HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: FORD MK IV VAN NSR


De tweede classic van NSR, de Porsche 917, staat op het punt van uitkomen. Hoogste tijd om het eerst nog even over hun eerste classic te hebben, deze Ford MK IV. Een slotcar met een verhaal erachter. Deze auto is eigenlijk (enigszins overhaast) uitgebracht om in de Italiaanse slotscene de concurrentie aan te gaan met Slot.it. Tot introductie van deze Ford van NSR sleepte dat merk namelijk steevast alle prijzen in de wacht. Aan daar wilde NSR eens wat aan doen. Dat is ook nog gelukt trouwens, ze sleepten na introductie bij de eerste classic race gelijk plaats 1 en 2 in de wacht, maar dat terzijde. Terug naar ons landje. Laten we deze slotcar allereerst eens even goed bekijken. In de doos ziet de auto er op het eerste gezicht prima uit. Knalgeel is natuurlijk al een lekker opvallend kleurtje om te gebruiken op de racebaan. Als een baan wat groter is heeft een goed zichtbare kleur vaak toch wat voordelen, zeker als een race wat langer duurt en de concentratie wat afneemt. Je mist dan net iets minder snel een bochtje.

Het uiterlijk

Halen we de auto uit de doos om hem eens nader te bekijken valt gelijk op de de auto aan beide zijden is voorzien van een andere kleur vleugelmoeren. Aan de ene kant blauw, zoals op deze foto's, aan de andere kant rood. Leuk detail, daar zal ongetwijfeld over nagedacht zijn.
Misschien was het in het echt ook wel zo, vinden we nu even niet zo heel belangrijk. Als we het dan toch hebben over de wielen, de inlays zijn helaas wat minder mooi. Met het ontwerp daarvan is niets mee, maar het is en ziet ook uit als goedkoop plastic. Beetje jammer wel, zeker gezien het feit dat er veel concurrentie is op dit gebied die het wel mooi voor elkaar hebben. Zeker hun directe concurrent Slot.it heeft de velgen van hun classics toch ook mooi voor elkaar. Daarentegen maakt NSR wel zowel voor als achter gebruik van lichtmetalen velgen. En die zijn nog voorzien van profielbandjes ook nog. Dat maakt het geheel dan wel weer een beetje goed. Maar de velgen zijn niet het enige detail wat tegenvalt moeten we helaas heel eerlijk zeggen.
Er zijn nog wel wat minpuntjes te benoemen.

Zo komt de geheel verchroomde motor onder de achterruit erg onnatuurlijk over en is het interieur ook helemaal van goedkoop aandoend grijs plastic, evenals het hoofd en helm van de coureur.
Achterin liggen zichtbaar nog een reserveband (los, dus even vastplakken is het advies!) en een wit plastic, vermoedelijk gereedschap- en/of onderdelenkoffer? Beetje jammer wel, want goedkoop zijn de modellen van NSR toch niet. Natuurlijk is dit model vooral gemaakt en te racen en waar mogelijk ook nog te winnen. Maar toch. Datzelfde geldt ook voor Slot.it. Die het uiterlijk wel hoog in het vaandel hebben staan. En nog goedkoper zijn ook.  Ons inziens laat NSR hier toch wat puntjes liggen. Zeker voor races met classic cars zijn de looks van een auto voor potentiŽle kopers/gebruikers vaak ook erg belangrijk. Maar goed, genoeg hierover. In ieder geval is het totaalplaatje voor gebruik op de baan wel voldoende. Maar eerlijk gezegd hopen we toch echt dat aan het uiterlijk van de Porsche 917 meer aandacht besteed is. Want, mede gezien het feit dat die ook beschikbaar komt in Gulf uitvoeringen, zullen daar veel liefhebbers voor zijn.

Techniek 
Dan door naar het deel van de auto dat (meer dan) prima in orde is. De techniek van deze slotcar. Op zich hier niets nieuws. Ook hier weer een chassis dat voldoende ruimte heeft ten opzichte van de body, waardoor beiden goed vrij kan bewegen ten opzichte van elkaar. Iets wat zeker in de clubscene vaak erg gewaardeerd wordt. Ook hier maakt NSR weer gebruik van hun "zwevende" subframe. Deze heeft speling in alle richtingen, maar kan desgewenst (of indien voorgeschreven) ook vastgezet worden. In het subchassis ligt een Shark 20 motor in offset sidewinder opstelling, iets onder een kleine hoek dus. Het motortje is goed voor 20.000 toeren bij 12 volt. Meer dan voldoende voor een slotcar als deze. Mede ook omdat deze slotcar in totaal maar 71 gram weegt! Er zijn drie posities beschikbaar voor de meegeleverde magneet.
Leuk, maar over het algemeen zal die magneet verwijderd worden. Over de tandwielen kunnen we kort zijn. Die behoren zonder meer tot de beste op racebaangebied. Heb je een auto die wat veel lawaai maakt en waar je eens wat tijd en geld in wilt steken? Dan is vervanging door onderdelen van NSR absoluut een aanrader. Daar Krijg je zeker geen spijt van. Je gelooft niet hoe stil deze tandwielen hun werk doen tot je het zelf ervaren hebt. En nee, we krijgen geen provisie hiervoor ;<) Daarom kunnen we ook hier weer het grootste minpuntje van de auto beschrijven. Het schoentje. Alweer? Ja, alweer. Hoe kan een merk als NSR ook hier weer een wit schoentje monteren? Die vaak niet gezien worden door de tijdmeting?! Wij weten het ook niet....

Conclusie 
Dit schoentje is ook de reden waarom hier nog geen testresultaat op de baan beschreven kan worden. We waren het witte schoentje even vergeten toen we gingen testen. Een zwarte stift was even niet voorhanden. Deze week gaan we het opnieuw proberen en vullen we het behaalde resultaat zowel hier als op de testpagina nog even aan. Dat deze auto zich niet voor zijn rijeigenschappen zal behoeven te schamen durven we, gezien eerdere ervaringen met NSR, het gewicht en het lage laag zwaartepunt vooraf wel te stelen. Maar wat uiterlijk betreft is er voor NSR zeker nog winst te behalen. Een interieur en andere onderdelen in kleur zijn de kosten toch echt niet. Klein gebaar, groot plezier. En graag, heel graag standaard zwarte schoentjes gaan gebruiken NSR! Alvast dank hiervoor.....

Update 22-11-2008
Inmiddels hebben we het schoentje vervangen door een zwart exemplaar. En opnieuw de nodige testrondjes gedraaid. Na wat eerste bandenproblemen (bleken niet ronde Ortman bandjes te zijn) konden we serieus testen. Dat werd uiteindelijk een erg aangename test. Met de Shark 20 motor aan boord is deze Ford een heel aangename stuurauto die je niet snel onaangenaam zal verrassen. Misschien standaard niet de snelste, we kwamen op een snelste tijd van 10,050 seconden, maar voor een hogere acceleratie en topsnelheid heeft NSR genoeg alternatieve motoren in huis. Maar eigenlijk is het standaard een zeer fijne slotcar om je (heel stil) en zonder problemen je rondjes mee te draaien. Zeker met meerdere soortgenoten tegelijk.


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
22 november 2008 - Copyright racebaan.com