HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
FORUMRACE (NR.4) BIJ HET OTOCLUBKE

Op zaterdag 27 januari 2007 deed Team racebaan.com mee aan een wedstrijd van leden van het racebaanforum. De voormalige eigenaar van racebaan.com, Gerard van Dongen, was ook daar om wat foto's te maken. Gerard was in het verleden initiatiefnemer van de eerste twee races van de forumleden onderling. Destijds bij club Slipstream, nu bij het Otoclubke in België.
Ook nu deden er racebaanmaatjes van Gerard mee aan deze race. We vroegen Gerard of hij voor deze gelegenheid een gastartikel zou willen schijven voor racebaan.com. Tenslotte zijn er van hem, onder de naam Gastheer G, nog regelmatig stukjes en met name foto's te bewonderen op racebaanweblog. Hieronder dus weer eens een stukje en plaatjes uit handen van Gerard;


"Twee jaar geleden heb ik racebaan.com overgedragen aan Frank en Ton. Na vijf jaar wilde ik ruimte hebben voor andere projecten. Een van die projecten is dat ik me heb ingekocht in het bedrijf waar ik werk. Daar gaat dus veel tijd inzitten. Door de aard van de business is het vooral in de wintermaanden een gekkenhuis.
Hard werken is niet erg maar zo nu en dan toch even er op uit. Dus afgelopen Zaterdag naar het Otoclubke in Diepenbeek (België). Twee van mijn vaste racemaatjes zouden daar deelnemen aan een forumrace. Altijd leuk om even een uurtje foto's te gaan maken.
Zelf zag ik af van deelname want het programma begon al voor de haan ging kraaien en ging door tot de late uurtjes. Een evenement voor de echte volhouders zeg maar.


"GOESTING"
Aangekomen in het zeer sfeervolle clubhuis leek het wel een reünie. Natuurlijk mijn racemaatjes maar die zie ik iedere Donderdag. Maar oude bekende als Wijo die de initiatiefnemer van dit evenement was en ook Peer die het huidige racebaanforum runt. Verder de clan uit het noorden, de mannen uit het oosten en dat alles aangevuld met een paar gezellige Belgen. Natuurlijk waren ook Frank en Ton van racebaan.com er. Niet als verslaggevers maar met heuse ambitie om te winnen. Het weerzien met al deze mannen zorgde ervoor dat het werk ineens heel ver weg was. Met een afstand van 200 kilometer was dat ook zo maar toch lekker om er even uit te zijn. Het team racebaan.com vroeg of ik van deze dag een kleine sfeerimpressie wilde maken. Zelf gingen ze natuurlijk voor de overwinning en dat kost dan alle aandacht.
Nu was er al eens het idee dat ik nog eens een artikel voor racebaan.com zou maken dus dit was eigenlijk wel een hele leuke aanleiding.
Er stonden zes teams van drie rijders te popelen om hun kunsten te laten zien. Toch was het vooral de sfeer en het samenzijn die de boventoon voerde. Grotendeels geïnspireerd door de enorme sfeer die in het clubhuis van het Otoclubje hangt, maar de uitbater zorgt ervoor dat je je van minuut één helemaal thuis voelt. Wat een geweldige vent zeg.
Alleen de koffiepads (spreek uit als koffiepaaaaads) moest je zelf plaatsen en voor de rest werd alles geregeld. Heerlijke broodjes (kunnen we in Olland nog wat van leren), smakelijke koffie en een prima stoofschotel. Hulde aan deze man!
Wijo had een wedstrijdindeling gemaakt en voor zes dikke Porsches gezorgd. Wijo is ook iemand die je om een boodschap kan sturen. Prima georganiseerd! Wie met een dergelijke organisatie en verzorging nog geen goesting (het mooiste Vlaamse woord) heeft? Ja dan weet ik het ook niet meer.


"REUNIE"

Maar een ieder stond te trappelen en bij de eerste bochten gingen er dan ook al direct vier Porsches in de bandenstapels. Lange tijd bleef het veld bijeen maar op een gegeven moment begon zich toch een verschil af te tekenen. De auto waar ieder team mee reed zou na afloop onder het team worden verloot. Iedere rijder zal zo gedacht hebben dat hij wel niet degenen zou zijn die met de Porsche naar huis zou gaan. Immers: er waren maar heel weinig rijders met respect voor techniek. Zo hoort het ook! Slotcars zijn om mee te racen en een onofficiële evenement als dit laat maar eens zien hoe leuk het dan kan zijn!
Hoewel ik iedere week nog met een vast groepje race vond ik het geweldig om op deze “reünie” te gast te zijn. Het winnende team? Ik geloof dat voor de geschiedenis dat niet echt belangrijk is. Wat wel belangrijk is dat het een dag is waar ik nog graag op terug zal kijken......."

                   Gerard, bedankt voor je spontane en snelle bijdrage!


FOTOGALERIJ

(klik op de foto's voor een grote weergave)

De hulptroepen

Frank

Aan het toeren

Pracht baan

Het rekencentrum

Ton rust uit

Wijo 

Porsche

frisse neus

Pauze

Het smaakt

De winnaar

OOK AANMELDEN VOOR HET RACEBAANFORUM? KLIK OP ONDERSTAANDE BUTTON!

Click here to join racebaanforum
Click to join racebaanforum

Home | Testbank | Verzamelen | Reportages | Sitemap | Mail
29 januari 2006 - Copyright racebaan.com