HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 

RACING PARADISE; RC-racen, RC-vliegen & Slotracen onder één dak.

Sinds kort is Limburg een primeur rijker, Racing ParadiSe. Niet alleen een primeur binnen Nederland, maar zelfs binnen Europa. Een (nog) indoor raceparadijs voor Scale-racing (en zelfs vliegen) in de breedste zin. De officiële opening staat overigens gepland voor  7 oktober 2007, van 10.00 tot 17.00 uur. Maar Team racebaan.com is inmiddels al een kijkje wezen nemen tijdens de inofficiële opening.... Hieronder een indruk op schaal van wat er te beleven is.
Indeling
Men biedt een schitterende binnenbaan voor gebruik van schaal 1:8, 1:10, 1:12, 1:18 en mini Z RC-auto's, waarbij alle facetten van RC aan bod komen. Ook is er een slotracebaan aanwezig. Mogelijkheden genoeg dus. Maar dat moet ook wel lukken in een pand dat maar liefst 750 m2 beslaat. Het RC electro circuit neemt daarvan met een oppervlakte van 25 bij 13 meter het grootste deel voor zijn rekening. De Kyoscho Mini-Z baan, voor ons slotracers een hele leuke (en kleine) variant van RC-racen, beslaat een oppervlakte van 5 bij 3 meter. Wij slotracers komen er dan nog ietsje beter van af. De slotracebaan heeft een oppervlak van 7 x 5 meter gekregen.
De overblijvende ruimte is gereserveerd voor een stukje horeca met terras én de inpandige winkel. Samen goed voor totaal 180 m2. De resterende vierkante meters zijn gebruikt voor een ruim aantal sleutelplekken en het rijdersplatform voor de (RC)coureurs, voor een goed uitzicht op de RC-baan. Daarop kun je beter geen hoogtevrees hebben trouwens...
Het zwart-wit geblokt is trouwens sfeerbepalend aanwezig in het hele pand. 

Demonstratiewedstijd in volle gang...
We zitten goed.... Racebanen kinderspeelgoed...?!?!?
Werk in uitvoering
Er zitten al heel wat uurtjes werk in het vullen en aankleden van dit gebouw. En er wordt nog steeds gewerkt om het voor de officiële opening allemaal goed in orde en werkend te krijgen.
Maar dat er over alles goed is nagedacht was tijdens ons bezoek al goed te zien.
En RC-rijders blijken overigens niet anders te zijn dan slotracers hoor. Net zoals wij onze eerste proefrondjes al draaien als het laatste baanstuk is aangesloten, hebben ze hier de RC-baan ook al uitvoerig getest. Dit was al goed te zien op de baan. De ideale lijn van de gekozen layout is al duidelijk zichtbaar op de vloer achtergebleven, mede door het gebruik van gripmiddelen.
Hoewel nog niet helemaal klaar, hebben we uiteraard de aanwezige slotracebaan even getest. Frank kon het niet laten om maar gelijk even de (tot op dat moment gereden) snelste tijd op de DS-tijdmeting te zetten. Voor zolang het duurt natuurlijk.
Men heeft overigens gekozen voor een 4-sporige baan van Ninco.
Tussen ons bezoek en het verschijnen van dit artikel is er trouwens nog hard gewerkt aan de racebaan. Daarom heeft men ons nog even een "verse" foto toegestuurd.
Voor de toeschouwers gebruikt men, naast het op de baan aangesloten DS systeem ook PC-lapcounter als tijdmeting. Heel mooi gepresenteerd op een flatscreen...!
Het ( voorlopige?) eindresultaat zie je dan ook onderaan dit artikel.

Wat zit er onder dit laken...? De mensen achter Slotracershardware...
De Winkel
De smaakvol ingerichte aanwezige winkel, afgeschermd door middel van een aantal (zelf gemaakte) vitrines, heeft een ruim assortiment aan RC artikelen, van complete auto's en helikopters tot onderdelen en diverse soorten verf op voorraad. En het assortiment wordt alsmaar uitgebreid. Ze zijn tenslotte net bezig. Met de kennis die men in huis heeft zal men menige vraag op RC gebied vast en zeker kunnen beantwoorden. En tips en trucs zijn waarschijnlijk gratis.
Verder verkoopt men ook slotrace materiaal. Met name startpakketten en auto's van Ninco, maar ook nog wat auto's andere merken. En ook dat assortiment zal bij voldoende interesse ongetwijfeld ook nog wel verder uitgebreid worden.
Maar je hoeft hier natuurlijk niet persé iets te kopen. Je kunt tegen een vergoeding op de aanwezige banen ook van je eigen materiaal gebruik maken natuurlijk. Een hele dag als je wilt.
Vooraf even informeren is natuurlijk wel zo verstandig om teleurstellingen te voorkomen.

Rondetelling anno 19..... Ronde- en tijdwaarneming anno 2006...
Op de "Servo-baan"onder toeziend oog van de leiding... Wie heeft er nog niet gereden...?

Arrangementen
Als je een racecentrum als dit bezoekt wil je natuurlijk maar één ding. En dat is racen!
Racen met wat er allemaal te racen valt. Alleen, maar zeker als je met een aantal vrienden of bekenden bent. Of als je een leuk (verjaardag)feestje wilt vieren. Uiteraard is men zich daar heel goed van bewust. Men biedt dan ook diverse arrangementen aan, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Niet iedereen heeft tenslotte zelf geschikt materiaal thuis staan.
Prijzen variëren van 17,50 tot pak 'm beet 35 euro. Inclusief 1 of meerdere drankjes.
En de arrangementen kunnen natuurlijk ook nog naar wens worden uitgebreid.
Ook medailles en bekers kunnen tegen vergoeding worden toegevoegd aan de racelol.
Afijn, mogelijkheden genoeg, op hun eigen website is daar voldoende over te vinden. 

Een houten baan uit 1963..! Een echte Carrera Servo baan van een échte liefhebber...!
A|udi doet het ook hier erg goed blijkbaar..!
  
De toekomst
Deze hal is overigens eigenlijk niet meer dan een tijdelijk onderkomen! Er zijn voor de nabije toekomst serieuze plannen (men is al met de vergunningen bezig) voor een nog veel grotere ruimte. Als het met de vergunningen allemaal lukt willen de initiatiefnemers Robert Meulenberg, Pascal Seegers en John Broeren namelijk medio 2008 klaar zijn voor de bouw van het grootste modelbouw walhalla van Europa! Die nieuwe locatie komt dan te liggen achter de Ikea in Heerlen. Op de autoboulevard uiteraard! Een terrein van tussen de 5000 en 6000 m2! Met een hal die maar liefst 2 verdiepingen gaat tellen met een vloeroppervlak van elk 1000 m2! Daar komt dan zowel een binnen- en buitencircuit, voor zowel RC on-road als off-road modellen. Denk dan aan RC auto's in alle schalen van 1:5 tot 1:24, on-road brandstof, on-road elektro, off-road brandstof, off-road elektro, maar ook indoor
racing, slotracing, minibikes en zelfs indoor vliegen.....!Maar zover is het nóg niet. Wij van Team racebaan.com zijn in ieder geval toch wel een beetje trots op de komst van het huidige Racing ParadiSe. En dat allemaal in "ons" Nederland en "ons" Limburg. Er is iets moois neergezet. En grote kans op nog iets veel mooiers in de toekomst!
Ga je een keer een dagje (of langer) richting het zuiden van Nederland? Dit is natuurlijk een prachtige gelegenheid om eens binnen te lopen, zeker als het weer wat minder is!
Voorlopig zijn hier de huidige gegevens:

Racing ParadiSe BV
www.racing-paradise.com
Albert Thijsstraat 2
6471 WX Eygelshoven (Kerkrade)
T:+31(0)45 5350406
F:+31(0)45 5351895

Racing Paradise; Namens racebaan.com in ieder geval een goede rit toegewenst...!

Home | Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
19 september 2007 - Copyright racebaan.com