HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

CARRERA CATALOGUS 2008

Dit keer aandacht voor de wederom zeer dikke en luxe catalogus van Carrera.
Met daarin een volledig overzicht van hun programma en een inzage in een groot aantal nieuwe itemsen slotcars vor het jaar 2008.
De eerste daarvan zijn inmiddels trouwens al beschikbaar. Een zeer compleet en sfeervol boekwerk waaraan altijd zeer veel zorg en aandacht wordt besteed. Naast sfeervolle foto's en tekeningen vind je in deze catalogus ook dit keer weer een stickervel.
Laten we er eens doorheen bladeren en kijken wat Carrera allemaal te bieden heeft.

PROGRAMMA
Carrera het met hun 1/24 auto's (Universal), hun analoog (Evolution) en digitaal 132 programma en de 1/43 GO serie al een uitgebreid assortiment. Daar komt nu ook nog het digital 143 programma bij. Oftewel, ook GO gaat digitaal. Zoals gebruikelijk is een groot deel van de auto's voor de gehele range beschikbaar. Heel netjes. We gaan eens bekijken wat er allemaal te koop is dit jaar.

De cover wordt dit jaar gesierd door de nieuwe F1 bolides van McLaren en Ferrari. Dit jaar komen de 2007 uitvoeringen van Ferrari en de 2008 versies van McLaren op de markt.

Dat niet alleen, ook de nieuwe BMW Sauber en de Renault komen uit. De Toro Rosso en de Red Bull Sauber blijven nog leverbaar. Al met al een uitgebreid F1 veld. Van deze hypermoderne wagens gaan we een stapje terug in de tijd. Want zoals altijd heeft Carrera weer een groot aantal classics, klassiekers, Amerikanen musclecars en Hotrods in het programma.
Voor 1/24 komen ze naast wat nieuwe hotrods met de Chevrolet Corvette Grand sport en de Ferrari 250 GTO. De laatste is zeker interessant als maatje voor hun mooie Ferrari 312.

Zo nog meer Amerikanen en Italianen. Maar eerst even terug naar de eigen markt voor 1/32 . Een heel leuk duo vormen de klassiekers Opel Manta en VW Golf. Beide in twee uitvoeringen, in een wat gepimpte versie.
Een van de Opel Manta's is de auto zoals die ook gewonnen kan worden bij de finale van het WK van Carrera. Al zal hier geen racebaan in de kofferbak liggen... De VW Golf komt overigens ook van andere merken beschikbaar.
En terecht. Een immens populaire auto toch?!

Op dezelfde pagina vinden we trouwens ook twee uitvoeringen van de nieuwe 2006 Dodge Charger. Één in racetrim en één als streetcar.
Daarnaast ook nog een aankondiging van een nog onbekende limited edition voor 2008, beperkt tot een aantal van 1999 stuks. Het plaatje lijkt op 1 of andere Italiaanse exoot. Afwachten maar. Verder ook voor 1/32 weer 2 nieuwe Hotrods en 2 nieuwe luxe Amerikanen, de Plymouth Fury en de Chevrolet Bel Air Coupe. Beide in zowel een race-uitvoering als streetcar. 

Dan hebben we nog net alles gehad hoor. Nee, ook op het gebied van exotische racewagens is er weer nieuws. Passend bij de Opel Commedore (ook 1 in een nieuw jasje) komt Carrera met een 1978 Chevrolet Dekon Monza. Daarnaast als nieuw model ook de Tomaso Pantera. Een wel heel bijzondere racewagen waar vast menig fan al lang op zit te wachten! Zowel de Tomaso als de Chevrolet ook beide weer in twee uitvoeringen. Bij Carrera vrij standaard. Zodat je in ieder geval keuze hebt als je twee dezelfde auto's wilt gebruiken.

Dan hebben we nog lang niet alle nieuwtjes besproken. Gaan we weer even terug naar het heden zien we twee straatuitvoeringen van de 2008 Porsche 911. En heel bijzonder, ook twee uitvoeringen van de KTM X-bow. Die in potentie met wat tuning op onze racebanen wel eens heel snel zouden kunnen zijn. Hebben we het dan langzaam gehad? Nee, nog steeds niet.
Een auto die velen op hun wensenlijstje hebben staan (zowel 1/1 als op de racebaan) is ongetwijfeld de Audi R8, ook deze weer in twee verschillende straatuitvoeringen. Verder nieuwe uitvoeringen van de Porsche GT3 en BMW Z3.

Dan zijn we er nog niet hoor. De 1/32 rijders onder ons worden echt verwend. Het DTM programma van Carrera word geheel vernieuwd. De Mercedes komt in drie uitvoeringen beschikbaar. Zo ook de nog onder het doek verborgen nieuwe 2008 Audi A4.
Dat kon samen wel eens een heel mooie en interessante serie gaan worden. Op endurance / GT gebied verder nog even geen nieuws.
De Peugeot 908 en Chevrolet zijn tenslotte net uit. Wel komt er een nieuwe uitvoering van de Audi R10, als winnaar van Le Mans 2007. 

Dan zijn we er eindelijk doorheen wat nieuwe en vernieuwde auto's betreft. Op nog wat nieuwe uitvoeringen van de 1/24 GT wagens dan.
Het spreekt voor zich dat er met behulp van de bestaande en nieuwe auto's weer de nodige nieuwe startpakketten samen worden gesteld.
Tijd om eens verder te kijken. We zien dan dat Carrera nu eindelijk een wens in vervulling laat gaan voor de gebruikers van het oude X-Pro en het nieuwe Digitaal 132. Ze komen nu met een dubbele baanwissel! Dat komt zeker ten goede van de spanning. En ook als je niet al te veel ruimte hebt is dit zeker een uitkomst!

 

Daarnaast komt er voor 1/24 een nieuwe motor die maar liefst 30.000 RPM maakt bij 12 volt. Deze zou echter alleen te gebruiken zijn in combinatie met de elektronische regelaar en genoemde voeding. Tot slot zien we dat Carrera voor digital ook uitkomt met een PC unit en software waarmee je de baan nu desgewenst kunt aansluiten op je PC.
Vast een heel leuke uitbreiding voor de beleving van je hobby.
Op het gebied van scenery verder geen nieuwtjes, daar blijft vooralsnog alles bij het oude. Door naar de "kleintjes"... 

Ook de GO serie krijgt dit jaar weer forse uitbreiding. Nieuwe modellen zoals F1, de Ford Focus en SUzuki SX4 rally, gepimpte wagens, de Fiat 500 en diverse wagens met werkende verlichting. En uiteraard ook hier de nodige nieuwe startpakketten. Waarvan wat ons betreft de Rally banen beslist de leukste zijn met hun combinatie van gewone en rally baanstukken en mooi vormgegeven auto's. Maar ook de themabanen, zoals batman en Mario kart, zullen menig nieuw slotracertje over de goede streep trekken. En dat is toch ook iets waarvoor de dankbaar moeten zijn.

Met nog wat aandacht voor diverse evenementen van Carrera en het inmiddels traditionele stickervel zijn we dan eigenlijk aan het einde gekomen van deze maar liefst 140 pagina's tellende catalogus van Carrera. Natuurlijk zijn er nog veel gebruikers die graag zouden zien dat de auto's van Carrera technisch nog wat zouden worden aangepast.
Maar dat neemt niet weg dat Carrera voor de hobbyist heel veel bijzonders te bieden heeft. Keus te over en een goede prijs-kwaliteits verhouding. En ook niet dat ze aan de basis staan van menig liefhebber van onze hobby! 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
23 april 2008 - Copyright racebaan.com