HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 

BEZOEK AAN SPANJE

De afgelopen weken is het rustig geweest op racebaan.com. Vreest niet, we hebben er nog altijd zin in. Alleen slurpt het oprichten van "onze" nieuwe club natuurlijk de nodige uurtjes tijd op. En bovendien ben ik, Frank, voor 2,5 week op vakantie geweest. Naar Spanje dit keer. En wat doe je daar als racebaanliefhebber?!
Juist, tussendoor met de hele familie op (be)zoek naar racebaanwinkels & materiaal. Met zijn allen, inclusief vrouw, kids en hond, het is tenslotte vakantie.
Adressen zijn er links en rechts op internet wel te vinden. En met een postduiveninstinct en navigatie is een en ander prima gelukt. Hier een klein verslagje.


GIRONA

De eerste helft van de vakantie werd gedaan wat gedaan moest worden. De sleurhut opzetten en genieten van zon, zee en zwembad. De oudste zoon kwam halverwege de vakantie na met het vliegtuig. Die moesten we dus gaan ophalen op het vliegveld in Girona. Daar hadden we afgelopen jaar al de dochter met vriend op het vliegtuig gezet, dus dat was bekend terrein. Na veel speurwerk hadden we daar toen een racebaanwinkel gevonden. Die zat toen middenin een verbouwing. Uiteraard wilde ik daar mijn eerste bezoek gaan afleggen.
Het vliegtuig had wind mee en men vloog blijkbaar bergaf, het landde een half uur te vroeg....
Besloten werd om met de auto rechtstreeks op zoek te gaan naar de winkel, zonder verder te shoppen.
Het postduiveninstinct werkte op volle toeren en in het toch niet kleine Girona werd de winkel zonder omwegen gevonden. We moesten wel even 2 keer kijken of we goed zaten, ook de gevel van de winkel bleek geheel veranderd te zijn. Maar we zaten goed en toevallig kwam er net een parkeerplek vrij voor de deur. Soms zit alles mee zullen we maar zeggen. Tijd voor een bezoek aan de winkel Tripijoc.
Dit is een speelgoedwinkel waar naast racebaanspullen ook ander speelgoed verkocht wordt.
Na binnenkomst via de glazen schuifdeur bleek de winkel inderdaad compleet verbouwd.
De vorige keer was het een echt rommeltje, nu heeft de winkel een keurig moderne uitstraling.

 

Het blijft trouwens leuk om te zien dat Scalextric hier in Spanje prominent aanwezig is. Fabrikant Technitoys mag de naam Scalextric alleen in Spanje voeren. In alle anderen landen, waaronder ook Nederland, worden ze verkocht als het hier bekende SCX. Zoals op onderstaande foto van de Motor GP te zien is wordt Scalextric in Spanje verkocht als Superslot. De winkel heeft een zeer ruim assortiment aan SCX of Scalextric, net hoe je het noemen wilt. Uiteraard zijn er ook andere merken. Tijd om eens op het gemak rond te neuzen.
Hoewel, dat is was in dit geval slechts relatief. De jongste zoon klaagde op een gegeven moment over buikpijn. Desgevraagd mocht hij gebruik maken van het privé-toilet. Even later klonken er de nodige paniekkreten door de winkel. En jawel, de koude chocomel en andere zaken bleken niet goed gevallen, zoonlief had overgegeven en daarvoor het hele toilet gebruikt, behalve de wc-pot....
Maar goed, na een onderbreking van een kwartier, waarin ik zei de gek in eigen persoon de WC in originele staat heb teruggebracht, kon de speurtocht weer doorgaan. Zoonlief voelde zich duidelijk beter en ze konden zich tussendoor even amuseren aan de Lego-tafel....
Na een goed uurtje zijn we weer vertrokken, uiteraard met medeneming van wat originele souvenirs;
De laatste uitgave van het blad Mas Slot, een Superslot (Scalextric dus)  F1 Ferrari 312 T2 alsmede een Scalextric (SCX dus...) PRO GT competition box met daarin een AUDI R8 GLasswork (doorzichtige body). Lekker ingewikkeld allemaal. Uiteraard besteden we tzt nog afzonderlijk aandacht aan deze beide auto's .
Nog even naam en adres van de winkel: Tripijoc, C. Sequia 21, Girona.
Men neemt ook hier ook bestellingen aan via mail. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bepaald (wat ouder) model, probeer het hier eens, je weet maar nooit.

   


BARCELONA
De jongste zoon is Ronaldinho fan en heeft dan ook iets met FC Barcelona. Hoewel we er zo'n 150 kilometer vanaf zaten "moesten" we dus toch maar die kant op voor een bezoek aan het beroemde stadion.
Pa was natuurlijk al snel overtuigd... Op een dag dat de vooruitzichten van het weer iets minder waren zijn we dan ook die kant op gereden. We willen nog steeds een keer op bezoek bij SCX en Ninco, maar dat zal een ander keer moeten gebeuren. Afspraak was nu te beginnen met een bezoekje aan 2 racebaanwinkels en daarna door naar het stadion te gaan. De navigatie werd gevoed met de nodige adressen en deed ook dit keer feilloos zijn werk. Zonder problemen reden we dwars door het immens grote Barcelona.
Toen we door en winkelstraat reden en de navigatie nog 800 meter aangaf reed er een auto weg. Hup, auto parkeren en te voet verder. Op naar de Winkel Palau. Of beter gezegd winkels. Van de totaal vijf liggen er namelijk drie kort bij elkaar. De eerste is min of meer het hoofdadres. Behalve heel veel slotracespullen verkopen ze hier ook RC materiaal en modeltreinen. De winkel is niet eens zo heel groot, maar werkelijk elk plekje wordt gebruikt om spullen uit te stallen. Het zoeken wordt hierdoor wel ietsje bemoeilijkt en de parkeermeter zorgde voor wat tijdsdruk. Ondanks een groot aantal personeelsleden kun je rustig rondkijken.
Ze storen je niet, maar houden je wel goed in de gaten. Als je spullen hebt uitgezocht wordt er een bon uitgeschreven, gaat alles in een tas die wordt voorzien van de bon en wordt dicht geniet. Hierna mag je onder begeleiding van het personeel naar de centrale kassa bij de uitgang om te betalen. Het lijkt allemaal wat overdreven, maar hoe makkelijk kun je onderweg naar de uitgang niet alsnog stiekum wat kleine (maar vaak toch dure) zaken in de zak stoppen.


 

En jawel, ook ik stond met een zak bij de kassa om te betalen. Dit keer met een Ninco Pro-race koffer met Ferrari 360 GTC (o.a. vergelijkingsmateriaal voor de SCX Audi R8 PRO) en tot slot de kakelverse Zytec van Sloter. Uiteraard later ook aandacht voor deze beide modellen. De prijzen zijn overigens grotendeels vergelijkbaar met ons landje. Het Pro-koffer was daar 75 met euro ietsje goedkoper dan gemiddeld hier.
Tijdens een kort gesprekje met het personeel werd een visitekaartje afgegeven en werd toegelicht waarom we ook foto's maakten. Hoewel de Engelse taal slecht matig werd gesproken kwam de boodschap toch aan. Men was zo aardig om te vertellen dat er een straat verder nog een fileaal lag. Tevens lag er nog een derde winkel, alleen gericht op slotracing en voorzien van een racebaan. Deze bleek in de straat te liggen waar we geparkeerd stonden. Handig dus voor op de terugweg.
Na het bijvullen van de parkeermeter zijn we daar ook nog maar even binnen gelopen. Hier was het allemaal wat overzichtelijker en was het assortiment naast de standaard modellen duidelijk ook gericht op de vele clubrijders in Spanje. Zo waren er heel veel losse en tuning onderdelen van bijvoorbeeld Slot.it en NSR te krijgen. Je kunt daar een NSR Mosler naar wens in losse onderdelen geheel zelf samenstellen.
Er stonden zelfs meerdere modellen van Racer in de vitrine. Ook regelaars waren er in alle soorten en maten verkrijgbaar. De verleiding was groot, maar de portemonnee zowat leeg.
Na aanschaf van een busje olie en wat Tamiya vet werd nog getracht de winkel Slotmania te vinden.
Deze zou ook in de buurt moeten liggen. Op het aangeven adres waren de rolluiken dicht. Tja, het was 14.00 uur. En het merendeel van de winkels in Barcelona (en andere delen van Spanje) heeft pauze van 13.30 tot 16.30 uur. Misschien een volgende keer dan maar weer...... 
Ook nog even de adressen van de Palau winkels:
C. Pelai 34, Rda. Sant Antoni 61, C. Balmes 4, C Sants 43 en Trav. de Gracia 84. Uiteraard in Barcelona.

Tot slot
Natuurlijk is er in en om Barcelona nog veel meer te zien op het gebied van slotracen. Nog meer winkels, heel veel clubs, hoofdkantoren en meer. Zal er best nog eens van komen, misschien tijdens een lang weekend Barcelona, maar dan zonder de kids. Een advies voor een dergelijk bezoekje aan Barcelona?
Heel simpel. Zorg dat je budget meer dan toerijkend is, kiezen is daar namelijk nog lastiger dan hier....

 
  

WEBTIPS

TRIPIJOC
PALAU SHOPSHome
| Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
25 juli 2007 - Copyright racebaan.com