HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
EEN DAGJE SLOTMANIA
Tweemaal per jaar wordt in het Duitse Stetten een grote racebaanbeurs georganiseerd. Stetten ligt onder de rook van Stuttgart en vanuit Nederland is dat toch een serieus stukje reizen. De beurs in Stetten gaat onder de veel zeggende naam Slotmania door het leven. Alleen de naam was voor ons al voldoende aanleiding om met vier man richting Stuttgart af te reizen. Met vier racebaanhobbyisten is de reis natuurlijk ook al feest op zich. Ieder is thuis zo met zijn eigen projectjes bezig en het is leuk om te horen waar anderen zo mee bezig zijn. Zo steek je weer wat op en de reis is voorbij voor je er erg in hebt.
DE REIS
Vanuit midden Nederland is Stuttgart circa 650 kilometer. Als je op dezelfde dag heen en weer rijdt, is het dus van belang dat je goed fit achter het stuur zit. Op zaterdagochtend zal je weinig of geen files tegenkomen. Wij werden maar één keer opgehouden door een vrij heftig ongeluk. Even zo'n moment dat je weer met je neus op de feiten wordt gedrukt. Realiseer je in ieder geval dat dat een foutje op de autobahn heel wat andere gevolgen kan hebben dan een foutje die je op de racebaan maakt.
DRUK EN GEZELLIG
Als het op een beurs niet druk is moet je je afvragen wat je er zelf komt zoeken. Op Slotmania is het druk! Heel druk, maar goed te doen. De beurstijden zijn van elf tot vier en na een uurtje of twee begint het al iets rustiger te worden.
Ondanks de drukte hangt er een prima sfeer en alle nationaliteiten zijn aanwezig. Ook een aantal Nederlanders die met hun handel zijn neergestreken en natuurlijk een aantal bekende Engelse. Het aanbod op deze beurs is enorm, maar de nadruk ligt wel op Carrera. We hebben nog nooit zoveel Carrera in ons leven gezien. Maar ook voor Marklin verzamelaars is er op Slotmania genoeg te vinden. Vreemd genoeg was het aanbod van Fleischmann vrij beperkt. Er was niet alleen een enorm aanbod voor verzamelaars van klassiek. Voor hen die wat modern spul zochten was het aanbod mogelijk nog groter. Zeer veel recente modellen van Scalextric en Fly werden tegen scherpe prijzen aangeboden. Vreemd genoeg had niemand echt het allerlaatste nieuws op z'n tafel staan. Ninco werd voor bespottelijke prijzen aangeboden. Zelfs de recente modellen zoals de nieuwste Subaru en Ford Lola ging voor 35 Euro over de tafel.
Prijzen liepen soms toch erg uiteen, hoewel voor het gewone spul overal schappelijke prijzen werden gevraagd. Schappelijk is ook de entreeheffing. Dit is een vrijwillige bijdrage van drie Euro. Niemand durft echter tegen de twee charmante dames bij de entree te zeggen dat hij zo naar binnen wil.
De ruimte waar Slotmania wordt gehouden is wat aan de krappe kant, maar is door de gemoedelijk sfeer geen bezwaar. De lichtomstandigheden zijn dat wel en deze zijn op sommige plaatsen zwaar onvoldoende. Toch hebben we gepoogd een fotoimpressie te maken, zodat je een beetje beeld krijgt als je ook eens naar Slotmania wilt afreizen.

FOTOGALERIJ SLOTMANIA
(klik op de foto's voor een grote weergave)


Tanken is stijl

Tijd voor koffie

In de rij al lol!

Druk..Druk...

Bekende gezichten

Meer bekende

Auto's...auto's

Haiwain Tropic

Gulf

Prachtige Coda lunga

Velgen van Jens

Ook veel HO

Klassiekers van MKK

Jaguar (MKK)

Nog meer auto's

Spannende  terugreis
ZELF NAAR SLOTMANIA?
Als je met een paar man gaat, is het goed te doen om op één dag heen en weer te rijden. Neem gewoon de tijd en je kan beter een uurtje eerder weggaan. Vind je een dergelijk reis toch te veel voor een dag, dan zijn er in Stetten en omgeving voldoende gelegenheden om voor niet teveel geld te overnachten. Op de website van Slotmania (www.slotmania.de) vind je informatie over de overnachtingsmogelijkheden. Hou met de terugreis rekening dat het heel lang duurt voor je een eerste tankstation tegenkomt! Uit ervaring: dat kan voor zeer spannende momenten zorgen.

Home | Testbank | Verzamelen | Reportages | Sitemap | Mail
9 november 2003 - Copyright racebaan.com