HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
RACING FOR HOLLAND
Het regende en toch was ik zeer opgetogen en in een zeer goede bui. M'n auto koerste richting Katwijk waar Racing For Holland haar werkplaats heeft. Racing For Holland is het team van Jan Lammers en naast de aansprekende (oa FIA kampioenschap) resultaten vooral bekend door hun opmerkelijk sponsorconcept. De Dome Judd (SCX) was in 2003 door de bezoekers van racebaan.com tot slotcar van het jaar verkozen en dat was ze in Katwijk niet ontgaan. Na een leuke mailwisseling stond er ineens in mijn agenda: 2 februari 2004: bezoek werkplaats Racing For Holland. Ik werd zeer gastvrij ontvangen in de keurige en zeer professioneel ogende werkplaats. Op zo'n moment heb je echt ogen tekort en een tweetal echte Domes die stonden opgesteld maken zeer veel indruk. Het doel was vooral om een leuke fotoreportage te maken, zodat bezitters van de kleine Dome eens kunnen zien hoe zo'n echt "monster" eruit ziet.
Foto uit de teampresentatie voor 2004
copyricht: Racing For Holland
12 KILO STICKERS
Een professioneel raceteam op de weg zetten dat ook nog aansprekende successen boekt zal door meningeen worden geromantiseerd. Een bezoekje aan een dergelijke werkplaats zorg al snel voor een flink ontzenuwing. Een raceteam voeren is kei en kei hard werken. Natuurlijk veel inspanning voor het werven van sponsors. Door het unieke blokjes concept is de drempel laag, maar ze komen natuurlijk niet vanzelf aan de deur. Maar ook de technici waren druk bezig. Erg hard werd er gewerkt aan een nieuwe stellage voor in de pitbox. Een dergelijk stellage word bij en race aan het plafond van de box gehangen en zorgt ervoor dat de monteurs op alle plaatsen over lucht, licht en stroom beschikken. Verder is het in een dergelijk werkplaats poetsen, poetsen en nog een poetsen. Je kan je voorstellen dat als een versnellingsbak uit elkaar ligt, je geen zand of andere vuiligheid in de buurt wilt hebben. Je kan in deze werkplaats dan ook van de grond eten! Nu ik de echte auto van dichtbij zag was ik verbaasd hoe keurig de blokjes op de Dome zitten. En dan te bedenken dat dit allemaal losse stickers zijn! Overigens een niet te onderschatte gewichtsbelasting. In totaal zit er op een Dome 12 kilo aan stickers!
GELE VELGEN
Nieuw voor het jaar 2004 zijn de gele accenten op de Dome. In 2004 gaat Racing For Holland gebruik maken van rubber van Dunlop en dit zal herkenbaar worden gepromoot. Het is even wennen deze gele velgen, maar het maakt de Dome wel wat pittiger. Ook nieuw voor 2004 zijn de iets grotere blokken voor de sponsoring. Alle blokken zijn genummerd en een sponsor die is geïnteresseerd kan dus gewoon zeggen: "doe mij blokje 187 maar!" Dit blijft een prachtig concept en zolang de grote sponsors in Nederland lastig zijn te strikken voor de autosport, is dit een prima manier om een team op de weg te krijgen
Naast de indrukwekkende bolides en de zeer schone werkplaats, was het vooral de gastvrijheid die mij opviel. Dit is echt een team dat met open mind, hard werken en veel enthousiasme aan het nieuwe raceseizoen is begonnen. Ik vond het dan ook een voorrecht om de echte Dome op deze manier van dichtbij te bekijken.
Je kan Jan Lammers en zijn kornuiten in 2004 in actie zien op de volgende evenementen:
 
25 april Le Mans test
9 mei Monza 1000 km
13 juni Le Mans 24 uurs
3 juli Nurburgring 1000 km
14 augustus Silverstone 1000 km
12 september Spa 1000 km

Voor meer info over Racing For Holland en Jan Lammers kan je terecht op:
www.racingforholland.nl

FOTOGALERIJ RACING FOR HOLLAND
(klik op de foto's voor een grote weergave)


Truck

Schokbrekers

Nieuwe velgen

Versnelling

Restrictors

Bodywork

Bodywork

Dome

Blokjes, blokje..

Heel veel leidingen!

Cockpit

Warmtewisselaar

Dome

Dome

Werkplaats

Trofeeën

Home | Testbank | Verzamelen | Reportages | Sitemap | Mail
2 februari 2004 - Copyright racebaan.com