HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
 
      


 

      De 24 uren van Speedlines!

Zaterdagmorgen 25 juni. Het was weer zover, 8 teams uit 3 verschillende landen hadden zich ingeschreven voor de 7e editie van de 24 uren van Speedlines, in Diepenbeek te Belgie.
Dit jaar was het extreem warm. Tijdens de trainingssessies bleken de rondetijden op de 24 meter lange, 8 sporige houten baan dan ook langzamer dan voorgaande jaren. Zowel van piloot als materiaal zou er veel gevraagd gaan worden, dat was wel duidelijk. Het spoorde alle deelnemende teams nog eens extra aan om de setup van hun wedstrijdauto op orde te krijgen. Zo ook bij team Urtrack, dat inmiddels voor de 5e keer meedeed aan dit spektakel.


Wat informatie vooraf

Club Urtrack, gevestigd in Urmond en begin 80er jaren in Geleen opgericht, stuurt elk jaar een delegatie rijders naar Speedlines. Ook dit jaar hadden wij een uitnodiging van Geert Mertens, oprichter en organisator van de 24 uren, ontvangen. Men kent zich o.a. van de SUS races: een onderlinge competitie tussen rijders van de clubs "Speedlines, Urtrack, en Speed 74" die over meerdere races in het jaar verdeeld op verschillende locaties om de gelijknamige beker strijden.
Ook dit jaar werd Team Urtrack weer gevormd door: Olaf Grünewald uit Aken, Rob Worms uit Urmond, Roger Crol uit Geulle a.d. Maas en uw gastheer Ton Schols uit Swalmen. 
In deze formatie streden wij met z'n vieren al 3 maal eerder mee voor een plekje op het podium.
Dat lukte in 2003 voor de eerste en gelijk ook laatste keer. Toen zat er met een door Ton geprepareerde Audi R8 een derde plaats in. Een mooie prestatie, mede gezien het feit dat er rijders meestreden zoals wereldkampioen Geert Mertens himself, en Nick de Wachter van 'Racing For Hotslot' uit Amsterdam, die amper 1 jaar later ook wereldkampioen werd....

In 2004 stond Urtrack met één, nee eigenlijk met twee keer de zéér fraaie, maar naar achteraf bleek ook zéér fragiele Nissan Xanavi aan de start. Olaf had toen zorg gedragen voor de zeer strak en gedetailleerd uitgevoerde body's. Dit leverde de uiteindelijk door Olaf en Ton samen geprepareerde auto in 2004 de 1e plaats op in het "Concour de Elegance", maar helaas maar een 7e plaats in het eindklassement.....
Waardoor...!? Er moest tijdens de race heel veel gerepareerd worden!


2005

Ook dit jaar wist Olaf met zijn BMW V12 de fel begeerde titel "mooiste Slotcar on the Track" in de wacht te slepen! Voor de 2e keer op rij dus! Aan hem dan ook alle eer, temeer hij de auto dit jaar helemaal in z'n eentje had klaargestoomd! 
Deze eerste plaats stond wederom gelijk met de Pole-positie op de startgrid!

Het was rond twaalven. De wedstrijdbandjes en motoren waren een uur daarvoor uitgereikt worden. Er werd nog test gereden, de auto volgens reglement tip top afgesteld en voor de zekerheid nog een keer gecontroleerd alvorens de auto door de TC te laten keuren.
Niet elke auto kwam er zomaar doorheen. Juist het sterkste team, winnaar van de 24 uren van 2003 en 2004, het AmsterdamseTeam RFH, begaf zich met hun interpretatie van het reglement op glad ijs, beter gezegd in een grijs gebied. Het sportiefste gebaar kwam dan ook van de wedstrijdleiding, dat team RFH uiteindelijk een tijdstraf van (slechts) 30 sec. oplegde.


Kort voor de start was de temperatuur om en op de baan al opgeklommen tot zo'n 40°C. 
Klokslag 16.00 uur gingen de lichten op groen. Alle teams, met uitzondering van Team RFH begonnen aan hun eerste verkennende rondjes. Vooral onze BMW in Lane 1 (die was amper ingereden) had zeer weinig grip. Rondetijden van 5,5 seconden in het begin betekende; dat we in de sowieso langzaamste Lane 'n halve seconde per ronde verloren.
Na de eerste, zo'n 1 1/2 uur lang durende Stint, lagen we met rondetijden om de 5.1 op 'n 4e positie. Gezien de omstandigheden was dat niet eens zo slecht. Speed 74 lag met rondetijden om en net onder de 5.0 aan de leiding, en had zich t.o.v. het veld al aardig afgezet. RFH was een inhaalslag begonnen en lag met rondetijden om en net boven de 5.0, op 5e positie.


   Het deelnemersveld
                                                 
Het deelnemersveld

Omdat de temperatuur van de motoren tot zo'n 80, 90°C opliepen, werd gevreesd voor uitvallers. Dank de stalen Plafit Exel chassis, die de warmte zeer goed afleidden, was dat toch niet het geval. Enkel het Deense Team met hun carbon gelamineerde Ferrai 550 Maranello viel na 23 1/2 uur racen met motorpech uit. Dit groepje, zeer sportieve rijders, gaf echter niet op. Zij wierpen zich na inbouw van een nieuwe Bison motor en met nog slechts 25 minuten voor de boeg, toch weer in de strijd. Dit sportieve gebaar werd door alle aanwezigen uitbundig gehonoreerd. Na terugkeer op de baan nam het team, zichtbaar geëmotioneerd, hun welverdiende applaus in ontvangst.
Ook het onder Belgische vlag rijdendende HMI team met rijders uit Begie en Nederland, mocht na afloop van de race een welgemeend applaus in ontvangst nemen. Zij deden voor de eerste keer mee. En hoe! Met o.a. Tom Rill en Ali ...? van Speedtrack te Kampen, Dick van Roekel van SRA te Almere, meer bekend in het 1/32 racen, wisten zich wakker te slaan. Het team werd door 'n aantal kleine defecten en diverse afstellingprobleempjes telkens weer tot korte onderbrekingen gedwongen. Het mocht hun motovatie, én pret niet drukken. Want dat hadden ze zeker naarmate ze meer vertrouwd raakten met deze supersnelle 1/24 bolides. 


De race vorderde.
Inmiddels waren we naar een solide 3e plaats geklommen. Zelfs in de langzamere Lanes haalden we de 5.0, wat ons gerust stelde. Maar daarna kregen ook wij pech. Het begon met een harde Crasch waardoor de auto met een hoge boog op de grond naast de baan terecht kwam. We waren niet de enigen die dat gebeurde. Het geeft tevens aan hoe snel en hard het er aan toe kan gaan in zo'n race als deze.
Na dit spectaculaire ongeluk leek de auto niet meer goed handelbaar. Er werd naar oorzaken gezocht, wat nagekeken en verandert. Het duurde helaas een hele tijd voor we weer de vertrouwde rondetijden wisten te behalen. Intussen waren we al tot de 5e plaats teruggevallen, toen problemen met de motorpinion ons zelfs tot de 6e plaats terugwierpen! Al met al hebben we, net als de anderen, gevochten voor wat we waard waren.
Laat in de nacht waren de temperaturen naar acceptabele waarden gezakt, de rondetijden werden sneller. Onze snelste ronde werd op 4.93 geklokt. Aan het einde van de race vonden we ons met 13511 gereden rondjes op een 5e plek terug.


   
                                                  D
e snelheid in beeld gebracht.....

De ontwikkelingen aan de kop van het veld waren bijna dramatisch te noemen.

Desmo and Friends, het 2e team van Speed 74, en die eerder nog achter ons lagen, vochten nu met het Team "GPS" van Stoffel Vos (team1 Speedlines) om de 3e plaats. Zij kwamen met 13585 rondjes, 17 rondjes tekort.
Team "Speed 74" die vanaf het begin van de race aan kop lag, zou zondermeer hebben gewonnen, zouden ook zij na een Crasch geen problemen hebben gekregen met de aandrijving van de auto. De wegligging van hun auto werd steeds minder, maakte vreemde geluiden. Wetende wat erop het spel stond, werd er koortsachtig gezocht naar de oorzaak van hun probleem. Dat werd weliswaar gevonden en nog verholpen, maar net niet meer op tijd. Hun rondetijden van 4.8 werden ook niet meer gehaald. Na iets meer dan 23 uur werden zij door team RFH ingehaald. Die wisten aan het slot van de race zelfs enkele rondjes van 4.6 te draaien. Nick, Tamar, Gabriël en Willem, het zijn ervaren rijders die ook onder druk goed presteren, maar we laten in het midden of zij als rijders de doorslag gaven, of dat toch ....! Zij werden met 13920 rondjes voor de derde keer op rij tot winnaar gekroond. Met na 24 uur rijden 19 rondjes voorsprong op Team Speed 74......
Bad Boys, het 2e team van Speedlines met Geert Mertens en zijn jongsten wisten er na een sportieve race met 13444 rondjes, een mooie 6e plek aan over te houden.
Team HMI dat voor de eerste keer had meegedaan, mocht met 12097 rondjes trots zijn op het behaalde resultaat, een 7e plek. Zij kregen na afloop en naast een oorkonde, een extra applaus voor alle getoonde inzet.
Ook het team White Mouse, onze vrienden uit het hoge noorden, kreeg een extraatje voor mee naar huis te nemen. Op hun oorkonde werden 11860 rondjes genoteerd.

Ondanks de extreem hoge temperaturen op de eerste dag tot ver in de nacht, en op het einde van de 2e dag, was het 'n geweldig mooie race. Met diverse wendingen tijdens de race was het bijzonder spannend geweest en er uiterst sportief aan toe gegaan. Er had al met al een zeer ontspannen en gezellige sfeer geheerst, ook na bijna 24 uur strijden op de baan en weinig slaap naast de baan. Het gevecht met anderen en met zichzelf was weer gestreden!
En als je je afvraagt, hoe het komt, waarom men bereid is zover te gaan?! De laatste minuten, het slot van de race, is ook bij Speedlines iets heel bijzonders. Net zoals in Lemans voegt het hele veld zich de laatste minuten achter de leider in de race, om zo gezamenlijk over de eindstreep te gaan.....

Hier zijn geen woorden voor!
Het is een gevoel, een gevoel wat iedere rijder herkent en op zijn manier beleeft!

Beste Geert e.a. van de organisatie, weer bedankt voor jullie gastvrijheid....!


 De BMW V12 inkl. Urtrack logo's.... Na 24 uur strijd wat   gehavend, maar nog mét beide spiegels en antenne.....  
  Tot ziens en graag tot volgend jaar!

 


 

Home | Testbank | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
4 juli 2005 - Copyright racebaan.com