HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 
De @HOME-finaleraces
bij Team Bleekemolen.

Een reportage met lekker veel foto's uit de wereld van de 1 op 1 autospor! Dit alles mogelijk gemaakt door
Sebastiaan (en Team) Bleekemolen!

Lees hieronder het verslag en hoe het er toe kwam. 

Wat waren en zijn ze mooi…  Wat...??! De in September op Racebaan.com geteste DTM auto's van Carrera!
En hoe graag hadden we daar nog wat fraaie plaatjes van de echte DTM bolide's naast gezet....
Na ontvangst van deze auto's van Carrera en nadat we deze auto's voor het eerst eens kritisch bekeken hadden, kreeg Frank een prima idee. Wat als we voor het maken van een testverslag van deze 1/32 modellen eens gingen proberen om,tijdens de nog te houden DTM race op Circuitpark Zandvoort, als vergelijk eens wat mooie plaatjes te gaan schieten van de 1 op 1 uitvoeringen.
Dat zou niet alleen een heel bijzonder testverslag opleveren, maar ook leuke reclame voor de autosport algemeen, de DTM en niet in het minst voor ons aller cirquit Park Zandvoort zijn toch..?.. 
Bij voorkeur natuurlijk op zodanige plek dat we de auto's ook van nabij en stilstaand zouden kunnen fotograferen. Dus in de pen (de mail in dit geval) geklommen en onze wensen in Zandvoort kenbaar gemaakt. Helaas, wij zijn maar amateurs en hebben zoals dat zo mooi heet geen mediaaccreditatie (JAWEL...).
Ook andere wegen, zoals bijvoorbeeld hulp inroepen van Carrera, mochten niet baten. 
Toch bleef het idee bestaan om weer eens tijdens een echte racedag mooie plaatjes voor op Racebaan.com te schieten. Kortom, Frank hield voet bij stuk en schreef en schreef…Zijn moeite werd beloond toen Sebastiaan Bleekemolen met veel enthousiasme begin oktober met een mailtje reageerde.....! Hij vond racebaan.com een héél leuk initiatief en wilde graag proberen iets voor ons te regelen. En hoe hij dat voor ons regelde...!
Slechts 3 dagen later ontvingen we elk al een uitnodiging voor de @Home-finaleraces op Circuitpark Zandvoort. Niet alleen gratis toegang tot het cirquit, maar zelfs 2 zogenaamde VIP kaarten voor een compleet verzorgde dag bij Team Bleekemolen!Entree, drankjes, verzorgde lunch etc. etc. En nog een kleine after-party indien gewenst! Dit alles zou plaatsvinden op zondag 16 oktober 2005.
U begrijpt allen, d
e voorvreugde was uiteraard groot...

Twee weken later: NS-station te Roermond. Het was zondagmorgen 16 oktober omstreeks 08.00 uur.
We hadden voor de trein gekozen omdat Frank die nacht nog tot 05.00 uur moest werken!
Hierdoor zouden we de 1e van de 2 te verrijden series moeten missen, maar het echte werk (vanaf 13.00 uur) wel nog volledig kunnen volgen. Frank kon zó tenminste nog een welverdiend tukkie doen, waar echter niets van is gekomen.... En zou de NS meewerken, konden we misschien nog wat van de introductie van de Porsche coureurs, die in Bleekemolens Hospitalitytent vanaf 11.00 gepland was, meemaken.
Maar helaas, de 1e trein op zondagmorgen had in Roermond al ’n kwartier vertraging opgelopen. Daardoor misten we in Haarlem ook nog de aansluiting naar Zandvoort.
Tegen 11.40, met zo’n drie kwartier vertraging, kwamen we dan met nog ’n paar honderd andere Fans op het station van Zandvoort aan.
Vanaf hier ging alles vlotjes. Even te voet naar het circuit en net voor de hoofdingang rechtsaf naar het “Paddock Office” van “raceplanet.nl”, in het gebouw van “Rob Slotemakers Slipschool”.
Daar zouden de kaarten voor ons klaar liggen.
Nadat we ons hadden voorgesteld als “Team Racebaan.com”, kregen we elk een batch met de benodigde toegangsbewijzen omgehangen. Hierna werden we vriendelijk verzocht op de parkeerplaats voor het gebouw nog even op onze VIP-Shuttle te wachten!
Tjonge, dat laatste was echt niet nodig geweest. Maar wel erg attent natuurlijk.....Niet veel later, maar wel 2 controles verder, stonden we aan het begin van de pitstraat. De pitbox van Team Blekemolen bleek in het midden van de pitsstraat te liggen. Daarachter bleek een onverwacht grote hospitalitytent te staan! Binnen was het ongelooflijk en onverwacht druk! 
Achteraf gezien natuurlijk niet eens zó vreemd. Het succes van een zo groot team als Team Bleekemolen is niet alleen afhankelijk van goede rijders, maar met name ook van goede sponsoren! 
Nou ja, of alle sponsoren er waren en wie verder nog uitgenodigd was om deze dag met Team en rijders te delen dat we weten niet. Een voorzichtige schatting..? Pak 'm beet een 200 gasten...?? Meer...? Wij weten het niet....Voor ons ook niet zo belangrijk, er was in ieder geval ook nog een plekkie voort ons twee...!
Vergezeld van ons eerste bakkie leut die dag, lieten we alles eerst maar eens goed op ons inwerken. Maar na een 2e bakkie en de inmiddels geserveerde Lunch, hielden we het niet meer op onze plek.
Van hieruit konden ÉN mochten we alle kanten op om overal waar we maar wilden een kijkje gaan nemen.....
Dus, we gingen er op uit, allereerst natuurlijk de pitbox in…
Verhip, was dat niet Allard Kalff, één van de Clio rijders?! En kijk daar.... Michael Bleekemolen, de team-eigenaar én vader van een drietal zeer bekwame coureurs: Jeroen, Sebastiaan en Nick.
Jammer dat zij en andere coureurs óf voortdurend in gesprek waren, óf met andere dingen bezig waren, óf net weer in hun bolide stapten om "weer eens wat rubber te gaan verbranden".... 
We hebben meermaals getracht "onze" gastheer Sebastiaan te benaderen om hem persoonlijk te bedanken voor de uitnodiging. De drukte van jewelste verhinderde dit helaas.Ondanks 'dat' hebben we het er deze dag van genomen! Van álles wat er om ons heen gebeurde en zagen.
En dat allemaal ook nog eens van zo dichtbij & live. Het stoorde blijkbaar niemand, ook niet de leden van de pitcrew, als je er ook met je neus zowat helemaal boven op zat.
Zelfs niet op de momenten dat Frank weer eens met z’n neus én camera ergens inzat.
Overigens deed men tijdens de pitwalk, maar ook tijdens de races eigenlijk nergens moeilijk. 
Héé kijk, pistpoezen.... Moet je zien, is dat nou Tim of Tom Coronel...? Echt, ogen, oren en camera's te kort!
De plaatjes die Frank heeft geschoten, spreken denk ik wel voor zichzelf.

Vanuit de pits hebben we de Porsche GT3 race mee kunnen maken. Héél heftig en heel bijzonder.
De Porsche GT3 Cup Challenge is een nieuwe klasse in Nederland met een verassend concept. Er rijden twee coureurs op één auto. Eén coureur moet een zogenaamde “Pro” (professionele coureur) zijn. De andere coureur een “Semi-pro” (een niet professionele coureur cq. amateur). Samen strijden de 2 coureurs voor de overwinning. Halverwege de 26 ronden tellende race wordt de wedstrijd geneutraliseerd en dienen de rijders als de wiederweerga van plek te wisselen (Schitterend om te zien). In deze tijd moet 1 monteur twee wielen wisselen! Daarna gaat de race weer in volle hevigheid verder....
Helaas reden alleen
Michael Bleekemolen en Kees Bouhuys de race uit.
Doordat een velg op de auto van Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen beschadigd raakte, waarover zoals hieronder te zien is na afloop wat discussie ontstond, kon dit succesvolle tweetal de race helaas niet uitrijden.
 


Tijdens onze lunch werd voor de Seat Cupra Cup een race over 12 ronden gereden. Via monitoren en grote schermen, die overal verspreid stonden, konden we het gebeuren evengoed prachtig volgen.

Om 14.30 uur werden de Renault Clio rijders van Team Bleekemolen voorgesteld door Gaston Starreveld, ook bekend van TV en zelf één van de Clio-Coureurs. Ook Nick, Bleekemolens jongste, richtte nog even een woord aan de aanwezigen. Het bedanken van zijn sponsoren, waaronder raceplanet.nl, hoorde daar uiteraard bij. Deze race (de laatste van de dag) stond pas om 16.50 uur op het programma.

Eerst was het de beurt aan o.a. Jeroen Bleekemolen in de “Benelux Racing Laege”.
De BRL V6 is een uiterst concurerende klasse waar gereden wordt met Nascar-achtige racewagens. Jeroen doet hier zeer goede zaken in. Voor het einde van het seizoen was hij er al in geslaagd het kampioenschap in deze klasse binnen te halen.
Vanaf de tribune, gelegen aan de Chicane na de Tarzanbocht, konden we heel goed volgen waar deze bolides toe in staat waren. Niet zozeer vanwege hun geweldige sound, maar nog veel meer door het accelererende vermogen van de auto’s waren we erg onder de indruk van deze toch nog nieuwe raceklasse. Niet voor niets zal de BRL-klasse volgend jaar verder worden uitgebreid!

   

Tijdens een van de pauze's hebben we ook nog even een bezoekje gebracht aan Carrera Club Nederland. Slotracers, die zich nagenoeg alleen bezig houden met slotracen met en promoten van racebaanmateriaal van Carrera.  In hun demonstratietent stond een uitdagende, 4 sporige baan uitgestald waar ook de kleinste Circuitpark bezoekers konden meedoen aan een wedstrijd. Ons viel op dat de clubleden zelf niet uitsluitend met Carrera auto’s reden, maar ze daar ook wel eens een Plafit chassis onder hadden aangebracht. Het kriebelde natuurlijk meteen in onze vingers, maar om zelf nog een rondje te rijden (buiten mededinging uiteraard...) was helaas geen tijd meer....
De tweede race in het Nederlandse kampioenschap van de Formule Renault ging beginnen.
Een soort kleine broertjes van de F1, een kweekvijver voor toekomstige beroemdheden..?
Leuk om te zien, glorie en panne dicht bij elkaar, tevreden, maar ook verdrietige gezichten alom.....


Het tijdstip van 16.40 uur nadert.
Het zonnetje had de hele dag al lekker geschenen. De laatste race van de dag, maar zeker niet de minste stond alweer voor de boeg! De Clio Cup mag met recht één van de spectaculairste raceklassen genoemd worden! De wedstrijden zijn altijd vol actie, mooie inhaalacties en niet te vergeten met de nodige aanrijdingen en crashes. Team Bleekemolen heeft al diverse malen de titel weten binnen te halen met zowel Sebastiaan als Jeroen Bleekemolen. Allard Kalff had dit seizoen tijdens de Trophy of the Dunes al kans gezien zijn kampioenschap te verzilveren.
In de pitstraat, van waaruit we deze laatste race graag van start wilden zien gaan, was het uit de wind en door de laag staande zon nog aangenaam warm. Voor de race zelf verhuisden we naar het dak van het pitcomplex.  Daar was het in de schrale oostenwind meteen ’n jas koeler! Met uitzicht op “start/finish”, de pitstraat, en op de gehele Tarzanbocht, hadden we een mooi plekje veroverd om de Clio Cup te kunnen vervolgen.
Ook dit keer was er veel en spannend spektakel te zien en ging het er weer heftig aan toe!

        

Met name de pogingen tot uitremmen voor de Tarzanbocht en de afwijkende ideale lijnen blijven geweldig om "live" mee te kunnen maken, ongeacht welke raceklasse er op de baan is......
Het behoeft geen betoog, deze dag raasde voorbij...Na deze race waren we moe maar uiterst voldaan.
Wat ons blijft zijn herinneringen aan een mooie afwisselende en onvergetelijke dag!
En een bult mooie plaatjes natuurlijk!

Dankzij Sebastiaan hebben we sinds lange tijd weer eens van zeer dichtbij uitgebreid kennis kunnen maken met de 1 op 1 autosport. Sebastiaan, langs deze weg: Bedankt voor de gastvrijheid!
Wat ons betreft; Graag tot een volgende keer...!
We wensen jou en je teamgenoten ook voor volgend seizoen weer veel succes!!!

 

Met héél véél racegroeten....

Team Racebaan.com
Ton & Frank

Home | Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
26 november 2005 - Copyright racebaan.com