HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
SHAKE DOWN FLY BMW OP ZOLDER
Sommige hobbyisten zijn helemaal allergisch voor modelauto's die niet bestaan. Zelf ben ik ook een beetje zo iemand! Hoewel ik met modellen die wel iets met racebanen te maken hebben daar toch wat genuanceerder tegen aankijk. Een speciaal model van een racebaanclub is natuurlijk een onschuldige en leuke gebeurtenis. Ook een jubileummodel van een racebaanmerk en waarom ook niet een keer een model van www.racebaan.com!
De eindeloze rij auto's van FC Barcelona kan me echter gestolen worden, net als Lola's met filmstroken, 917's in wijndozen en meer van die elende. Fly kondigde recent een variant van de BMW GTR aan onder de naam Salon del Hobby Ciutat de Barcelona 2002. O nee he, zal beslist mijn eerste reactie geweest zijn. Maar dit was toch andere koek en een ontmoeting met Ronald Zaal (ex coureur en nu regelneef) gaf meer duidelijkheid. De BMW waar Duncan Huisman in 2001 mee in de Belcar competitie heeft gereden, stond als eye catcher op bovengenoemde tentoonstelling. Maar wat deed een van de vormgevers van FLY? Die maakt van de ECHTE auto iets speciaals. Dat is ook echt op DIE tentoonstelling gebeurd en nergens anders! In een onbewaakt moment decoreerde de Fly medewerker de auto opnieuw en de basis voor een leuk initiatief was gelegd.
HERRIE
De jongens van het Yab Yum raceteam (laten we het zo maar even noemen) bedachten dat je dan ook maar met deze BMW moet rijden. Er stond in januari al een demosessie gepland op het circuit van Zolder! Dus januari (ja, ja) 2003 in Fly tenue naar Belgie. Tijdens deze demo was er een exemplaar van het Fly model beschikbaar, wat deze demo net een extraatje meegaf. Duncan Huisman zou de auto als eerste rijden en daarna zou nog een coureur van de klant aan bod komen. Met deze auto mag op Zandvoort niet geracet worden, omdat hij teveel herrie maakt. Als je een keer over de pitmuur hebt gehangen als dit monster langskomt begrijp je waarom!
FOTOGENIEK
De witte BMW is enorm fotogeniek. Het grijs geblokt samen met de blauwe Fly logo's doen het overigens erg goed op de witte ondergrond. 
Voordat Duncan de baan opgaat wel even nog wat foto's, want met dit weer zou de BMW in enkele ronden onherkenbaar worden. Maar ook dan is de BMW nog altijd zeer fotogeniek (zie onder).

Appie Lohman (links) Duncan Huisman (midden) en Ronald Zaal (rechts) samen met de echte BMW en het model!

REGEN
Duncan Huisman is niet bang voor een beetje regen en dat bleek ook tijdens deze demonstratiesessie op een koud en zeer nat Zolder. Prachtig is het om te zien hoe kort de remlichten maar oplichten en het gas er al weer op gaat. De BMW drift dan een beetje als deze de bocht verlaat. Het lijkt wel een slotcar! Verder had Duncan met name op de heuveltjes wat last van wielspin, maar een enorm gemotiveerde mechanieker (Appie) zorgde dat ondanks de regen het maximale uit deze demo werd gehaald.
HET MODEL
Fly brengt dus een model uit van deze Fly BMW en doet dat onder de naam:
Salon del Hobby Ciutat de Barcelona 2002
Het model heeft referentienummer A288 meegekregen en zal in de loop van januari 2003 verkrijgbaar zijn. Als één van de weinige heb ik het model en de echte auto naast elkaar mogen houden. Natuurlijk kloppen er altijd een paar details niet, omdat ieder raceteam kleine veranderingen aan een dergelijke auto aanbrengt. Daarnaast gaat Fly natuurlijk van één model uit. Wat echter zeer positief opvalt is hoe de opdruk 1 op 1 is overgenomen van het originele model.
THUISREIS
Na het bijwonen van dit soort sessies is het altijd even opletten dat je niet te heftig op het gas gaat. Zeker niet in Belgie, want ze zijn daar niet mals met hun tarieven. Dus er gaat wat oude blues over de speakers! De ruitenwissers gaan aan, want het is nog steeds nat en ik geniet nog even na van de inspanningen van Duncan, Appie en Ronald.

FOTOGALERIJ
Meer foto's van deze speciale demosessie vind je in het fotoalbum Fly BMW op Zolder


Home | Testbank | Verzamelen | Reportages | Sitemap | Mail
23 januari 2003 - Copyright racebaan.com