HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: LAMBORGHINI MURCIELAGO VAN AUTOART
Geen rijders of coureursfiguurtje in een slotcar blijft toch een doodzonde. Dat in de diecast wereld dat gepikt wordt door de klanten kan zijn, maar in racebaanland willen we complete producten! Dat is direct de belangrijkste kritiek op dit nieuwe model van Auto Art. Natuurlijk is Auto Art vooral gewend om de diecast hobbyist te bedienen. Maar de racebaanhobbyist heeft toch wat andere eisen en ze moeten er niet te makkelijk vanaf willen komen. Auto Art is nu 1,5 jaar actief in racebaanland, dus deze nieuwe Lambo is een mooi moment om weer eens de balans op te maken. 
PRACHTIGE VELGEN
De velgen op deze Lambo knallen je werkelijk tegemoet. De meeste autoliefhebbers zullen de originele Lamborghini velgen zeker weten te waarderen en Auto Art heeft ze keurig verkleint. Ook het profiel op de banden is zeer realistisch en de wielen worden afgemaakt met fraaie remschijven. De lak is keurig (en de kleur een kwestie van smaak) van deze Lambo en over de opdruk valt weinig te zeggen, omdat het hier om een straatversie gaat. Met deze straatversie wordt echter niet gereden, want een poppetje achter het stuur ontbreekt. Wat niet ontbreekt zijn twee extra schoentjes in de doos. prima! Deze Lambo is overigens op vier wielen aangedreven.
Fraai weergegeven zijn de roosters en lampunits. De spiegels zijn ook op de echte Murcielago flinke dingen en zijn goed weergegeven. Aan de buitenzijde is deze Lambo keurig afgewerkt wat we van de binnenzijde helaas niet kunnen zeggen. De draadjes voor de verlichting zijn toch een beetje een warboel en het geheel komt zeer rommelig over. De schakelaar in de bodemplaat is overigens niet voor de verlichting maar voor de rijrichting. De magneet zit tussen de motor en de achteras en laat zich eenvoudig verwijderen.
LOSSE SCHOENEN
Deze Lambo is niet alleen een vlotte verschijning, maar ook een vlotte auto op de baan. Toch komt het op ons over dat de verlichting behoorlijk wat stroom verbruikt. Bij nameten bleek het verbruik van deze auto aan de hoge kant. 20% hoger dan een Corvette L88 van Scalextric en ruim tweemaal zoveel als een GT40 van Scalextric!
Het probleem met deze auto zit echter niet in het stroomverbruik. Tijdens het rijden geeft vooral het schoentje de nodige problemen. Als je op 90-95% gaat rijden is er niets aan de hand. Dan is deze Lambo een heerlijke auto om mee te racen. Ga je voor de volle 100% staat de auto natuurlijk regelmatig langs de kant. Dat is niet de fout van de auto, maar van de rijder. Dat bij het uitschieten van de baan het schoentje steeds in het slot achterblijft, had wel degelijk door Auto Art voorkomen kunnen worden en gaat na een aantal behoorlijk irriteren.
CONCLUSIE
Een pluspunt is vooral dat Auto Art structureel een productlijn voor de racebaan aan het opzetten is. Er gaan zelfs geruchten dat ze met een eigen baansysteem gaan komen! Wat geen gerucht is dat Auto Art een zeer ruim Lamborghini assortiment gaat neerzetten. Andere modellen die zeker komen zijn de Countach, Gallardo, Miura (perfecte keus!) en de Barchetta van de hier geteste Murcielago. In die zin is de doublure van deze Murcielago ten opzichte van het model van Proteus niet zo bezwaarlijk. Wat wel bezwaarlijk blijft zijn het ontbreken van rijdersfiguur en het los schieten van het schoentje. De zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding maken deze Murcielago van Auto Art echter toch tot een serieuze concurrent van de Proteus versie. Dit mede omdat deze laatste geen verlichting heeft en deze Auto Art wel.
Profiel
Lamborghini Murcielago
Road Car
Aandrijving: 4wd-inline
Banden: profiel
Magneet: ja
Ref. nr.: 13023

Webtips
Auto Art

Home | Racebaanpraatje | Testbank| Verzamelen | Sitemap | Mail
18 januari 2004 - Copyright racebaan.com