HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST?!: (WEDEROM DE) ASTON MARTIN DB5 & FERRARI 166/212MM VAN CARRERA

Ongebruikelijk, maar toch een keer een uitzondering. Tenslotte is het alweer bijna 3 jaar geleden dat deze beide classics voor op de racebaan getest werden. Beide zijn echter in een ander jasje gestoken en we konden er weer over beschikken. Vandaar dus deze uitzondering. Over de beide auto's hoeven we hier eigenlijk niet veel meer te zeggen. We verwijzen hiervoor kort naar de respectievelijke testverslagen, de Aston Martin en de Ferrari met dubbel nummer, de 166/212MM. Wij willen hier dan ook min of meer volstaan met wat mooie en zonnige plaatjes, een beknopte samenvatting en een kort verslag van onze eigen rijervaringen op de baan. 


DE NIEUWE JASJES

De nieuwe versie van de Aston Martin is dit keer gestoken in een British racing green jasje.
Het staat de auto beslist goed en geeft hem zo mogelijk een nog klassieker en chique voorkomen. De gele band rondom de verchroomde gril, in combinatie met de, slechts beperkt, aanwezige reclame op de flanken maakt van dit model toch een echte racer. Opnieuw veel chroom op en aan deze auto. Zoals op de foto´s te zien schittert dit je werkelijk tegemoet.
De Ferrari is voorzien van een tweekleurige coating, te weten Ferrari-rood en beige. Over deze kleurencombinatie zullen de smaken beslist uiteen lopen. In die tijd was het echter zeker niet uniek. De lederen banden over de motorkap en reserveband kleuren hier overigens prima bij.
Ook bij deze auto valt al het chroom van gril, ruitenwissers, deurklinken en tankdop direct op.
Hoezo "bling bling" is iets van deze tijd...??!!
HAAT/LIEFDE...

Deze beide modellen zullen bij velen heel wat uiteenlopende gevoelens oproepen. Bij de Aston zal dat meer beperkt blijven tot liefhebbers van classic cars en de meer modern geaarde racefans onder ons.
in geval van de Ferrari echter zal het wat extremer zijn. Je valt onmiddellijk voor dit model of je zult hem graag in de winkel laten staan. Hoe dan ook, het blijven allebei modellen met heel veel "eigen" fans. Ben je een liefhebber en heb je mogelijk zelfs je baan aangekleed in de stijl van de geboortejaren van deze auto's, zijn ze zeker een aanwinst. Vermoedelijk zijn er voor beide auto's ook genoeg liefhebbers, zoveel marktonderzoek zal Carrera eerst beslist wel gedaan hebben alvorens deze kleurvarianten uit te brengen!


HET RIJDEN
De Aston is op de baan merkbaar de zwaardere van de twee. De acceleratie is voldoende maar niet schokkend. Dit geldt ook voor de remwerking. Toch is het een fijne auto om je rondjes mee te draaien. Schokkende zaken en onverwachte uitvliegers zullen niet gauw gebeuren. Zou ook zonde zijn als er (chromen) delen van de auto zouden sneuvelen. Ondanks de baanvastheid gaat de auto toch niet snel vervelen.
De Ferrari is een heel ander verhaal. Toch wel enigszins tot onze verbazing moeten we eerlijk bekennen. De auto ziet er, zeker van de voorkant gezien uit als een raket. De auto is voelbaar lichter dan de Aston Martin. En dat merk je! De auto gaat zeer rap uit de startblokken, is vlug op snelheid en remt ook behoorlijk goed. Dat alles, in combinatie met de aangebrachte magneten, zorgt voor rondetijden die menig "moderne" slotcar niet zouden misstaan.
Dit laatste maakt hem echter iets minder geschikt als tegenstanders voor mogelijk andere in je bezit zijnde klassiekers. Hiervoor zullen dan wat kleine aanpassingen nodig zijn.
Maar goed, menigeen zal zeggen beter te snel dan te langzaam. En rijden doet ie als een echte Ferrari, heel snel dus....


Profiel:
Aston Martin DB5
Race Version &
Ferrari 166/212MM
Texas 1952
Aandrijving: inline 9x27
Banden: slicks

Webtips:
Mille Miglia
CarreraHome
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 april 2006 - Copyright racebaan.com