HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
FERRARI 512S CL SEFAC NR 8 - LE MANS 1970
Wat hebben Eddy Merckx en Clay Regazonni met elkaar gemeen? Alle twee waren zij in hun eigen discipline kampioen met behulp van materiaal van Campagnolo. Samen stonden ze in de jaren 70 dan dan ook meermaals op een prachtige promotie poster van dit Italiaanse merk. Deze Italiaanse onderdelenfabrikant is vooral bekend van racefietsonderdelen. Toch heeft
Campagnolo ook voor andere mechanische sporten onderdelen gemaakt. In de jaren 70 waren alle Ferrari´s (ook F1's) uitgerust met de goudkleurige aluminium velgen van Campagnolo. Verder heeft Campagnolo erg fraai gereedschap gemaakt. Niet alleen voor de racefiets en de garage, maar ook voor de Nasa en voor in de keuken een zeer indrukwekkende kurkentrekker. Dit laatste had natuurlijk alles te maken dat de Campagnolo's eigenlijk wijnboeren zijn.
CLAY REGAZONNI
Regazonni, Campagnolo en Ferrari. Drie prachtige namen maar die van Clay Regazonni hoort niet in dit Italiaanse rijtje. Clay heeft namelijke ondanks zijn prachtige achternaam de Zwitserse nationaliteit. Toch was Clay een lievelingetje van Enzo en wie Clay wel eens heeft meegemaakt begrijpt waarom. Clay was een zeer toegewijd coureur op de baan en een zeer vriendelijke en charmante vent naast de baan. Ondanks zijn handicap (Clay zit al jaren in een rolstoel) is Clay niet uit de auto weg te slaan en is nog steeds actief in de autosport. Naast wat recent maar relaxed GT werk is Clay ondanks zijn handicap vooral actief in lange afstand rally's zoals de Inca Trail. Voor vele collega's is Clay nog steeds een echte gentlemen en een graag geziene gast bij de verschillende evenementen.
Zelfs een gentlemen kan het op de baan wel eens tegen zitten zoals tijdens Le Mans in 1970. Van de 24 uur kregen Clay en zijn maatje Arturo Merzario er maar slechts vier onder de wielen door. Ze maakte toen deel uit van een van de vele crashes waar deze totaal verregende 24 uurs door werd gekenmerkt. Meer tegenslag had Clay in 1973 toen hij in een Grand Prix door mede coureur Mike Hailwood bewusteloos uit zijn brandende auto werd gehaald.
Mike en Clay kende elkaar natuurlijk al veel langer zoals van deze Le Mans 1970. Mike reed in deze Le Mans voor de grote concurrent Porsche en hield het met David Hobbs maar net een uurtje langer vol dan Regazonni en Merzario.

Meer over Mike Hailwood tijdens Le Mans 1970.....
Overzicht slotcars van Le mans 1970.....

ARTURO MERZARIO
1970 was het debuutjaar voor Arturo. Deze zeer ondernemende Italiaan reed in begin jaren 70 in diverse kampioenschappen voor Ferrari. Hij had de pech bij de Scuderia geconfronteerd te worden met Regazonni en Lauda die het toch iets beter deden. Merzario heeft naast de Scuderia ook nog voor Williams geracet. Zijn meest opvallende daad is toch echter het zelf op poten zetten van een F1 team inclusief de ontwikkeling van een auto. Dit project ging echter op de fles. Ook dat was voor Merzario geen reden om bij de pakken neer te zitten en in 1983 zetten hij nog een F3 auto op de baan. Merzario nam deel aan ruim 50 GP's zonder grote successen. Op Le Mans zette hij in 1973 met een 312P een pole position en zette dit tijdens de race om in een tweede plaats.
VLEUGELTJES
Fly heeft een keurig model van deze Ferrari 512S Coda Lunga gemaakt maar over de vleugeltjes op de neus blijft veel induidelijkheid. Op de echte auto zaten niet van die kleine vleugeltje aan de voorzijde. Deze vleugeltjes werden vooral door het N.A.R.T. en Filipinetti team gebruikt. Het S.E.F.A.C. team had deze vleugeltjes echter wel bij de auto van Ickx geplaatst. Bij elkaar blijft de 512S van Fly echter toch wel een fraai model. 

Meer Ferrari 512S Coda Lunga......


Home | Gulf Racing | Porsche 917 | Le Mans 1970 | Sitemap
25 augustus 2003 - Copyright racebaan.com