HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 

10 jarig bestaan Carreraclub Nederland

Op 1 juni bestond de Carreraclub Nederland 10 jaar. Dit jubileum wilde men uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Vandaar dat op zaterdag 14 juni 2006 een zogenaamde familiedag werd georganiseerd.
Lokatie; Dorpshuis "Het Zoetzand" te Beusichem. Racebaan.com ging uiteraard even op bezoek.....
Er bleek bij aankomst voldoende parkeerruimte te zijn. Een grote vlag van Carrera langs de ingang liet zien dat we goed zaten. Bij binnenkomst viel onze blik gelijk op een heel leuk idee voor de kleintjes. Een demonteerbare en kleurvolle plastic speelgoedracebaan, Carrera Strax (Oftewel straks..) Goed idee natuurlijk! Voor de jeugd een eerste kennismaking met de wereld van "onze"" racebanen en een eerste stap in het ontwerpen van een passende layout van je baan! Zonder gekheid, goed over nagedacht en heel leuk voor de allerkleinste bezoekers! Na eerst voorzitter Fred Goverde de hand te hebben geschud en hem te hebben gefeliciteerd met het jubileum van "zijn" club hebben we lekker op ons gemak rondgekeken.

We zitten goed....    Racebanen kinderspeelgoed...?!?!?
Prima promotie voor de jeugd...

Demonstratiebaan
Centraal in de ruimte stond de lekker royale demonstratiebaan van de club. Op vooraf aangekondigde tijdstippen werden er door enkele clubleden demonstratie wedstrijden gereden met zelfgebouwde wagens in de schaal 1/24.
Daarnaast mocht het aanwezige publiek, met name de jeugd, ook regelmatig een onderlinge wedstrijd rijden met Ferrari Enzo's in de schaal 1/32. Natuurlijk werd op die momenten de stroom wel even wat omlaag gedraaid om mens en materiaal te sparen...

Demonstratiewedstijd in volle gang...

Carrera servo
Er was natuurlijk nog meer te zien. Op een aparte tafel lag een kleine Carrere Servo baan. Ook daar kon uiteraard, na een kleine uitleg, op gereden worden. Hoewel dit systeem maar een kleine schare liefhebbers heeft blijft het leuk om te zien dat de gebruikte auto's op iedere gewenste plek van links naar rechts kunnen wisselen. Uitgezonderd in de bochten dan. Een kleine racetip, gebruik de buitenkant van de bochten...!
Zet een beschikbare pacecar in de baan en je kunt alleen toch leuk je rondjes draaien en af en toe inhalen. Er was hier zelfs de mogelijkheid om voor 50 euro een compleet baantje aanschaffen.

Houten baan
Ook was er een viersporige houten baan aanwezig en in gebruik, compleet met kuipbocht. Dit in de vorm van een langgerekte 8. Let wel, dit is een baan uit 1963! Deze stonden in die tijd vaak in cafe's. Voor een kwartje mocht je dan een minuut of 5 rijden. Dit keer was het gebruik echter geheel gratis.
Op deze baan werd trouwens ook gereden met auto's in de schaal 1/24.
 
Een houten baan uit 1963..! Een echte Carrera Servo baan van een échte liefhebber...!
A|udi doet het ook hier erg goed blijkbaar..!

Houten banen zijn trouwens (of tegenwoordig MDF) ook heden ten dage nog uiterst populair, met name voor schaal 1/24 auto's. Vooral bij clubs, maar ook bij een enkele thuisrijder met twee rechter handen om het zo maar te zeggen. Je hebt dan een uiterst strak baanoppervlak en weinig overgangen. Het grootste voordeel is echter dat je alle gewenste bochten op maat kunt maken en niet bent gebonden aan de voorhanden zijnde bochtstukken die de verschillende leveranciers in hun programma hebben.
Het voortschrijden der techniek in de loop der jaren blijft natuurlijk altijd een leuk onderwerp. Vandaar dat we dit hieronder even symbolisch in beeld hebben gebracht. Links te rondemeting van het Carrera Servo systeem en rechts de ronde- en tijdwaarneming anno 2006, via de computer en gepresenteerd op een flatscreen.
 
Rondetelling anno 19..... Ronde- en tijdwaarneming anno 2006...
Op de "Servo-baan"onder toeziend oog van de leiding...  Wie heeft er nog niet gereden...?


Overig
Alle mogelijkheden voor op en rond de racebaan werden aan de linkerzijde van de ruimte gedemonstreerd. Clublid Otto had een deel van zijn thuisbaan gedemonteerd en meegebracht. Zo waren er bijvoorbeeld een aangeklede pitstraat en tribunes te zien. Otto heeft een zeer professioneel filmpje van zijn thuisbaan, gebaseerd op de Formule 1, seizoen 2004-2005. Deze film was op een televisie te zien. Volgens Otto moet je deze film eigenlijk op je gemak thuis kunnen kijken, aangesloten op een goede dolby-surroundset....
Als het een beetje meezit krijgen we binnenkort een kopie van deze film toegezonden (of niet Otto??!!).
We hebben enkele foto's van de baan van Otto gezien. Erg mooi gemaakt en een leuke layout. Misschien wel de moeite waard om daar eens een keer een avond te gaan racen en gelijk een heel mooie reportage van te maken?! Het heeft veel weg van het ook op deze site te vinden Cirquit Petit Le Mans, maar dan in F1 stijl.

Verder enkele vitrines met mooie auto's, een prijzentafel voor de georganiseerde tombola en een wit laken. Een wit laken?  Jawel, met daaronder iets wat blijkbaar (nog) niet gezien mocht worden.
Daarom nog maar even een korte wandeling gemaakt langs de aanwezige stands, waaronder die van Marja en Riny van Slotracershardware. Zij hadden naast andere merken, uiteraard heel veel spullen van Carrera bij zich en we hebben even lekker bijgepraat.

     
Wat zit er onder dit laken...?
  De mensen achter Slotracershardware...     


Clubauto
Op een gegeven moment wordt omgeroepen dat een ieder wordt verzocht zich te melden bij de demonstratietafel. Daar zal om 12.30 uur de clubauto worden gepresenteerd?! Langzaam begint ons een lichtje te branden... Daar staat inderdaad een draaiplateau met daarop vermoedelijk een doosje. Ook deze echter verborgen door een doekje... Klokslag half één wordt dit doekje door voorzitter Fred weggehaald. Daaronder blijkt inderdaad een box te staan. Daarin een Carrera Ferrari 575 in een geheel eigen design!
Voorzitter Fred deelt mee dat alle clubleden deze auto zullen ontvangen, volgens opgave vooraf in schaal 1/24 of 1/32. Vervolgens loopt hij naar het podium en haalt de tweede doek van de stapel... En wat voor stapel!. Een indrukwekkend aantal Ferrari's 575, waarvan elke auto is voorzien van het eigen "lidnummer"van het betreffende clublid. Ieder zijn eigen "uniek" exemplaar dus!
O ja, de aanwezige "echte" Carrera Servo liefhebber kreeg trouwens een eigen Audi Servo-uitvoering...  


Een kapitaal aan Ferrari's staat op het punt om weggegeven te worden....

In totaal zijn het er ongeveer 55, inclusief een enkel exemplaar voor de sponsoren. Zeer attent!
 Daar zijn, zo blijkt uit een gesprek met voorzitter Fred, de nodige uurtjes en reisjes naar Duitsland in gaan zitten. Alle body's zijn daar geheel handgemaakt, dus zowel de kleuren als de opdruk! Vakwerk trouwens, het ziet er allemaal zeer strak uit. Er waren vooraf eerst enkele ontwerpen gemaakt. Hieruit heeft men een keuze moeten maken. Een keuze die ons wel aanspreekt trouwens. Eenvoud siert de mens, maar ook deze "clubFerrari". Uiteraard zien we op de auto het logo van de Carrera club Nederland. Hiervoor heeft men toestemming moeten krijgen van Carrera, want de vlaggen horen er origineel niet bij. Maar goed, de toestemming kwam er, net als die van sponsors Bavaria en Harlekijn. Het gebroken wit, met over de hele auto een oranje balk oogt prima en oernederlands. Voor ieder clublid een aanwinst en, mede gezien het beperkt aantal, natuurlijk ook voor verzamelaars uiterst interessant! Stilzwijgende afspraak is echter dat deze auto's in principe niet verkocht mogen worden.....Voorzitter Fred, clublid nummer 1, stelde even zijn auto ter beschikking om snel wat plaatjes te schieten van deze unieke auto. Logischerwijs heeft deze dan ook startnummer 1, met bijbehorend naamplaatje op de doos! Hieronder een korte impressie.


       

Onze dank
Na het uitreiken van de auto's ging men weer verder met het programma. Voor ons tijd om op te stappen.
Vanwege ons eigen programma konden we helaas geen gehoor geven aan de uitnodiging om nadien aan de BBQ deel te nemen. Toch bedankt voor de uitnodiging!
Het was al met al een evenement waarover zorgvuldig was nagedacht en goed georganiseerd was.
Een keurige promotie voor de Carrera club Nederland, het merk Carrera, maar ook voor het slotracen. 
Wat dat betreft onze welgemeende complimenten. Jullie doen als club regelmatig actief wat om onze gezamenlijke hobby te promoten! Bijvoorbeeld bij de @Home finaleraces in Zandvoort, maar ook nu weer.

We wensen de Carrera club Nederland dan ook veel succes voor de toekomst en op naar de 25...!


10 Jaar Carrera Club Nederland...!

Webtips


Carrera club Nederland
Fabrikant Carrera
Test van deze Ferrari 575

Home | Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
26 juni 2006 - Copyright racebaan.com