HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: VELGEN + BANDEN = WIELEN VAN B.R.M.
Tot onze verrassing kregen wij van Team racebaan.com een mailtje uit ItaliŽ. Gelukkig in (gebrekkig) Engels, dat wel.... Uit hetgeen we hieruit konden opmaken (en uit bezoek aan hun internetpagina nadien) ging het hier om het relatief nieuw merk B.R.M.
Ze maken met name tuningonderdelen, maar ook kant en klare (handgemaakte) slotcars in de schaal 1/24, met een grote knipoog naar Slot.it.
Ze willen blijkbaar graag hun producten in Nederland op de markt gaan brengen, reden waarom ze ons hierover benaderden. Op verzoek stuurden ze ons daarna wat testmateriaal. In dit bericht laten wij dan ook graag iets meer zien van de velgen & banden die ze in hun programma hebben en dat ik zeker niet niks! Lees, kijk en geniet.... 

Schitterende BBS velgen voor schaal 1/24 slotcars
Zeer gedetailleerde aluminium BBS velgen voor GT-cars BBS-VELGEN
B.R.M.heeft voor zowel slotcars in schaal 1/24 als voor schaal 1/32 onder andere zeer mooie aluminium velgen beschikbaar. Ze bestaan uit losse onderdelen, zoals op bijgaande foto's goed te zien is. De 1/24 velgen zijn voorzien van rubber "lucht"banden. Of er ook velgen verkrijgbaar zijn voor de vaak gebruikte massieve PU banden van bijvoorbeels Wiesel en Ortmann is helaas niet bekend.
De velgens zijn dus geheel opgebouwd uit losse onderdelen. Het "loopvlak" van de velg, maar ook de achterzijde zijn voorzien van gaten. De velgen zijn dus erg licht. Daarnaast een losse gepolijste zijring die de BBS inlay op zijn plek drukt. Het geheel wordt gemonteerd middels een echt wielboutje.....!
Ze zien er echt schitterend en natuurgetrouw uit. Dat ze rond zijn staat uiteraard buiten discussie. Voorzien van de ook verkrijgbare B.R.M banden een geweldig gezicht!

De originele Porsche 962 van Slot.it
AUTOKEUZE?!
Het is natuurlijk altijd lastig om voor het demonstreren van dit soort materiaal een keuze te maken uit de vele beschikbare auto's. Zelf gaf men de Slot.it Audi of Porsche als voorbeeld.
Voor een demonstratie van deze BBS-velg hebben we dan ook maar gekozen voor de NewMan Porsche 962 van dat merk. Hoewel de origineel gemonteerde velgen toch beslist al erg goed zijn, is het verschil na montage duidelijk te zien. De combinatie van velgen en banden maken beslist een zeer natuurgetrouwe indruk.
De montage overigens ook hier middels hele kleine imbus schroefjes en een eenvoudig klusje....

Hier voorzien van de BRM velgen & banden... MOOI!!

BANDEN
B.R.M. maakt, zoals hieronder te zien is, banden in verschillende samenstellingen c.q. hardheden. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik op verschillende baanmerken. Ze zijn in ieder geval heel erg netjes afgewerkt en voelen prima aan, een beetje als de banden van NSR. We durven, zonder dat we in de gelegenheid waren de banden op de baan te testen, wel te stellen dat je auto het op deze banden zeker beter zal doen dan op menig origineel setje banden.
De vorm is uitstekend en ze ogen zeer reŽel, met name door de mooi afgeronde wangen.  De banden zijn overigens slechts aan 1 zijde voorzien van de merknaam B.R.M. Deze zijde wordt aan de binnenkant gemonteerd. De zichtbare zijde is dus geheel strak. Het loopvlak van de banden is uit de verpakking al vrijwel recht. Ook hier echter toch even na montage wat schuren voor en nog beter loopvlak is echter nooit weg natuurlijk!


SPAAKVELGEN
Naast de moderne BBS-velgen zijn er ook geweldig mooie en natuurgetrouwe spaakvelgen verkrijgbaar, zoals hiernaast te zien.  De velgen zijn prachtig om te zien, zo gedetailleerd zijn de spaken. Ze schitteren je, bij een beetje lichtinval werkelijk tegemoet.... Ze zijn er zowel met twee als met drie vleugels aan de wielmoer.
Uiteraard zijn deze velgen voorzien van keurige
bandjes van uitstekende kwaliteit, voorzien
van "antiek" profiel. Overigens zijn de achter- banden iets breder dan de originele, wat de weglegging uiteraard nog meer ten goede komt.
Zeker omdat velen dit soort auto's graag
gebruiken zonder magneet is dat mooi meege- 
nomen toch?! We hebben deze velgen even
gemonteerd onder een classic van Ninco, de
Corvette Hardtop. Nu heeft deze auto origineel
natuurlijk wel vrij eenvoudige velgen, maar goed,
het verschil is des te meer zichtbaar! 

De mooiste spaakvelgen die we ooit gezien hebben!
De Corvette hardtop van Ninco op originele velgen...

en hier op de velgen van BRM... Een aanwinst voor iedere classic toch??!

CONCLUSIE
De velgen, maar ook de banden, zijn geweldig afgewerkt en een lust voor het oog.
Beslist een mogelijkheid om niet alleen je auto te tunen, maar gelijktijdig ook nog eens mooier te maken.....! Wij zijn in ieder geval onder de indruk van hetgeen we gezien en vastgehouden hebben. Naast deze banden en velgen leveren ze dus nog meer (tuning)onderdelen  zoals assen en lagers. Dit zowel voor schaal 1/32 als ook 1/24.
Het is een bedrijfje dat op zich nog in de kinder-
schoenen staat. Vermoedelijk opgestart door enkele liefhebbers die duidelijk heel veel oog voor en behoefte aan details hebben. 
PRIJZEN
De door B.R.M. opgegeven prijzen die onze medehobbyisten in ItaliŽ betalen zijn, gezien hetgeen er geboden wordt, beslist concurrerend te noemen. De 1/32 BBS velgen kosten daar 9 euro per set. Een set van 4 spaakvelgen met banden kost daar ongeveer 16 euro. De banden kosten 1 euro per stuk. Voor de kwaliteit die we hier gezien hebben dus zeker niet te duur!
Wij hebben hun adresgegevens in ieder geval alvast doorgeven aan enkele importeurs hier in Nederland.....! Hopelijk zijn de spullen van B.R.M. binnenkort dus ook in Nederland verkrijgbaar! 
Is dit dus wat je zoekt, duimen en even geduld!


Nog meer van B.R.M. zien?! Dat kan. Er is nog een afzonderlijk testverslag van ťťn van hun (handgemaakte) uitvoeringen van een 1/24 Porsche 962 met kunststof chassis! Zien?! Klik hier!

WEBTIPS

Leverancier van deze onderdelen www.brmmodelcars.com 
De Corvette werd voor de foto's beschikbaar gesteld door Luthart Modelbouw

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
28 april 2006 - Copyright racebaan.com