HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


 AUDI R8 VAN CARRERA

Het zijn weer wintersportweken bij McDonalds. Nu heeft dat weinig of niets te maken met slotracen, maar in dit geval is het wel een aardige introductie van dit model van Carrera.
Want ongetwijfeld zal de Audi R8 regelmatig live te bewonderen zijn in de meer luxe skioorden.
Want het is tenslotte niet de goedkoopste Audi,, maar wel een waarmee de meeste eigenaren graag in of mee gezien willen worden. En waar kun je dat, naast in een stad als Monaco, beter doen dan in skioorden waar de rijkere der aarde hun latten onder binden. Vandaar dat we deze R8 dit keer dan ook maar in een sneeuwlandschap  op de gevoelige digitale chip hebben gezet.
De Audi R8 is een zeer sportief en bruut ogend model. Een model dat misschien nog wel meer kijkers trekt dan een Ferrari. Ik ben hem nu op de openbare weg twee keer tegen mogen komen. En geloof me, dat maakt toch indruk. De Audi R8 is een model waarover al veel gesproken en gedrukt is. En dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Zo was er laatst het nieuws dat er een nog dikkere motor onder de achterruit wordt gelepeld, met ongeveer 535 PK. Daarmee kun je als baasje van zo'n R8 toch een leuk robbertje stoeien met bijvoorbeeld een Porsche als je daar behoefte aan zou hebben. Want met de andere motorisering  lukte dat nog net niet. 


Tijd om te kijken wat Carrera heeft weten te maken van dit model. Wat meteen opvalt is het felgekleurde shirt van de geluksvogel die in deze R8 heeft mogen plaatsnemen achter het stuur.
Zoals het hoort geen coureur in raceoverall in deze straatversie. Verder zien we direct dat de kenmerkende en veel besproken zwarte kap achter de portieren in dit geval ook zilver van kleur is. Een keuze die we toch wel een beetje betreuren. Want dat was en is juist een van de meest kenmerkende zaken aan deze sportwagen. Maar goed, zo rijden ze tenslotte ook rond. 
We hebben het dit keer niet in beeld gebracht, maar ook dit model van Carrera is lekker laag en breed. Wat veel potentie biedt voor een goed rijdende slotcar. Zover we kunnen beoordelen zonder hem naast een 1/1 versie te zetten klopt de maatvoering heel aardig met het origineel. Wij kunnen althans geen zaken ontdekken die opvallend afwijken van het origineel. Het lakwerk ziet er wederom strak uit en de kleur zilver, hoewel vrij onopvallend, geeft de auto wel een chique uiterlijk. Dit zal een keuze zijn voor die bezitters die iets minder willen opvallen waarschijnlijk.
Anderen zullen misschien juist kiezen voor de momenteel weer populaire kleur wit.
Maar welke kleur je ook ziet, de brute uitstraling van de R8 blijft gewoon behouden. Dat siert het ontwerp van deze auto. Een straatversie is natuurlijk altijd voorzien van kentekenplaten. Die zijn dan ook zeer natuurgetrouw nagemaakt op dit model. .


Ook de grille, de koplampen en het achtersteven laten geen twijfel mogelijk over het feit dat we het hier met een Audi van doen hebben en doen de auto eer aan. Ook de velgen zijn mooi nagemaakt. Helaas zien we daar wat gietresten. Die zijn met enige voorzichtigheid nog wel te verwijderen, maar toch jammer. Tot slot willen we nog wat aandacht vragen voor de dubbele dubbele uitlaten en de goed zichtbare en daarom goed nagemaakte bovenzijde van de motor onder de achterruit. Dat alles maakt deze Audi R8 van Carrera tot een goed geslaagd schaalmodel. De fans van deze sportwagen van Audi hebben hiermee de mogelijkheid om in ieder geval op schaal zelf met deze auto de nodige rondjes af te leggen. Zeker voor de thuisbanen zijn de huidige modellen van Carrera prima geschikt. Voor een grotere clubbaan is een wat heftigere motorisering ook op schaal 1.32 aan te bevelen. Audi doet dat zelf tenslotte ook.....


Webtips:


Carrera

Geboorte van een Audi R8 (video)

Audi R8 VS Porsche GT3

Deze Audi R8 als achtergrond?Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
30 januari 2009 - Copyright racebaan.com