HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 

SLOTRACECLUB IN OPRICHTINGVoor menig slotraceliefhebber is het een langgekoesterde droom. Voor ons, Team racebaan.com is dat niet anders. Met regelmaat je rondes draaien op een lekker grote clubbaan. En gezellig met medeliefhebbers praten over je grote hobby. Helaas zijn de clubs hier in het zuiden iets dunner bezaaid dan in het midden en noorden van het land. En Urtrack, in Urmond, beperkt zich grotendeels tot de tak 1/24 van onze hobby.
Wij, Team racebaan.com, zijn al een hele tijd bezig geweest met het starten van een eigen racebaanclub. Het vinden van een geschikte locatie is al een hele toer op zich. Maar na de nodige tegenslagen en veel speurwerk, ziet het er nu naar uit dat het eindelijk toch gaat gebeuren! 
Racebaankennis Danny op den Camp heeft op een gegeven moment de stoute schoenen aangetrokken en is op een locatie binnen gestapt waar hij bijna dagelijks voorbij komt.
Om een lang verhaal kort te houden, de eigenaar was wel te porren voor onze plannen. Na een aantal bijeenkomsten met enkele medeliefhebbers kunnen we nagenoeg zeker half augustus aan de slag!!DE LOCATIE

Montfort ligt in Midden-Limburg tussen Roermond en Echt en is uitstekend bereikbaar via de A2 en straks ook via de nieuwe A73. Naar manege "De Boshoeve" is het vanaf de afrit(ten) nog ca. 5 minuten rijden tot de Waarderweg 20 aan de rand van Montfort. (Jawel, dat plaatsje waar Jos Verstappen zijn roots heeft!).
Boven de kantine van de manege liggen een aantal ruimtes.
Bedoeling was om deze etage eventueel in gebruik te nemen als appartement, maar dat was er (gelukkig voor ons..) nog niet van gekomen. Het feit dat het er van buiten af toch al een tijdje verlaten uitzag was voor Danny dan ook de reden daar eens een kijkje te nemen. Dit alles heeft er uiteindelijk toe geleid dat het er naar uitziet dat wij een deel van de bovenetage in gebruik mogen nemen als clubruimte. 
 Manege de Boshoeve is dagelijks geopend. Dat schept natuurlijk mogelijkheden. Er zijn parkeerplaatsen genoeg, net als voldoende ruimte om andere toekomstdromen, zoals het organiseren van grote wedstrijden, straks ten uitvoer te kunnen brengen. Maar zover is het nog niet...DE NAAM

De bovenetage wordt bereikt via deze in de kantine van de manege gelegen trap. Hier heb je gelijk een goede kijk op de achtergelegen overdekte manegebak. Gezien dit alles dan ook de keuze voor de clubnaam "RBC Slotmanege", een hersenspinsel van Danny, samen met ondergetekenden. Met de toevoeging "It's all about horsepower", verwijzend naar de combinatie van paardensport en pk's in de racesport.... 
RBC als in racebaanclub en natuurlijk Racebaan.com. Hoe verzin je het.
Omdat we hier feitelijk meerdere dagen per week terecht kunnen is dat voor ons natuurlijk ook een uitgelezen kans om straks de nieuwe modellen en onderdelen in de praktijk nog beter te kunnen testen en hiervan verslag te doen. Uiteraard blijven we straks ook in woord en beeld verslag doen van de bouw en de vorderingen van het geheel. 

Daar zitten heel wat uurtjes in....

De hierboven afgebeelde hoofdruimte betreft een
L-vormige ruimte met een oppervlakte van 88 m2. Het grootste stuk is dik 12 meter lang bij 6 meter breed. Het is ons gelukt de ruimte optimaal in te delen. Het nog te bouwen circuit zal natuurlijk een prominente plek innemen in deze ruimte. Daaromheen is voldoende ruimte overgebleven voor sleutelplekken en een bijkletshoekje en uiteraard een hoek voor de wedstrijdleiding. Indien noodzakelijk kunnen we in de toekomst nog een tweede kamer in gebruik gaan nemen. Als extra sleutelruimte of wie weet voor een rally- of digitale baan... Toekomstdromen te over....!
Voor wat betreft de verzorging van de inwendige mens kunnen we natuurlijk gebruik maken van de ondergelegen kantine & restaurant. Kost ons geen ruimte en bespaart tijd aan het doen van inkopen.

 

 
DE ONTWIKKELINGEN
Natuurlijk gaat dit alles niet over n nacht ijs en zijn de koppen inmiddels al de nodige uurtjes bij elkaar gestoken. Maar de vooruitzichten zijn goed. Zodanig dat we de knoop hebben doorgehakt en daadwerkelijk willen gaan beginnen. Maar een club kan uiteraard niet. Vandaar ook dit artikel. Wie dus graag de deur uitwil om met gelijkgezinden 'n lekker potje te komen scheuren: We zoeken nog racebaanliefhebbers die lid willen worden en misschien zelfs de handen uit de mouwen willen steken. Niet alleen met de opbouw, maar ook daarna binnen de vereniging. Maar alleen lid worden kan uiteraard ook. O ja, mocht iemand dit lezen die denkt "Gh wat een leuk initiatief, die mannen wil ik wel sponsoren", schroom niet en neem contact op....
De baan.

Hieronder een afbeelding van de beschikbare ruimte en de afmetingen van de definitieve layout van ons circuit. De autosportliefhebber zal direct zien dat we als basis "ons eigen" Circuit Park Zandvoort hebben gebruikt. Maar anders dan in de Zandvoortse duinen hebben we in de lus naar boven een Fly-over gecreerd waardoor er een 8-vorm is ontstaan. De lengte van elk spoor komt hierdoor op precies 35,5 meter.
De 6-sporige baan zal worden opgebouwd uit baanstukken van Carrera Exlusiv 1/24, maar zal er hoofdzakelijk gebruik gemaakt gaan worden van slotcars in de schaal 1/32.
De met Exclusiv 1/24 geschapen mogelijkheid voor gebruik van slotcars in deze zelfde schaalgrootte zullen we na een tijdje zeker ook af en toe gaan benutten. De raceclasses moeten nog nader bepaald worden, maar de insteek is om deze zo laagdrempelig mogelijk te houden zodat het voor iedereen leuk en betaalbaar blijft. We denken hierbij aan een standaard instapklasse met auto's van n merk, een open klasse met "standaard" auto's van meerdere merken die we zowel mt als zonder magneet willen gebruiken, alsmede een open high-end klasse. 
 De naam van het circuit
Het vinden van een naam voor de baan is niet altijd even gemakkelijk. Gezien onze achtergrond, de liefde voor de (nationale) autosport, de layout en uit een stukje chauvinisme hebben we besloten de baan straks maar "Circuit Park Montfort" te gaan dopen... Als het zover is maken we daar uiteraard een feestje van!
Klinkt dit alles je als muziek in de oren? Woon je een beetje in de buurt of ben je bereid voor je hobby een stukje te rijden? Meldt je dan ZSM aan als lid! Ook hier geld natuurlijk hoe meer zielen, hoe meer vreugd...
Voor meer informatie kun je terecht op onze nieuwe website. Klik hiervoor op onderstaande banner! 


 

Home | Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
21 juni 2007 - Copyright racebaan.com