HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: ASTON MARTIN DB5
Afgelopen week kwam er op deze site al een Auston Martin DB5 voorbij. De fraaie Aston Martin maakt immers deel uit van de James Bond collectie die we recent onder de loep namen. In de test van de James Bond modellen (de auto's dus) hebben we ons vooral bezig gehouden met het uiterlijk van de auto's. Dit omdat het heel aannemelijk is dat deze vooral door verzamelaars worden gekocht. Van de DB5 is er echter ook een raceversie en wat kan je anders met een raceversie doen dan..................
KLASSIEKE RACERS
Bij de raceversie van deze Aston Martin gaat het om een uitvoering die heeft deelgenomen aan een klassieke race. De auto kan ook zo terecht op een concours d'elegance wat het blinkt en glimt van jewelste. De velgkeus doet vermoeden dat de eigenaar wat knauwerig Engels spreekt. Het is in ieder geval niet iemand die de Engelse stijlelementen hanteert. Hoewel de velgen wat schreeuwerig zijn passen ze wel bij het geel van deze auto. Net als de zilveren Bond versie van deze DB5 ziet ook deze racer er prima uit. De gele lak doet het prima en ziet er beslist niet plasticachtig uit. 
RAMP SCHOENTJES
Over het uiterlijk zijn we beslist erg enthousiast, maar inwendig is het toch nog behelpen met Carrera. De techniek is onnodig complex. De slee met de magneet mag toch echt naar het racebaankerkhof en de door Carrera gebruikte schoentjes horen daar al jaren te zijn. Wissel maar eens een paar slepers! Voor iemand die de hele dag met techniek bezig is waarschijnlijk een fluitje van een Eurocent maar voor de doorsnee hobbyist nauwelijks te doen. De techniek is afdoende maar ook niet meer dan dat en de schoentjes zijn beslist veel te gedateerd.
LASTIG
Van alle merken zijn de klassiekers lastig auto's om mee te rijden. Vaak zijn klassiekers erg smal met ook nog eens smalle banden en dat zorgt nu niet bepaald voor een erg goede wegligging.
De wegligging van deze DB5 valt op zich nog mee maar door de dramatisch slechte remweg is het toch een minder aantrekkelijke slotcar om mee te racen. De spanning mag beslist niet te hoog zijn want als de auto dan van de baan gaat zal er zeker op een bepaald moment forse schade ontstaan. 12 volt is ons advies en geen streep mee. Als je de magneten eruit haalt zal je nog een stukje moeten zakken. Het weggedrag is vrij neutraal maar komt door de slechte remwerking absoluut niet uit de verf.
CONCLUSIE
Modelkeuze is helemaal top en de uitvoering beslist aantrekkelijk. Voor een enkeling zullen de velgen wat te heftig zijn maar het geheel ziet er gewoon netjes uit. Op het circuit zijn we wat minder enthousiast en eigenlijk komt dat alleen maar door de slechte remwerking. Was de remwerking een stuk beter dan was deze DB5 naast een leuk model op de plank ook een leuk model voor op de baan. Nu is dit model naast de verzamelaar toch vooral bedoeld voor de echte Carrera fan's. Voor meer over deze DB5 en in een ander jasje? Klik hier!

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 april 2006 - Copyright racebaan.com