HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
REPORTAGES
Niet is leuker om ergens op bezoek te gaan en iets te zien, iets waar te nemen wat een link heeft met de racebaan. Hier een overzicht van een aantal reportages en denk je dat je iets organiseert of iets te melden hebt op het gebied van racebanen? Laat het ons weten en we komen graag langs voor een reportage. Reacties s.v.p. naar: info@racebaan.com
Hornelandrally 2010 - Dit keer een (foto)reportage over min of meer een thuiswedstrijd. De 24 uur durende Hornelandrally voor klassieke rallywagens. Helaas veel regen, maar toch geslaagd.
Op bezoek bij SRC Eindhoven - We hebben al weer een tijdje een nieuwe racebaanclub in ons landje. Dit keer bij Eindhoven. We zijn even een kijkje wezen nemen. Bij deze een kleine indruk.
Eurocircuit Valkenswaard; FIA EK RALLY KAMPIOENSCHAP.
We worden ongeveer 1 jaar geleden te gast bij dit evenement. Een geweldig leuke dag gehad. Zeker eens een gaan kijken daar!
Testweekend Le Mans 2008 - 4 leden van onze club bezoch- ten het testweekend voor Le Mans 2008. Behalve ernorm veel regen hebben ze ook heel veel moois gezien. Een kort verslag.
Ontwerp ook je eigen slotcar - Sinds kort is jullie gastheer Frank in bezit van zijn "eigen"slotcar. Dit voor het Group C club- kampioenschap 2008. Misschien iets om ook eens zelf te doen?
Racing ParadiSe - Een voor Nederland, nee, zelfs voor Europa uniek RC-centrum opent binnenkort officiŽel haar deuren. Er is ook een slotracebaan aanwezig. Wij namen vast een kijkje. 
Vakantie in Spanje - Dit jaar bracht Frank zijn vakantie door in Spanje. Dat noemen ze dat kat op het spek binden. Om niet gek te worden werd er daarom ook tijd vrijgemaakt voor slotracen. 
24 Uren van Diepenbeek (B) 2007 - Ook dit jaar organiseerde het Otoclubke weer een 24 uurs race. Wederom een groots spektakel en geweldige promotie van "onze" racebaanhobby!
Racebaanclub in oprichting - Team Racebaan.com is samen met enkele racebaanliefhebbers bezig met het oprichten van een nieuwe club. Hier het hoe en waarom en de zoektocht naar leden
Expositie 50 jaar Scalextric - Van 26 mei tot 31 oktober 2007 is er in Terschuur (bij Putten) een leuke tentoonstelling te zien over 50 jaar Scalextric racebanen. Zeker een bezoekje waard....
Een schitterende thuisbaan in Zuid-Limburg - We zijn te gast geweest bij Hub Habets, woonachtig in Zuid-Limburg. Een groot liefhebber van kleine details. Hier een overzicht van zijn rallybaan
Racebaanforumrace 2007 - We deden mee aan alweer de 4e editie van de racebaanforumrace. Hier een verslagje, op verzoek geschreven door Gerard van Dongen, ook bekend als Gastheer G. 
SRC Urtrack 1e reportage in deze miniserie over 2 clubs die op het 1e gezicht erg van elkaar verschillen, maar op het 2e gezicht toch veel met elkaar gemeen blijken te hebben.
All American day in Weert - Op 6 augustus 2006 werd in Weert een zeer groot spektakel georganiseerd. Een gratis toegankelijke auto- en motorenshow. Uitsluitend Amerikaanse...! 
10 Jaar Carrera Club Nederland - Een 10-jarig bestaan van een club racebaanliefhebbers. Iets dat wij toch de moeite waard vonden om op onze website even aandacht aan te schenken.
Frankochamps II - De baan van racebaan.com. Het idee erachter, waarmee moeten we rekening houden, wat zijn de eisen, het ontwerp en de voortgang van niets naar...??!!
@home-finaleraces bij team Bleekemolen - Tijd voor weer eens wat beelden uit de wereld van de 1 op 1 racerij. Dit keer, dankzij zoon Sebastiaan, op bezoek bij Team Bleekemolen.
De 24 uren v.h. Otoclubke - Mooier kan een zomervakantie niet beginnen. RBC was daarom aanwezig bij de 6e editie van een ondertussen sterk uit de kluiten gewassen race. Hoewel race...!?
De 24 uren van Speedlines - Voor de eerste keer op RBC, een verslag over een 1:24 race. De 7e editie van dit jaarlijkse spektakel in Diepenbeek (Be), was er een onder bijzondere omstandigheden. 8 Teams uit 3 verschillende landen streden .....
Motoren, motoren en nog eens motoren - Je ziet door de bomen het bos niet meer, een vergelijking maken tussen al die motoren is moeilijk. Vergelijk 76 motoren met elkaar.
Slotracegeschiedenis - Waar en waarin ligt het begin van onze heden ten daagse racebaanliefhebberij?
Onze reis terug in de tijd begint aan het einde van de 19e eeuw.
6-uurs race bij "Speedtrack" te Kampen - Op 27 februari 2005 reed Team racebaan.com mee bij de 6-uurs race bij slotraceclub "Speedtrack"te Kampen. Hier een verslag van deze dag.
TT van Assen - na de introductie door Scalextric van de MOTOGP serie waren we natuurlijk genoodzaakt ons eens te gaan verdiepen in de motorsport.
Racebanen op vakantie - een bonte verzameling van vakantie foto's van racebanen die gemaakt zijn door de bezoekers van deze website.
Interview Frits Passet (Hornby – Scalextric) – Scalextric komt in 2004 met erg veel nieuwe productengroepen en dat leek ons een mooi moment voor een interview.
Racing For Holland - nadat de Dome (SCX) slotcar van het jaar 2003 was geworden, sloegen we een uitnodiging om de echte Dome van dichtbij te bekijken natuurlijk niet af.......
Slotmania - een verslag van een bezoek aan deze drukke maar erg gezellige beurs in de omgeving van Stuttgart. Natuurlijk veel Carrera maar ook genoeg andere merken.
Open dag Hobbytime - natuurlijk veel en erg mooie treinen, maar ook voor de racebaanhobbyist was er genoeg te beleven zoals een eerste blik op de nieuwe TVR Tuscan
Bezoek aan de Spaanse Kiosk - in geen enkel ander land is de racebaan zo onwaarschijnlijk populair als in Spanje. Dat is ook goed te merken als je daar de kiosk binnenstapt.
Clubavond bij 't Kasje - ongedwongen sfeer en gewoon een gezellige groep met gasten is het belangrijkste kenmerk. Maar er wordt ook serieus gesleuteld en geracet.
Petit Le Mans van scenery-kunstenaar - balanceren tussen praktisch en prachtig. Dat laatste is de baan van Yves zeker, want hij is zeer ver gegaan met zijn Petit Le Mans.
Teamrace bij Slipstream - vierentwintig deelnemers in zes teams maken in vier spannende uren uit welke team het beste kan tunnen, en een auto naar de finish kan brengen. 
Te gast bij een Ferrari fan - Leo Sprangers was als kind al een groot fan van Jacky Ickx. Daar ligt de basis voor zijn passie voor Formule I Ferrari's, maar alleen slotcars en in de schaal 1:32!
Op jacht naar Gulf kleuren - in 2003 gingen de bezoekers van racebaan.com er massaal op uit om de mooiste racekleuren vast te leggen.
Shake Down Fly BMW - Een modelauto die niet echt bestaat kan natuurlijk niet. Maar of deze Fly bestaat? Iedere twijfel kan na deze getuigenis van tafel!

Home | Testbank | Verzamelen | Porsche 917 | Sitemap | Mail 
23 maart 2010 - Copyright racebaan.com