HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
REVIEW: CATALOGUS CARRERA 40 YEARS!
Ook Carrera heeft inmiddels 40 jaar op de teller staan en onderstrepen dit met een honderd pagina's dikke catalogus. Natuurlijk staan er in de catalogus ook de banen die meer geschikt zijn voor de jeugdige racer. Wie echter door dit boekwerk bladert zal moeten toegeven, dat het aanbod dat Carrera dit jaar heeft beslist uniek is. Honderd pagina's bespreken zou ook zo'n honderd webpagina's betekenen, dus hebben we er een paar opvallende zaken uitgevist: 
1963 - 2003
Op de cover van de catalogus herkenen we een oude bekende: de Porsche Carrera 6 uit het Exclusive programma. Goed nieuws voor de fans van deze auto, want het blijft niet bij een afbeelding. Deze auto wordt ter viering van het 40 jarig bestaan opnieuw uitgebracht en wel in twee varianten. Maar er komt nog meer fraais om dit jubileum te vieren, maar dat staat niet in deze catalogus afgebeeld. Universal liefhebbers mogen overigens best al een beetje onrustig worden! 
STARTSETS
Met deze site focussen we ons vooral op het 1:32 gebeuren. Geen nood want Carrera kondigt in deze catalogus vier zeer fraaie Evolution startsets aan. Er zijn vier thema's gekozen en niet de minste: Le Mans, Formule I, Super Cars en de Mille Miglia. Persoonlijk spreekt mij deze laatste set erg aan en dat is niet alleen door de grote baan. Auto's in de MM set zijn namelijk: 
Jaguar D type en een Ferrari 166/212MM!!!! 
Wat beslist een hit gaat worden is F1 set met daarin de beide broertjes Schumacher.
FERRARI'S
Carrera heeft voor slotcars in de schaal 1:24 en 1:32 de exclusieve rechten verworven voor Ferrari modellen. Dus Formule I fans met een Ferrari hart kunnen na jaren weer een beetje blij kijken. Natuurlijk komen beide (nr 1 en 2) auto's. De liefhebbers van sportwagens zullen de nieuwe Enzo weten te waarderen. Deze komt zowel in het geel als in het rood. De echte Enzo wordt alleen in het rood, geel en zwart gemaakt! Als klassieke Ferrari komt de al eerder genoemde 166/212MM.
AMERIKAANS
Het aanbod aan Amerikaanse modellen voor het jaar 2003 is overweldigend. Enorme bakken, maar wel met heel veel sentiment. Het aanschouwen van dit soort auto's bezorgd de echte liefhebbers een onrust waar niets tegen helpt. Nieuw zijn onder andere de Plymouth Roadrunner, de Dodge Charger, een Chevrolet Camaro SS396 en een Plymouth Cuda. Daarnaast staan er nog vier specials voor dit jaar gepland en daar zit vast ook nog een Amerikaan bij!
RACING MANAGEMENT
Dit is een zeer uitgebreid en modulair systeem. Het systeem is eigenlijk een super rondenteller met veel extra speel en competitieelementen. Het is tevens geschikt voor 4 en 6 baans. De basis module bevat al veel functionaliteit zoals rondentijden op 1/1000, tegen een geprogrammeerde auto racen en niveau instelling van de racer (soort handicap). Wil je meer dan kan je via een PC unit de computer aan dit systeem aansluiten en dan zijn de mogelijkheden schijnbaar onbeperkt.
CONCLUSIE
Natuurlijk bevat deze prachtige catalogus nog veel en veel meer! De ruimte op deze site is echter te beperkt om het allemaal te behandelen. Je krijgt echter geen spijt als je zelf eens in dit boekwerk bladert. Mede door de echte autosportfoto's en het historische aspect van 40 jaar Carrera, is dit gewoon een must voor iedere racebaanliefhebber. 

Webtips Carrera catalogus
Fabrikant van deze catalogus: Carrera


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
10 maart 2003 - Copyright racebaan.com