HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
BAANKANTEN: ZELF MAKEN?
Als je zover bent dat de baankeuze, baanontwerp en de tafel afgevinkt kunnen worden, dan gaat het echt heel leuk worden. De baan kan immers op de tafel en de afwerking kan beginnen. Alles wat je vanaf dat moment doet levert direct resultaat op. Lastig is echter in enkele gevallen de volgorde. Toch heb ik door de jaren heen gemerkt dat het plaatsen van baankanten het beste als eerste kan gebeuren. Zelfs voor je definitieve aansluitingen maakt voor de stroom en tijdwaarneming. Door het plaatsen van baankanten kan het namelijk nodig zijn je baan toch nog een beetje te verschuiven. Als je dan al gaten hebt geboord voor stroomdraden, moet dat later weer opnieuw gebeuren! Baankanten hebben twee belangrijke functies: visueel en het verbreden van je baan. Visueel in de zin dat de baan niet abrupt ophoudt. Daarnaast geven gekleurde curbstones een baan een extra realistisch uiterlijk. Het verbreden van de baan (zelfs Carrera Exclusieve) is beslist nodig, om de racelol te verhogen. Wie zijn hart verpand heeft aan driften heeft ook geen keus: om alle bochten moeten dan baankanten! Maar ook aan de binnenkant van een bocht kan het nodig zijn om baankanten te plaatsen. Natuurlijk als een bocht direct geplaatst is achter een bocht die de andere kant opgaat. Verder snijden brede F1's en GT's de binnenbochten van Scalextric, SCX en Ninco zodanig af, dat de achterwielen naast de baan komen.
KOPEN OF MAKEN
Het kopen van baankanten heeft het voordeel dat je zeer snel een resultaat hebt. Daarnaast zijn de baankanten ook weer voor een volgende baan goed te gebruiken. Nadeel is natuurlijk de aanschafprijs, want een baan volledig van baankanten voorzien is een kostbaar gebeuren.
Zelf maken is goedkoper en je kan de baankanten dan helemaal maken zoals jij wilt. Nadeel van zelf maken is de hoeveelheid werk!
Wie niet super handig is, maar de baankanten wel naar eigen smaak wil decoreren, kan natuurlijk baankanten kopen en deze naar eigen smaak schilderen.
MDF ALS CURBSTONES
Er zijn verschillende materialen te gebruiken, maar zelf heb ik het beste resultaat bereikt met mdf. Het werkt vrij simpel, maar is voor een hele baan toch een klus. Voor de baankanten langs de rechte stukken kan je gewoon met de cirkelzaag stroken zagen. Zaag als je toch bezig bent al vast wat extra stroken, die je als pitmuur en balustrade kan gebruiken. Om baankanten voor de bochten te maken leg je een plaatje mdf onder de baanstukken. Aftekenen met een potlood en uitzagen met een decoupeerzaag. Schuurpapiertje langs de randjes en vastzetten met een paar druppels lijm. Zorg dat de baan niet te strak tussen de baankanten komt, want een baan kan behoorlijk krimpen en uitzetten. Als je alle baankanten hebt gemaakt, dan verwijder je de baan en kan je de baankanten gaan schilderen.
SCHOOLBORDENZWART
Door de zelf gemaakte baankanten zwart te schilderen, ziet het er direct een stuk fraaier uit. Het beste kan je schoolborden-zwart gebruiken, want dat geeft prima grip en laat zich makkelijk beschilderen met andere verf. Voor strepen en andere wegmarkering kan je gewoon witte grondverf gebruiken. Gebruik schilders afplakband om mooie rechte lijnen te maken.
Voor de decoratie van de baankanten kan je voor de witte vakken ook grondverf gebruiken. Voor gekleurde vakken kan je het beste latex muurverf nemen. Als de baankanten droog zijn kan je de baanstukken terugplaatsen en…………… EN? Genieten van het resultaat. Baankanten maken een baan heel veel realistischer en racen wordt alleen maar leuker en zeker spectaculairder.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
3 februari 2003 - Copyright racebaan.com