HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TE 1100, MOTOR-TESTER VAN RACING PARTS

Marcel Violier van MPV-Online stelde ons enkele spullen beschikbaar om eens uit te proberen. Iets wat we natuurlijk graag doen. Het betrof o.a een snelle motor van Hobby Slot racing. Daarover binnenkort meer in een klein tuning project. Het andere artikel betrof deze motor tester, gemaakt door het Spaanse merk Racing Parts. Een klein bedrijfje dat zich met name richt op dit soort randmateriaal voor de meer gevorderde (club)racers onder ons.
Met name binnen het club gebeuren wordt veelvuldig gebruik gemaakt van meet- materiaal zoals (magneet)weegschalen, (digitale) schuifmaten en rollenbanken om de topsnelheid te meten. Eeeehhh..hoezo kinderspeelgoed..?!
Deze motor-tester past ook aardig in dat rijtje thuis en bied diverse mogelijkheden.
En kan bovendien zowel op een vaste werkplek als ook mobiel gebruikt worden. Je kunt hem namelijk gebruiken met behulp van een 9 volts batterij, maar ook aansluiten op een externe (instelbare) voeding. We zullen de mogelijkheden in dit artikel eens wat nader bekijken en een inschatting maken van de betrouwbaarheid van dit stukje techniek. 


Onderdelen

Allereerst bestaat de inhoud van de verpakking natuurlijk uit de tester zelf. Uiteraard zit daarin ook een gebruiksaanwijzing. In ons geval was die in het Spaans, maar er is ook een Engelstalige handleiding beschikbaar. Verder zit er een aansluitkabel bij. Deze is aan 1 kant voorzien van een mini cinch stekker. Deze steek je in de achterzijde van de tester als je spanning op de motor wilt zetten. Aan de andere kant zitten twee krokodillen stekkertjes, dus dat is vrij eenvoudig. Tot slot zit er een plastic schroevendraaiertje bij. Deze steek je in de bovenzijde in de tester om de ingebouwde potmeter te kunnen bedienen. Hiermee kun je de gewenste spanning instellen, uiteraard afhankelijk van wat voor soort stroombon je gebruikt. De werkspanning van de tester zelf is minimaal 7,5 volt. Je kunt met een externe voeding werken tot een voltage van 18 volt. 


Bediening

De bediening is vrij eenvoudig. Met behulp van een schakelaar aan de zijkant zet je de tester aan. De tester schakelt dan automatisch in bij meting van het toerental van de motor.
De daarvoor benodigde kabel met oog zit standaard vast aan de tester. Je kunt dit ook zien aan de ingebouwde leds en de aangebrachte uitleg daarbij. In dit geval gaat de groene led branden. Met behulp van de rode toets kun je schakelen tussen de mogelijkheden. Door op de rode knop te drukken kun je schakelen tot de rode led gaat branden. Je kunt dan de gewenste spanning instellen waarmee je de motor wilt belasten.
Hierna schakel je weer terug naar de groene led en kun je het toerental gaan meten dat de motor bij de ingestelde spanning levert. We hebben het even getest. Zoals te zien is geeft de tester (onbelast) een nauwkeurig beeld van de ingestelde en uitgaande spanning. 


Meting RPM

De meting van het toerental kan op twee manieren uitgevoerd worden. Allereerst bij een losse motor via de pinion. Hiervoor moet je wel zorgen dat het oog ook voldoende contrast kan vinden op de pinion. Bijvoorbeeld door de helft van een witte pinion zwart te maken met een veegvaste stift of een koperen pinion wit door middel van correctievloeistof.
Zit de motor nog in de auto en is het je teveel werk om die eruit te halen? Ook geen probleem. Alleen moet je na de meting dan even aan het rekenen gaan aan de hand van de tandwieloverbrenging.  

Rekensommetje
Je kunt dan bijvoorbeeld een stukje tape over de helft van de band plakken. Of een oude band voor de helft met correctievloeistok wit kalken. De waarde na de meting vermenigvuldig je dan met het aantal tanden van het tandwiel en de uitkomst daarvan deel je door het aantal tanden van de pinion. De uitkomst daarvan is het aantal RPM van de motor, met een kleine te verwaarlozen afwijking in de decimalen.
Voor meting op de pinon zelf kun je ook een opzetstukje maken en dat kleuren. Hoef je niet steeds de pinion te verwijderen.


Magneetweging
Met de tester kun je ook meten hoeveel magneetwerking een motor laat zien, gemeten in gaus. Hiervoor moet je een motor langzaam over het vlak in het midden van de tester schuiven. De tester geeft op een gegeven moment vanzelf de hoogste waarde en en houdt deze ook vast.
In theorie zal de motor met de hoogste gaus waarde ook de snelste motor zijn. Zo zou je bij aanschaf van een nieuwe motor in de winkel  eventueel al een selectie kunnen maken of voor een wedstrijd uit een aantal motoren uit je collectie de theoretisch snelste uitzoeken.


Vergelijk

We hebben een aantal soortgelijke motoren gemeten. Iedere motor gaf bij meerdere metingen ook steeds dezelfde hoogste waarde aan. Ook een goede indicatie over de zuiverheid van de meting natuurlijk. En inderdaad kwamen er onderling verschillende waarden uit. Met een uitgaande spanning van 12 volt kwam de Ninco NC1 met de hoogste gaus-waarde inderdaad ook tot het hoogste toerental van 12.600 RPM. Een waarde die dicht in de buurt komt van de 13.000 RPM zoals op de motor staan aangegeven. De langzaamste draaide maar 11.900 toeren.

Ook bij een aantal geteste Proslot EVO 1 motoren kwamen we tot dezelfde conclusie.
De snelste daarvan kwam overigens uit op 100 toeren boven de opgegeven 18.000 toeren bij 12 volt. We moeten hierbij wel even vermelden dat het allemaal fors gebruikte motoren waren.Het toerental wordt overigens op de display aangegeven met 1 cijfer achter de komma. 17.600 toeren lees je dus af als 17,6. Niets mis mee, maar het kan maar gezegd zijn.
Modernere motoren als de NC5 en die van Slot.it geven veel hogere waardes aan.
Niet meer dan logisch, die zijn ook sneller.


Overige

Aangezien de uitgaande spanning regelbaar is kun je de tester ook nog gebruiken om een motor te laten inlopen op een spanning naar keuze. Wel handig als je nog niet beschikt over een variabele voeding. Nu we het toch over voeding hebben; De minimale werkspanning is volgens opgave 7,5 volt. Tijdens de test met verse batterij ging echter al snel de "BAT" indicatie aan. En dat terwijl de batterij bij meting toch echt nog 8 volt aangaf. Weliswaar was het geen "konijn" batterij, maar toch. Maar goed, zoals gezegd, een lichte (instelbare) voeding kost maar een paar euro en de tester is dan ook op hogere voltages inzetbaar..


Conclusie
Rest nog te vermelden dat volgens de beschrijving de uitgaande spanning instelbaar is van minimaal 2,5 volt tot 2 volt onder de maximaal ingaande werkspanning. Voor de duidelijkheid, bij instelling op 14 volt gebeurt de meting van de motor dus op 12 volt. Zoals onze metingen laten zien komt de instelling van het voltage op het display bijna exact overeen met de gemeten uitgaansspanning. Nauwkeurig instellen op gewenste testvoltage gaat zo prima.
De 2 volt verval zie je pas op de tester bij belasting van de motor. 
Deze tester is hoe dan ook een handig en veelzijdig apparaatje. De fanatieke thuisracer en clubracers kunnen hier leuke dingen mee doen. Ook voor een club en races waar men werkt met hand-out van motor is het een handig hulpmiddel om ongeveer gelijkwaardige motoren uit te kunnen zoeken. De bediening werkt lekker eenvoudig, kind kan we was (test) doen.
En zover we vast hebben kunnen stellen zijn de opgegeven waarden vrij nauwkeurig. Voor wat betreft de Gaus waarde geeft men zelf een afwijking aan van ongeveer 3 gram.

WEBTIPS
Racing Parts
Verkrijgbaar bij MPV-Online

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
12 maart 2008 - Copyright racebaan.com