HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
STROOMVOORZIENING: DE RUGGENGRAAT VAN JE RACEBAAN
Zijn nog niet alle baanfiguren geschilderd? Niks aan de hand! Zit er nog niet overal een vangrail? Lastig maar daar blijft het ook bij. Wiebelt je tafel nog een beetje waar je je racebaan op geplaatst hebt? Lastig en mogelijk na een avond zelfs wel irritant. Maar allemaal kleine problemen, want als er geen stroom op de baan staat houd alles op.
Voor alle andere aspecten kan je wel eens wat improviseren. Geen stroom betekent echter niet racen. Niet racen betekend geen lol en daar ging het met deze hobby toch vooral om. Veel racebaanhobbyisten besteden zeer veel aandacht aan hun autopark, tijdwaarneming en scenery. Natuurlijk is dat ook leuk en ook belangrijk. Maar als je te slordig met de stroomvoorziening omgaat, kan deze hobby ineens een stuk minder leuk zijn.
Zowel regelaars en de transformator (ook wel trafo) die bij de startsets worden geleverd zijn doorgaans van een matige kwaliteit. Na verloop van tijd zal je op zoek gaan naar een betere regelaar en een zwaardere (regelbare) trafo. De aansluitbaanstukken die bij startsets worden geleverd zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Maar wil je op een vaste baan echter niet zo'n lelijk kastje, dan zal je zelf wat moeten maken. Als je niet zo handig bent kun je voor een aansluitboxje ook terecht bij DS-Slot.
TRANSFORMATOR
De trafo's welke bij een startset worden geleverd zijn echter vaak aan de kleine kant. Je zult na enkele keren racen merken dat de auto's elkaar
beïnvloeden en dat is niet altijd even leuk. Een goede voeding voor de racebaan bepaalt een hoop van de lol, dus bespaar daar niet op. Overweeg om een zware (bijvoorbeeld 4 a 5 ampère voor twee auto's) transformator aan te schaffen, die ook tevens regelbaar is. Voordeel is dat je de spanning dan wat lager kan zetten voor onervaren racers. Is dit een te grote investering? Overweeg dan minimaal een tweede trafo zoals deze bij een startset wordt geleverd.
AANSLUITINGEN
Aansluitingen zijn alle punten waar een kabel (draad) met een andere kabel, transformator, baanstuk of regelaar wordt verbonden. Maar ook ieder baanstuk wordt met ieder ander baanstuk verbonden en dat zijn wel vier aansluitingen! In een beetje baan zitten dus honderden (!) aansluitingen. Je zult begrijpen dat als er een paar aansluitingen niet goed zijn, je middagje  racen al snel wordt omgezet in een potje chagrijnen. Zorg dat de contactpunten aan je baanstukken schoon en intact zijn. 
Bezuinig niet op aansluitmateriaal zoals kabelschoentjes, bananenstekkers en dergelijke.
REGELAARS
De regelaars die bij een standaard set worden geleverd, zijn vaak van onvoldoende kwaliteit als je serieus gaat racen. Op het moment dat je besluit om een paar degelijke regelaars te kopen, neem dan gelijk de moeite om degelijk aansluitmateriaal te gebruiken. Monteer aan de regelaar een Belgische stekker, een XLR plug (beide erg geliefd bij clubs) of solide bananenstekkers of een 6,3 mm jack. Degelijk aansluitmateriaal aan een regelaar zorgt ervoor, dat zelfs na veelvuldig gebruik de boel optimaal blijft functioneren.Twijfels over welke regelaar het beste bij jou past? Een uitgebreider praatje over snelheidregelaars helpt!
KORTSLUITING
Zorg dat als je met de stroomvoorziening aan het knutselen bent dat de stekker uit het stopcontact is. De meeste trafo's zijn beveiligt tegen kortsluiting, maar het overbekende voorkomen is.... precies! Het is ondoenlijk om aansluitschema's te geven, omdat niet alle merken dezelfde standaard volgen. Carrera rijdt bijvoorbeeld de ander kant op, maar ook de aansluiting van de plus en min gebeurd helaas niet door alle merken op dezelfde wijze. Als je zelf aansluitingen gaat maken en niet gebruik maakt van de standaard aansluitbaanstukken, raadpleeg dan de handleidingen van trafo, regelaar en baansysteem.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
17 februari 2003 - Copyright racebaan.com