HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
GULF RACEBAANSPEELGOED
Soms oude troep, maar voor themaverzamelaars vaak erg leuk. Veel van de hier getoonde modellen kunnen nauwelijks een natuurgetrouw model worden genoemd. Verder is het technisch  niet altijd in orde maar als je Gulf verzamelaar..........
MIRAGE GR8 - TROBY
Eind jaren 60 en begin jaren 70 dacht iedereen dat hij racebanen kon maken. Dit heeft zeer veel dubieuze merken opgeleverd en zeer veel producten van een zeer inferieure kwaliteit. Maar nu jaren later zijn dit soort autootjes vaak wel een leuke aanvulling op een thema verzameling.
Bijgaand autootje is van het merk Troby en moet een Mirage GR8 voorstellen, waarmee het JWA team in 1975 de 24 uurs van Le Mans wist te winnen.

Overzicht Gulf slotcars.....

MEER TROBY MIRAGE'S
In de jaren 60 en 70 namen merken het niet zo nauw met de kleuren van een model en reclameopdruk. Niet alleen merken zoals Troby maar ook een gerenomeerd merk als Scalextric maakte zonder enige schroom een hele reeks modellen in alle primaire kleuren. De Mirage GR8 is door Troby in een groot aantal kleuren gemaakt. Met een beetje fantasie komt deze blauwe versie nog het meest in de buurt van het origineel. Toch is het als modelauto helemaal niks, als slotcar een drama om mee te rijden, de verzamelwaarde is NUL, maar voor Gulf Racing fans een soort snoepje van de week. 
PORSCHE 935 TURBO - SCALEXTRIC
Nauwelijks een realistisch model maar nog redelijk rijkwaliteiten op het moment dat dit model verscheen. Toch een leuk model voor Gulf verzamelaars, maar natuurlijk ook gewild bij Porsche verzamelaars. Daarnaast heeft dit model wel wat aandacht van de verzamelaars van Scalextric modellen. Het model is namelijk in twee verschillende versie's op de markt gebracht. Naast de hier getoonde versie is er ook een versie waar de strepen op het dak overdwars lopen. Het model stond in de catalogus van 1980 en 1981.

Meer Gulf racing.....

PORSCHE 911 - SCALEXTRIC
Dit 911 model is door Scalextric in een groot aantal varianten uitgebracht. Deze Gulf versie heeft echter nooit in de catalogus gestaan en was ook niet los leverbaar. Deze Porsche zat namelijk samen met nog een Porsche (met Fina opdruk) is een startset (C1011). De auto ziet er leuk uit en dat is het dan ook. De neus staat veel te hoog, maar toch waren dit geen onaardige auto's om mee te rijden. Niet te vergelijken met het moderne aanbod van Scalextric natuurlijk, maar gewoon leuk!
DALLARA INDY - SCALEXTRIC
Speciaal voor de liefhebber van Indy's zetten Scalextric in 2003 een uitgebreide serie Dallara's Indy op de markt. Een aantal met zeer realistische opdruk en een aantal waar helaas de fantasie aan te pas is gekomen. Bij deze Gulf variant zal iedere fan van Gulf Racing een zeer misplaatst gevoel krijgen, want deze moderne interpretatie van de Gulf kleuren lijkt werkelijk nergens op. John Wyer (peetvader Gulf kleuren) ligt dan ook  waarschijnlijk in zijn graf te tollen. Het oranje is helemaal goed, maar het blauw lijkt absoluut nergens naar en van enige subtiele verdeling tussen de kleuren is al helemaal geen sprake. Deze Indy's zijn overigens wel erg goede racers voor een zeer aantrekkelijk prijs en behoren vanuit racebaanperspectief tot de auto's met de beste prijs kwaliteitverhouding. Voor de Gulf-verzamelaar is deze Dallara niets meer dan een auto waar een Gulf logo op staat en met een zelfde inspanning was daar zeker meer mogelijk geweest. Scalextric is overigens wel degelijk in staat prima fantasieauto's te maken. Mooi voorbeeld blijft natuurlijk de Ferarri F40 in Gulf outfit.

Meer over de Gulf Ferrari F40 van Scalextric…..


Home | Gulf Racing | Ford GT40 | Porsche 917 | Le Mans 1970 | Sitemap
25 december 2003 - Copyright racebaan.com