begrip in de autosport gezorgd: Gulf-Porsche! 
NUMMER 20: JO & BRIAN
Jo Siffert en Brian Redman hielden het maar een halve 24 uur vol en na 156 ronden moest deze 917K aan de kant. Een opgeblazen motor als gevolg van een olielek was de oorzaak.
Toen Siffert en Redman uitvielen was echter ruim de helft van het deelnemersveld al naar huis en er moest nog ruim 12 uur worden geracet. Le Mans 1970 was mede door het slechte weer een echte veldslag.

De nummer 20 uit de Steve McQueen serie.....

NUMMER 21: PEDRO & LEO
Pedro Rodriguez was een van de beste regenrijders die we ooit gehad hebben. Helaas brak na 4 uur racen de koelvin van de 917K en konden Pedro en zijn vaste maatje Leo Kinnunen de rest van de race vanuit de pitbox volgen.
Rodriguez was zoals vele coureurs in die tijd een alleskunner en reed naast het compleet Sport/prototypekampioenschap ook nog een volledige F1 seizoen. Helaas kwam Pedro in 1971 in een onbenullige race om het leven. Uitgerekend in een auto, die een afdankertje was van de film die tijdens en na deze deze Le Mans van 1970 was gedraaid.
NUMMER 22: DAVID & MIKE
De nummer 22 was van de drie Gulf-Porsches door het oranje dak beslist de meest opvallende. David Hobbs en Mike Hailwood mochten met dit fraaie monster racen. Maar na 49 ronden (5 uur) was het afgelopen met het feest en Mike Hailwood crashte met deze fraaie 917K. In de pits kreeg hij van de resultaatgerichte John Wyer het bekende "Don't call us, we call you" te horen.
Een paar jaar later was Wyer het gebeuren echter vergeten en in 1973 bezorgde Hailwood het JWA team een fraaie overwinning in de 1000 km van Spa.
NUMMER 26: STEVE & JACKIE
Naast de drie auto's die wel aan de start kwamen, was er door Wyer (samen met Solar) een vierde auto ingeschreven. De auto stond op de deelnemerslijst met nummer 26 en als coureurs waren aangemeld: Steve McQueen en Jackie Stewart. Verder zou het gaan om de gewone 917, die uiteindelijk nooit geraced heeft in Gulf kleuren.
Volgens ingewijden zou het gaan om de Porsche die Wyer op de Londense autoshow had gebruikt, om de samenwerking met Porsche en Gulf te presenteren. McQueen en Stewart in de 24 uurs? Het zijn alleen nog dromen, die die daar invulling aan kunnen geven.

Steve McQueen serie van Fly.....

HISTORISCHE DWALINGEN VAN FLY
Fly heeft van de drie auto's die aan de start kwamen een serie modellen uitgebracht in een set Historical Teams Collection. De set heeft de naam Team Gulf-Porsche en dat is een behoorlijk historische blunder. De officiele naam van het team was namelijk John Wyer Automotive Engineering. Meestal afgekort tot JWA. Ook de vermelding van Stuttgart in de doos getuigd van weinig historsich inzicht bij FLY. Nadat mevrouw Piech begin 1970 met een zogenmaand priveteam was komen opdagen, was de liefde tussen Wyer en Porsche net zo snel over dan ze was ontstaan. Het Salzburg team (won wel in 1970 Le Mans) was namelijk niks meer dan een gecamoufleerd fabrieksteam. Dit was in strijd met de afspraken die Wyer met Porsche gemaakt had. Daarnaast gebeurde het niet in Stuttgart maar in Zuffenhausen en dit was in 1970 een begrip. Tot slot is de afwerking van deze drie Fly's eerder slecht dan matig.

Meer John Wyer Automotive.....
Meer over de Salzburg Porsche.....


Home | Gulf Racing | Ford GT40 | Porsche 917 | Le Mans 1970 | Sitemap
26 januari 2003 - Copyright racebaan.com