HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
GASTVRIJE BELGISCHE FERRARI FAN
Het was een beetje miezerige zaterdag toen we richting Oostmalle (Belgie) trokken, maar het het zou toch een hele zonnige dag gaan worden. In de agenda stond een bezoek gepland aan Leo Sprangers. We hadden Leo al eens ontmoet op een beurs en uit contact via de mail bleek dat Leo een zeer gedreven Ferrari fan is. 
We werden gastvrij in de serre ontvangen en de sfeer was direct goed, zodat veel spannende racebaan verhalen over en weer werden uitgewisseld. Leo was als kind al direct een groot fan van Jacky Ickx. Natuurlijk zit daar een beetje chauvinisme bij, maar Ickx was natuurlijk ook gewoon een enorm goede coureur. Daarnaast is Leo van menig dat de naam Jacky Ickx er alleen al een is die bij een held hoort. Als kind waren het vooral autootjes van Matchbox, maar alles wat maar een beetje omgebouwd kon worden werd tot een Ferrari bestempeld. Vreemd genoeg kwam er in Leo's jeugd geen serieuze racebaan aan te pas. Dat laaste heeft Leo inmiddels ruimschoots goedgemaakt en geeft inmiddels op een bijzondere wijze invulling aan zijn racebaan hobby. 
FERRARI, FERRARI EN NOG EENS FERRARI
Met een beetje verwijt in zijn stem signaleert Leo het opportunisme van de Ferrari fan's, die de laatste jaren de scharlaken rode bolides ineens weer zien zitten. Leo is zijn hele leven al fan van de Scuderia, hoewel de McLaren dip met Senna en Prost hem niet kort genoeg kon duren. Zijn passie voor de Scuderia en zijn racebaanhobby heeft Leo inmiddels op een uniek wijze gecombineerd. Eerst was er even de wens alles van Scalextric te verzamelen. Een blik in wat literatuur bracht hem terug op aarde en eigenlijk was de keus voor een verzameling snel gemaakt: Ferrari F1's. Maar alleen slotcars, want ze moeten wel kunnen rijden.
PRONKSTUK
Net als voor iedere verzamelaar is ook voor Leo de vraag erg lastig wat nu zijn pronkstuk is. Met twinkelende oogjes verteld hij over een Scalextric model dat vuursteentje laat vonken als deze over een strip schuurpapier rijdt. De oude blikken (tinplate) modellen van Scalextric koestert hij als geen ander en ook een door een Ferrari fan verbouwde SCX is een pronkstukje op zich. Leo heeft inmiddels een zeventig verschillende modellen en allemaal Ferrari Formule I en allemaal slotcars! Trots heeft Leo ze op een tafel uitgestalt en het is een prachtige aanblik.
WENSEN
Heb je met zeventig Ferrari's nog wensen? Natuurlijk, want er zijn altijd modellen die nog ontbreken. Daarnaast is er erg weinig documentatie beschikbaar van merken die allemaal Ferrari's voor de racebaan hebben gemaakt. Leo is dus vooral op zoek naar informatie over Ferrari F1 modellen met de nadruk op de schaal 1:32. Verder hoopt Leo dat de recente problemen rond licentieafspraken van Ferrari met de speelgoedindustrie tot een meer consumentgerichte oplossing gaat komen.
RACEN
Leo is niet alleen een enthousiast verzamelaar van slotcars, maar mag ook graag met vrienden een competitie racen. Als Leo gaat racen is dit eigenlijk met een enorme diversiteit aan modellen. Natuurlijk te beginnen bij Formule I, maar in de racekoffer van Leo treffen we DTM, karts, GT en klassiekers aan. Thuis racet Leo op een flinke permanente Ninco baan, maar regelmatig worden de baanstukken meegenomen om bij vrienden een extra grote baan op te bouwen. Naast een uitdagende baan, een prachtige collectie en fraaie anekdotes was het vooral de enorme gastvrijheid die bij ons is blijven hangen. Gelukkig hebben we ons door de heerlijke koffie, cake en broodjes niet te veel van de wijs laten brengen en een aantal leuke plaatjes kunnen schieten....... 

FOTOGALERIJ
(klik op de foto's voor een grote weergave)


Coches Miticos

Forza Ferrari

3 maal SCX

Toch nog wensen...

Marklin

Policar - Niki Lauda

Power Sledge

Polistil & Fleischmann

Spoiler

Ferrari, Ferrari...

Tinplate

Tinplate
Home | Testbank | Verzamelen | Reportages | Sitemap | Mail
18 mei 2003 - Copyright racebaan.com