HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
CATALOGUS CARRERA 2007;
 

Ook dit jaar komen er rond deze tijd weer de nodige naslagwerken beschikbaar in de vorm van de catalogussen van de diverse merken. Hier behandelen we even kort de catalogus van Carrera met hun programma zoals aangekondigd voor 2007. Opnieuw een zeer dik boekwerk waaraan weer de nodige aandacht is besteed. Terecht natuurlijk, het is tenslotte pure promotie.
Een dergelijk dik boekwerk is natuurlijk ook wel noodzakelijk als je een zo uitgebreid programma hebt. Carrera Exclusiv, Evolution, Go, Digital, accessoires, scenery, stickers en veel randinformatie. Alles wordt in deze catalogus overzichtelijk in beeld gebracht, zo ook hun nieuwe draadloze controllers. Handig, maar of de kopers de als een oliebus vormgegeven ontvanger als aanwinst zullen zien voor hun scenery..?

PLUSPUNT
Grootste pluspunt van het programma 2007 ons inziens? De diverse nieuwe auto's worden in ieder geval ook voor alle drie de grote systemen uitgebracht. Geen jaloerse of teleurgestelde blikken meer. Één auto is letterlijk en figuurlijk nog even gesluierd. De Peugeot 908 HDI FAP, een nieuw ontwikkelde wagen waarmee Peugeot dit jaar (onder andere) op Le mans wil gaan scoren.
Hij zal als het goed is worden uitgebracht in de Franse (en Nederlandse..) driekleur.

CARRERA FORCE
Carrera komt dit jaar, naast bijvoorbeeld met de hotrods voor het Evolution systeem, ook met een serie van vier futuristische auto's van eigen ontwerp op de markt. Hieronder zie je daarvan twee voorbeelden. Hoewel we hiervoor maar een kleine groep liefhebbers verwachten zijn we benieuwd naar de rijeigenschappen van dit viertal. Ze zouden voorzien zijn van "Jede menge power"....


DIGITAL 132
Het Pro-X digitaal systeem wordt door Carrera losgelaten. Een toelichting over het hoe en waarom voor deze beslissing ontbreekt. Hiervoor in de plaats komt het nieuwe Digital 132 systeem. 
Ook dit systeem is geschikt voor rijden met maximaal 6 auto's en is uitwisselbaar met zowel Evolution als Exclusiv baandelen en accessoires. Ook Carrera gaat voor dit systeem gebruik maken van losse chips. Ze komen volgens eigen zeggen al dit jaar met maar liefst 22 voertuigen op de markt voor dit systeem. Veel van de nieuwe Evolution en Exclusiv auto's worden voorbereid om de chip achteraf te kunnen inbouwen. De auto's voor digital 132 kunnen ook  op de analoge baan gebruikt worden.

 

VEEL NIEUWTJES
Carrera komt ook dit jaar weer met de nodige nieuwe modellen op de markt. En daaruit worden natuurlijk ook de nodige nieuwe startsets samengesteld. Voor Carrera Go komt men onder andere uit met een Mariokart startset. Dat moet vast en zeker een hit kunnen worden onder onze jongste liefhebbers! Maar ook voor Evolution en Exclusiv volgen weer nieuwe startsets natuurlijk.
Daarnaast voor alle drie hun baansystemen dus de nodige nieuwe modellen. Hieronder gaan we op enkele daarvan nog wat nader in. Hieronder een afbeelding van de BMW Z4 M Coupe in racetrim. Vast en zeker ook een schoonheid in Red Bull uitvoering!

AUDI R10 TDI

De Audi R10 was natuurlijk afgelopen jaar hét nieuws in de racewereld. Audi heeft alles op alles gezet en wist met dit diesel aangedreven racemonster gelijk de overwinning te pakken op Le Mans. Hulde. Peugeot wil met de 908 HDI dit jaar ook een gooi doen naar een goede uitslag. Promotie eerste klas natuurlijk.

Milieu is tenslotte een hot item en de racerij een doorn in het oog van vele activisten.
PORSCHE RS SPYDER ALMS 2006

De Porsche RS Spyder (in 2 uitvoeringen) is de laatste van de drie nieuw uit te komen LM voertuigen. In een opvallend jasje gegoten is dit zeker ook een mooie en in ieder geval opvallende verschijning op je racebaan. Met name door de grote koplampen heeft deze auto een eigentijdse uitstraling. De prima verlichting van Carrera zal het ongetwijfeld dan ook goed doen in deze Porsche.
PORSCHE 935/78

Deze Porsche is niet helemaal nieuw. Maar we hebben hem nog niet in handen gehad.
Hoewel een omstreden model willen we dit jaar toch echt proberen aan deze auto aandacht te besteden. Zeker in deze Momo uitvoering zal dat naast een leuke test ook beslist heel mooie plaatjes opleveren. We gaan dan ook ons uiterste best doen om dit racebeest in huis te halen. Hopelijk tot binnenkort....
HOTRODS

De veelbesproken Hotrods waren in 2006 al in de schaal 1/24 beschikbaar. Dit jaar komen ze ook (vermoedelijk in 3 modellen) beschikbaar in de schaal 1/32. Ook hier zal de groep liefhebbers niet al te groot zijn, maar die weinige liefhebbers zullen waarschijnlijk des te meer smullen van dit drietal.
Wij kijken in ieder geval uit naar het moment dat we er één of meerdere mogen testen!
CORVETTE C6R

Ook de Corvette is een bestaand model.
Het is eigenlijk ongelooflijk hoelang de Corvette al in racebaanland vertoefd met min of meer dezelfde auto. Tussen al het Italiaans en ander exotisch geweld doet het model het nog altijd meer dan prima. De nieuwe kleurstelling ziet er goed uit. Gezien de kwaliteit die Carrera de laatste jaren laat zien wordt ook deze uitvoering beslist een schoonheid om te zien. 
Echt een model van "ik heb hem al, maar ja...." 
OPEL COMMODORE STEINMETZ JUMBO

Ook deze heftig gepimpte Opel Commodore is weer een typisch Carrera model. Je vind hem geweldig of afschuwelijk.
Het blijft wat ons betreft toch een zeer goede zaak dat Carrera deze gewaagde modellen uitbrengt. Menig verzamelaar van aparte modellen komt hierdoor toch maar mooi aan zijn trekken. En voor de anderen, lekker laten staan deze auto, maar bijzonder blijven ze.

CHEVROLET


Deze Amerikaanse muslecar is alleen nog op tekening te zien. We zijn er echter al van overtuigd dat dit een heerlijke scheurbak wordt voor de racebaan. Echt een wagen om flink over je baan te raggen met een politie uitvoering in de achtervolging. Ook dit model zal best slagen.
Tot slot hieronder nog een mooi plaatje van de even zo mooie Porsche GT3 RSR.  Om de een of andere reden doet deze auto ons hartje sneller kloppen. We zullen ook deze met open armen ontvangen als het zover mocht komen....

PORSCHE GT3 RSRIn de catalogus is natuurlijk nog veel meer te zien en te lezen. Voor dat geld zeker een leuk tijdverdrijf....!

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
17 maart 2007 - Copyright racebaan.com