HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: FERRARI F430 CHALLENGE VAN BBR MODELS?


Dit testmodel ontvingen we inmiddels alweer een aantal weken geleden van Fred "Quick". Vanwege een plezierige vakantie en door wat minder plezierige andere zaken hebben we helaas even stilgelegen. Langer dan gepland. Dit artikel heeft daardoor wat vertraging opgelopen, waarvoor aan iedereen welgemeende excuses. Vanaf nu volgen er weer regelmatig updates. 
Dit artikel, over een min of meer nieuwe speler op de markt, doorbreekt echter de stilte.
We hebben over een Ferrari 430 in Challenge uitvoering. Uitgebracht onder de naam van een in de modelbouwwereld zeer bekend merk genaamd BBR models. Ze zijn een samenwerkingsverband aangegaan met MB Slot. Of zou het andersom zijn geweest?
Hoe dan ook, MB Slot levert dus de techniek en BBR Models de body. MB Slot zorgt verder ook voor distributie van het model. Vandaar dat ook deze weer via Q.U.I.C.K. bij ons terecht kwam.
De Pagani Zonda was de eerste complete slotcar van MB Slot, deze Ferrari is nu min of meer hun tweede model. Het gaat ook hier weer om een slotcar die (deels) als kit geleverd wordt. 


     
Ze gaan hierin dus mee met de huidige trend. Overigens staan op de onderzijde van de omslag voor de showcase alle gebruikte onderdelen afgebeeld. Een deel daarvan is echter dus al gemonteerd. Zo wordt de body, op het interieur na, kant en klaar geleverd. Op het chassis zit de motor al ingebouwd, evenals voorwielophanging en vering. Alle andere onderdelen moeten echter wel nog zelf in elkaar geknutseld worden. En in dit geval is dat zeker geen straf, ondanks het ontbreken van een handleiding is dat prima gelukt. Alles past prima op en in elkaar.
Het enige foutje dat we maakten is dat we in eerste instantie bij montage van de voorwielen vergaten de remklauwen op de (mooie) remschijven te monteren. Die zagen we daarna pas. Nou ja, het zij ons vergeven. Die zijn tenslotte nog lang niet altijd standaard te vinden op een slotcar. Mocht je hem nog aan willen schaffen, bij deze ben je gewaarschuwd!

Over de rest van de bouw kunnen we kort zijn. Alles past in optima forma zoals dat heet.
Dit inclusief de inlays voor de (helaas) kunststof velgen. Helaas, want voor een merk als BBR Models, dat werkelijk prachtige statische schaalmodellen maakt, hadden we hier toch wel een paar schitterende aluminium velgen verwacht. Maar goed, het model op zich is zonder meer geslaagd. Wel moeten we eerlijk bekennen dat hij wel wat groot is uitgevallen, zeker als je hem vergelijkt met andere 1/32 modellen. We zijn het niet allemaal na gaan meten, wie er smokkelt met de maatvoering is tenslotte niet zo heel belangrijk. Het is maar dat je het weet.
Overigens belooft BBR in de loop van de tijd nog veel aantrekkelijkere uitvoeringen.
Daarvoor moeten we helaas nog even geduld hebben.
Technisch gezien lijkt deze Ferrari (uiteraard) vrij veel op de Pagani Zonda. Ook hier twee kleine magneetjes, het met een schroefje instelbare schoentje, het verend subchassis en de met 2 schroeven bevestigde motor. Het mooi vormgegeven en van opdrukken voorziene chassis is in dit geval vrij hard. De voorkant zit vast met 1 schroefje.

     
  Het rijden
Dit, in combinatie met het vrij liggende chassis ten opzichte van de body, zorgt ervoor dat met name de voorzijde vrij kan bewegen. Dit draagt bij aan het in het slot blijven van het schoentje.
Dan verder over het gebruik van de auto. Een toch niet onbelangrijk item voor aanschaf.
De motor bereikt met de gemonteerde overbrenging hoge topsnelheden, maar is zeker geen sprinter. Het niet geringe gewicht van 94 gram zal hier vermoedelijk ook deels debet aan zijn.
Onderin voelt het geheel wat tam. Bij een wat hogere baanspanning merk je daar al wat minder van. In ieder geval een fijn karakter op een baan met wat minder grip. Maar het is duidelijk een motor die bij voorkeur de nodige meters maakt. Voor een thuisbaan is het misschien slim om een andere motor te monteren. Remmen doet het geheel overigens prima.
We hebben al de nodige rondjes gedraaid met de auto, maar zijn nog bezig met het vinden van een juiste afstelling. De snelste tijd wordt binnenkort weer op de testpagina geplaatst.

   
Conclusie
Kort samengevat ziet deze Ferrari er, zoals verwacht, prima uit. Het materiaal van de body is vrij flexibel en zal tegen een stootje kunnen. Aangezien het chassis ook aan de voorzijde binnen de body ligt is dat maar goed ook. De mooiste uitvoeringen moeten helaas nog komen.
Verkooptechnisch gezien misschien begrijpelijk dat men dat tot later bewaard, maar een wat heftiger uitvoering als dit eerste model had ons inziens nog hogere ogen gescoord.
 Hoewel men zich voor de kunststof velgen met gemonteerde remschijven en remklauwen en inlays zeker niet hoeft te schamen, hadden we onder dit model dus wel lichtmetaal verwacht. Tenslotte zijn dat zaken waarmee je je kunt onderscheiden van je concurrentie. Want mooie schaalmodellen zijn de huidige slotcars tenslotte allemaal wel. Ook technisch gezien had lichtmetaal beter gestaan bij de rest van de auto. Zeker gezien de rest van de gebruikte techniek. En die is degelijk. Zeer degelijk. En goed voor menig onbezorgd uurtje racebaanplezier. Net als in het echt zal deze Ferrari 430 ook op je racebaan behoren tot de snellere productie auto's. Daar twijfelen we niet aan. Maar dat wordt wel aanpoten!


     


Webtips:

360 graden Animatie
(met dank aan Ivo Delahaye)

BBR Models

MB Slot

Ferrari


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 september 2008 - Copyright racebaan.com