HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: BENTLEY EXP Speed 8

PROFIEL
Model: Bentley EXP Speed 8
Merk: Carrera
Nummer: 25453
Kleur: Donker groen
Uitvoering: Nr 7 (testcar)
Aandrijving: Inline
Banden: Slicks
Magneet: Ja - verstelbaar
Verpakking: Geschenkbox
LE MANS 2001
Carrera komt met de graag geziene Bentley die in de 24 uurs van Le Mans van 2001 veel stof deed opwaaien. We willen niemand zijn feestje verprutsen, maar het succes van Bentley is toch wel erg geregisseerd. In de klasse waarin de Bentley uitkwam, waren precies twee auto's ingeschreven: de nummer 7 en 8. Allebei een Bentley! Dus de kans om in deze klasse te winnen, was niet gering!

Eenvoudig Le Mans succes.
AUDI MOTOR
Als je de echte Bentley open schroeft kom je tot de ontdekking, dat de krachtbron helemaal niks met Bentley te maken heeft. Het is namelijk een heuse Audi motor. Maar kenners weten dat dat geen slechte keus voor Le Mans is. Het Bentley project moet daarom toch gezien worden als een wat bizar huwelijk tussen opportunisme en nostalgie. Aan de start van de 24 uurs van 2001 stonden evenwel twee bloedstollend mooie auto's. In racebaanland is veel gespeculeerd over de Bentley. Natuurlijk had een dergelijk model vanuit de traditie door Scalextric gemaakt moeten worden. Maar wat had Fly van een dergelijk model kunnen maken? Het opportunisme (lees inkomsten licentierechten) vierde helaas nog even hoogtij bij Bentley. Zoals het er nu naar uitziet komt alleen Carrera met dit populaire model.

Fraaie voorkant met het bekende logo
ROUNDELS
Het model zit verpakt in de bekende transparante box. Carrera is een van de weinige merken die een handleiding bij haar auto's doet en dit is gewoon een enorme plus. De Bentley ziet er netjes uit, maar daar ligt ook gelijk de grens. Hij spat er niet zo uit zoals de betere Fly modellen en wat Scalextric het laatste jaar op de toonbank zet. Het schilderwerk in de velgkern (Audi velgen!) moet beslist beter gecentreerd worden, maar ook de roundels (witte ronde ondergrond startnummer) is wat op af te dingen. Deze moeten groter en het was beter geweest de naden onder de roundels gewoon wit te maken. Op de echte Bentley kan je het nummer heel goed lezen, terwijl dit op het model niet meevalt. Los van deze punten is de Bentley een aantrekkelijk model geworden, met genoeg leuke details zoals ruitenwisser, spiegels, cockpit en spoilers. Omdat we met de echte Bentley flink gefopt (Audi motor) zijn, maakte we ook deze Bentley maar snel open.

De slee met verstelbare magneet is aan de onderzijde goed toegangkelijk
VEEL TECHNIEK
De motor ligt in de lengte en de auto staat rondom op slicks. De magneet is verstelbaar via een ingenieus sleesysteem en de auto bevat een schakelaar om de rijrichting te bepalen. Van een Le Mans auto mag je verwachten dat deze verlichting bevat, maar helaas is dat bij deze Bentley niet het geval. Verder is deze Bentley, zoals veel Carrera modellen, te technisch gemaakt. Strikt genomen kan deze auto met 10-12 onderdelen minder. De rijrichting schakelaar is leuk, maar Carrera is het enige merk dat de andere kant op rijd! Maar ook de lagering van de voor en achteras is onnodig complex, met onnodige plaatjes, busjes en schroefjes. Te veel onderdelen betekend toch hoger productiekosten en een hogere kans op storing en op beide zit de consument niet te wachten. Overigens zit een en ander gewoon keurig in elkaar.

Teveel techniek en twaalf onderdelen minder zou ook goed zijn!
NOG MAAR EEN STIND
Het rijden met een Carrera auto is heel anders dan bijvoorbeeld met een Ninco model. De Ninco is vooral agressiever, met laat remmen en weer vroeg op het gas. De remwerking van een Carrera model is echter matig en de strategie om dit soort auto's te racen is heel anders. Je moet de auto in de bocht laten rollen en eigenlijk op ieder moment een beetje op het gas. Als je deze slag te pakken hebt, zul je merken dat deze Bentley een leuke uitdagende auto is. Tevens een auto die rondentijden neerzet naast de McLaren GTR (NC2) van Ninco, de Toyota GT ONE van Proslot en de Porsche GTR3 van Scalextric. Alle drie respectabele auto's en met de juiste strategie kan je ze met deze Carrera Bentley de baas.

Huwelijk tussen opportunisme en nostalgie?
CONCLUSIE
Qua afwerking kan de Bentley niet mee met de recente Scalextric modellen of een Fly model. Omdat het hier om een Le Mans model gaat, dringt vooral een vergelijking met een Fly model zich snel op. Toch heeft Carrera er een aantrekkelijk model van gemaakt en de vele Bentley fans zullen er dik en dik tevreden mee zijn. Niet alle slotcars hoeven top modelbouwwerkjes te zijn, want slotcars zijn toch vooral bedoeld om te racen en er gaan al teveel slotcars de vitrine in.
Carrera zou zichzelf (productie) en de consument (bedrijfszekerheid) een enorm plezier doen door het aantal onderdelen per slotcar te reduceren. De racekwaliteiten van de auto zijn prima, maar je moet even de moeite nemen de andere slag te pakken te krijgen.
Deze test is oorspronkelijk op 2 maart 2002 op deze site gepubliceerd. Door de belangstelling voor Bentley na de overwinning in 2003 in de 24 uurs van Le Mans waren wij van mening, dat het op zijn plaats is deze test opnieuw te plaatsen. Er zijn geen aanvullingen/wijzigingen in de oorspronkelijke tekst aangebracht, dus de actualiteit en hernieuwd inzicht heeft de tekst hier en daar wat gedateerd. Een overwinning van Bentley moet in onze ogen echter op een gepaste wijze gevierd worden.
Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
17 juni 2003 - Copyright racebaan.com