HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
REVIEW: CATALOGUS CARRERA 2006;
 


Carrera was ook dit jaar weer n van de grootste stands op de speelgoedbeurs in Nurnberg.
Of misschien wel de grootste? Daar was het nodige te bewonderen en hun catalogus van 2006 geeft daar een goede indruk van. Dat kan ook haast niet anders! Het mag met recht een Catalogus met hoofdletter C genoemd worden, een boekwerk van maar liefst 130 pagina's!
Naast heel veel mooie foto's en tekeningen, waarvan velen geschikt als miniposters, een wel zeer complete opsomming van wat Carrera momenteel en in de toekomst allemaal te bieden heeft op racebaangebied. En dat is niet niks, zeker niet gezien het feit dat zij als enige grote racebaan- fabrikant auto's en banen leveren in de schaal 1/43, 1/32 EN 1/24!
De cover wordt dit keer opgesierd door 2 heel bijzondere (en geheel nieuwe!) autos, twee zogenaamde hotrod's eerste klas. Er komen diverse spectaculaire uitvoeringen op de markt in de meest exotische kleurstellingen. Ze komen beschikbaar in zowel schaal 1/32 als 1/24. Niet in schaal 1/43, of moeten we misschien zeggen ng niet...?!


OVERZICHTELIJK
Op de eerste pagina's worden de diverse baansystemen 1 voor 1 in beeld gebracht, met uiteraard ook aandacht voor hun digitale baansysteem "Pro-X". Daarna alle startsets en losse auto's voor hun Exclusiv serie (1/24), gevolgd door de startsets en auto's uit de (1/32) Evolution en Pro-X serie. Dit alles wordt afgesloten met de producten van de Go-serie,  ook al een hele collectie verschillende auto's.
TUNING & SCENERY
Zoals in de test van de Ferrari 330 P4 van Carrera al werd aangekondigd heeft Carrera inmiddels voor deze auto en de Porsche Carrera 6 diverse tuningonderdelen in hun programma opgenomen. Dit omvat een andere motor, assen, tandwielen en velgen en banden. Of, dan wel wanneer deze leverbaar zijn weten we op dit moment nog even niet.
Achterin een heel stuk over hun inmiddels uitgebreide programma aan gebouwen en poppetjes, alsmede andere accesoires.
NIEUWTJES
Als je door het boekwerk bladert krijg je sterk de indruk dat Carrera het heel druk gaat hebben in 2006. Ondanks dat er verschillende auto's in meerdere schalen worden uitgebracht staan er toch nogal wat nieuwe modellen en kleurvarianten op stapel. Hiernaast bijv. twee nieuwe versies van de mooie en eerder geteste DTM Mercedes en Audi
AMERIKAANS
Het aanbod aan Amerikaanse modellen was al erg groot en zal in 2006 alleen nog maar toenemen. Allereerst dus de hotrods, maar ook de links en onder afgebeelde Ford Mustang GT 2005. met de Corvette C6R als concurrent. Leuk detail: Deze worden zelfs voorzien van neerwaarts schijnende neon-verlichting en zogenaamde spinnerwheels! De Mustang komt er overigens ook als "highway patrol car! 
TUNINGGEWELD
Typisch dus om te zien is dat ook Carrera inspeelt op films zoals "The fast and the furious" en spellen als Need for speed. Nog een auto die ze hebben gekozen? Jawel, ook hier de Nissan 350 Z en wel als "DKs ride" uit de film, maar ook als straatversie. Tegenstander wordt de "Shaun Boswells ride" Ford Mustang 1967.  Ze komen samen in n van de nieuwe sets te zitten, net als de Ford GT ,met de Corvette overigens. Wat betreft de Nissan is Carrera al het 3e merk met deze auto in 2006.
TOT SLOT
Het is eigenlijk onbegonnen werk hier een complete opsomming te geven van wat in deze nieuwe catalogus te vinden is. Toch willen we nog even een nieuw uit te brengen auto noemen. Een waardig tegenstander voor de Ferrari 512 BB van afgelopen jaar, de Porsche 935/78, waaronder de beroemde Martini uitvoering!
Ook in de Go serie worden nieuwe modellen uitgebracht. Wederom komen hier weer een aantal strip- en/of filmhelden op de baan! 
CONCLUSIE
Natuurlijk is er in deze catalogus nog veel meer te vinden. We laten het hier maar even bij.
Het is een aanschaf dan ook meer dan waard! 
Er zit zelfs een stickervel bij met o.a. nummers, logo's voor op je vangrails, een zwart/wit geblokt deel dat je als finishvlag zou kunnen gebruiken en nog een viertal stickers van Captain Carrera en drie nieuwe Carrera helden!
Daarnaast zoals gezegd dus heel veel mooie plaatjes. Niet aarzelen, kopen dus!

     Fabrikant van deze catalogus: Carrera

Onderstaande foto als achtergrond... ??!! 

(1024x768)


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
10 april 2006 - Copyright racebaan.com