HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 

 Een bezoekje aan het testweekend Le Mans 2008.

Afgelopen weekend gingen een viertal leden van onze club RBC Slotmanege op initiatief van Laurens de Wolf richting Le Mans op het testweekend voor de 24H van Le Mans 2008 bij te wonen.
Ze hebben de toegeworpen handschoen opgepakt en een leuk verslag geschreven van hun belevenissen. Ook zijn er veel mooie plaatjes geschoten, heel veel zelfs. Teveel om hier te plaatsen. We beperken ons tot plaatjes van de auto's van de deelnemende Nederlandse coureurs dit jaar. Maar geen nood, ook alle andere plaatjes kunnen bewonderd worden. Hoe en waar staat zoals gebruikelijk onderaan dit artikel. We wensen iedereen veel lees- en kijkplezier toe! 

 Bezoek aan de Le Mans testdagen 2008 van 30 mei/1 juni 2008
Het is zover, maanden geleden hebben Laurens, Stan, Marc en ik besloten om gezamenlijk naar de Le Mans testdag 2008 te gaan. Het moest wel een beetje in luxe, vandaar dat in januari van dit jaar al een camper werd besproken bij Nico Sijstermans te Heerlen. Bij Nico kan Laurens al jaren terecht voor een Camper, ook al is het voor maar enkele dagen. De testdagen zijn (volgens Laurens) uitermate geschikt om even te "proeven" van de sfeer vooraf aan de grote 24 uren race. Laurens, en zijn zoon Stan hebben inmiddels een "rijke historie”"als het gaat om Le Mans bezoeken. Sinds 2001 hebben ze alleen jaargang 2006 moeten missen, verder waren ze op iedere editie vertegenwoordigd, hetzij voor de race-, hetzij voor de testdag. Omdat Stan nog op de basisschool zit, vertrokken we pas later in de middag. Zo rond 16.00 uur vertrokken ze uit Melick, naar Roermond om mij op te pikken, en vervolgens naar Maasbracht om Marc toe te voegen aan ons gezelschap. De reis begon met een gebruikelijke file vóór Maastricht. Vervolgens zijn we zonder veel problemen doorgereden (Parijs is altijd druk, en indrukwekkend om  te zien dat deze stad nooit slaapt), om rond 03.00 uur 650 kilometer verder aan te komen naast het 24 uren circuit de la Sarthe ten zuiden van Le Mans. Nadat we de camper een beetje ingericht hadden en de bedden klaar, zijn we maar snel een paar uurtjes gaan slapen. Na een biertje en fris voor Stan natuurlijk. 
!
Zaterdag om 08.00 stond de eerste naast zijn bed, waarna iedereen er snel uit was. Even het gezicht wassen, koffie (veel koffie) en een lekker ontbijtje, deze keer door Laurens verzorgt. Daarna snel naar het circuit, en eerst  kaartjes kopen, want anders sta je zondag een uurtje in de file voor de kassa. Dan de oude tunnel onder start/finish door om vervolgens aan de binnenkant van het circuit uit te komen, alwaar 55 pitsboxen openstonden voor het publiek. We konden al dat moois aanschouwen van een metertje of 4 afstand. De sfeer was zeer relaxed , en verbazend genoeg helemaal niet echt druk. Alleen het publiek dat van echt heel ver komt is meestal alleen maar aanwezig op zaterdag. De oorzaak hiervan zou ons 2 uurtjes later pijnlijk duidelijk worden. Nadat we bij alle pitsboxen gekeken hadden , en uiteraard de nodige foto’s geschoten hadden, begon het zachtjes te regenen. Een buitje dachten we, dat trekt wel over. Maar na een kwartiertje hield het op met zachtjes regenen, het kwam nu echt met bakken uit de lucht, om vervolgens de gehele middag en deel van de avond niet meer op te houden. Zonder te overdrijven durf ik te stellen dat ik nog nooit zoveel regen gezien heb. En schuilen was er aan de kant van de pitsstraat ook niet echt bij, zodat we binnen de kortste keren nat waren tot op het ondergoed.

 Tot overmaat van ramp was de terugweg geblokkeerd omdat de oude tunnels onder het circuit compleet onder water gelopen waren. Noodgedwongen moesten we een stuk langs de binnenkant van het circuit lopen om via een andere uitgang terug naar de buitenzijde van het circuit en de camper terug te keren. We kwamen nog langs de ACO shop in het 24H Museum bij de hoofdingang, alwaar we natuurlijk allemaal een mooi “shirt officiëlle du 24Heures” gekocht hebben.
Eenmaal terug bij de camper begon het langzaam op te klaren, en na ons verlost te hebben van de natte kledij, hebben we later op de avond toch nog de barbecue kunnen ontsteken. Laurens had de boodschappen ingekocht, en werkelijk voor een heel leger en ieder wat wils meegenomen, daar kwam zijn jarenlange ervaring goed van pas!!!!! Na het eten besloten we vroeg naar bed te gaan om zondag op tijd op het circuit aanwezig te kunnen zijn.
Om 01.00 uur werden we allemaal weer eventjes wakker, omdat iemand van de kampeerders in de buurt besloten had een enorm professioneel vuurwerk af te steken. Nadat deze “meneer” zijn kruid verschoten had , hebben we nog even lekker geslapen. Zondag ochtend werd het al snel zeer druk op de parkeerplaats waar wij stonden en, niet onbelangrijk, het was droog!!!!!!!!
Na de gebruikelijke ochtend rituelen en ontbijt, met koffie ditmaal door mij verzorgt, snel naar het circuit, alwaar het gebulder van de motoren al snel losbarste. HEERLIJK, voor dit geweld van deze 4 verschillende klassen auto’s waren we per slot van rekening afgereisd. Vooral de 8 cilinder Corvettes maken zo’n bulderend geluid, dat je die in je maag voelt trillen. Ook de rest van het veld maakt zo voor de eerste keer op Le Mans een geweldige indruk die je niet snel vergeet.

Marc, tot de tanden bewapend met lenzen voor de camera , begon direct weer plaatjes te schieten, en ook Laurens en Stan bewapend met foto- en video camera. Door deze luxe had ik mijn spullen thuisgelaten en heb lekker vanaf de tribune genoten.
Omdat het droog was hadden we besloten om zoveel mogelijk locaties aan te doen voor het maken van de mooiste foto’s. Echter aangekomen bij de Dunlop tribune, vlak voor de chicane begon het weer te regenen , maar dit keer zaten we gelukkig droog. En het kijken naar de auto’s in de regen leverde ook direct meer spektakel op, dus zo erg vonden we dit niet meer. We hebben diverse malen een coureur in de fout zien gaan voor de Dunlop chicane. Bedenk dat in normaal droge omstandigheden de snelheid vóór de chicane terug gaat van 285,- naar ongeveer 125Km/H. Dan kun je bedenken dat in de regen het hele rempunt verlegt moet worden, en dat dit nogal eens fout gaat. Spektakel verzekerd zullen we maar zeggen.  Misschien nog leuk te vermelden dat dit jaar 8 Nederlandse coureurs zijn vertegenwoordig in diverse teams waarvan zelfs 2 Limburgers met voornaam Jos. Ik zal ze allemaal even opnoemen;

LMP1 ; Jan Lammers met Charouz Racing systems in een Lola B07/Judd

LMP2 ; Peter van Merksteijn, Jos Verstappen, Jeroen Bleekemolen  met v Merksteijn Motorsport in een Porsche RS spyder ; Michael Vergers met Barazi Epsilon in een Zytec 07S

GT1; Peter Kox, Mike Hezemans met IPB Spartak Racing in een Lamborghini Murcielago R-GT en last but not least ; Jos Menten met team Modena in een Aston Martin DBR9 .

 
Op de testdag krijg je helaas niets mee van de tijden die worden gereden. Ook van de gebeurtenissen die verder op het circuit plaatsvinden krijg je heel weinig mee. Anders is het in de raceweek. Dan staan overal in de toeschouwers zone grote schermen waar je de hele race kunt volgen. Helaas, op de testdag dus niet. Tijdens de sessies in de ochtend en middag kregen we diverse malen code rood voorgeschoteld. Je kunt dan alleen maar gissen wat er is gebeurd. Pas na thuiskomst blijkt dan eigenlijk wat er tijdens zo’n dag is voorgevallen, en welke tijden er nu eigenlijk verreden zijn. Overigens is de ochtend sessie van 9.00uur tot 13.00 uur en de middag sessie van 14.00 tot 18.00 uur. Tussen de middag krijg je dus uitgebeid de kans om bij de camper nog iets te eten en te drinken. Normaliter zouden Laurens, en Stan nu op de fiets springen om na de ochtend sessie naar Arnage te fietsen om daar de middag sessie te bekijken. Virage Arnage is de langzaamste bocht van het circuit en heel spectaculair om mee te maken. Je staat daar heel dicht (wel achter een hek) aan het asfalt. De auto’s accelereren na die bocht van 70 Km/h naar ver over de 300 binnen enkele seconden. Helaas waren de weersomstandigheden van dien aard om dit jaar de testdagen van alleen de tribunes mee te maken.

Aan het einde van de dag zaten we zoals gezegd op de Dunlop tribune en zijn we tijdens een droog moment zo rond 17.00 uur richting pits gelopen. Daar hebben we aan de overkant nog even staan te kijken naar de verrichtingen van de teams. Net voor 18.00 uur begon het wederom te druppelen, en hebben we besloten om het circuit te verlaten. Nu moesten we ons kampement van het weekend nog enigszins opruimen, en zijn we rond 19.00 richting Nederland gereden in, JAWEL, de stromende regen! Normaal gesproken zouden we nog een maaltijd hebben genoten naast het circuit, maar door de regen hebben we die maar uitgesteld, tot één van de uitstekende parkeerplaatsen lang de autoweg. Omdat er bij Parijs ook nog een file stond door een ongeluk, die ons 2 uur vertraging opleverde, kwamen we uiteindelijk rond 4.30 uur aan in Maasbracht. Nadat Laurens ook mij naar huis had gebracht, zal hij zelf rond 6.00 uur thuis zijn gekomen. Zoals eerder vermeld in dit artikel, hebben zowel Marc, Laurens als Stan veel foto’s gemaakt.

 Rest mij nog om Laurens en Stan hartelijk te bedanken voor de zeer goede zorgen en het bijwerken van het verslag en natuurlijk ook Marc voor zijn gewaardeerde gezelschap en snelle publicatie van foto’s die terug te vinden zijn in zijn fotoboek op Picasa. 
Mocht je willen zien wat de resultaten zijn van de verrichtingen van de diverse teams, dan kun je op het www terecht op de officiële site van de ACO (de organisator van de 24 uren) .
Ook kun je natuurlijk ook kijken op diverse andere websites die speciaal over endurance racen schrijven. Onder andere de door Nederlanders opgezette website Planet Le Mans.
De links vind je hieronder.
Met een oprechte Racegroet,
Alex Leistra

Rest ons, Team Racebaan.com, Alex en Laurens te bedanken voor het inzenden van hun stukje en Marc voor het aanleveren van de zeer geslaagde plaatjes.
Een volgende keer hopen we er weer eens zelf bij te zijn!

Webtips;


Foto´s van Marc Dinissen

Planet Le Mans

Le Mans 2008

Home | Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
6 juni 2008 - Copyright racebaan.com