HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: DODGE CHARGER VAN CARRERA
Wie de Carrera catalogus van dit jaar (2003) er op naslaat, kan zal zien dat er een zeer groot aantal Amerikaanse klassiekers op het programma staan. Met de specials meegeteld, komt Carrera dit jaar met ruim 20 Amerikaanse klassieke auto's. Een aantal modellen zien er in het echt overigens fraaier uit dan in de catalogus, dus we hebben eens zo'n Amerikaan ter hand genomen. Met Amerikaanse klassiekers is het heel simpel: je vind ze spuuglelijk of helemaal geweldig! Los van wat je van dit soort auto's vindt, zal een ieder toe moeten geven dat het indrukwekkende "bakken" zijn. Voor deze test is de keus gevallen op de Dodge Charger 500. Het gaat om de uitvoering waarin Al Unser (niet te verwarren met jr.) aan op de grid verscheen op Riverside (wat een mooie circuitnaam is dat toch!) in 1969.
UITLATEN ALS REGENPIJPEN
Het eerste wat je aan dit model opvalt is het formaat. Maar ja, dit soort racers waren nu eenmaal zeer fors aan de maat.
De lak en de opdruk van dit model zijn keurig verzorgt en het is bizar hoe de afgelopen jaren de kwaliteit van slotcars aan het stijgen is. De cockpit is nog van het "halve" type maar alle andere details zijn ruim aanwezig. Raamlijsten, ruitenwisser, uitlaten (lijken wel regenpijpen!) en benzinedop zitten er allemaal op.
MEER DETAILS
Meer details aan deze Dodge zijn de fraai bedrukte banden, brandblusser in de cockpit en de rollbar. De technische opbouw is geheel volgens de nieuwe weg die Carrera recent is ingeslagen. Standaard tandwielverhouding, twee verstelbare magneten, motor in de lengte en het vertrouwde schoentje en schakelaar. Deze laatste is nodig omdat Carrera de andere kant op rijdt dan de meeste andere merken. Naast de schakelaar (zou eigenlijk niet moeten) is de configuratie simpel van opzet en dat is een plus.
OPVALLEND NEUTRAAL
In ons testcircuit Parkzoom zitten twee scherpe binnenbochten, maar het is opvallend met welk gemak de Dodge zich daar doorheen werkt. Zo uit de doos is het rijgedrag overigens opvallend neutraal. Wel is het zo dat als je uit de baan gaat, je ook gelijk op je dak rolt. Het neutrale rijgedrag wordt natuurlijk deels geforceerd door de twee magneten. Wie wat meer ervaring heeft zal toch wat minder magneet willen zetten, maar ook dan blijft het rijgedrag vrij neutraal. Dit zeker als je de omvang van de auto in acht neemt. Wil je meer nostalgische gevoelens opwekken kunnen de magneten er natuurlijk ook helemaal uit. Op de relatief gladde Scalextric Sport baan is dan wel wat (10 gram) lood nodig om voldoende grip te krijgen. Het lood zal je echt zo dicht mogelijk voor de achterwielen moeten plaatsen. Je hebt dan een auto die lekker kan driften, maar bedenk dat door de lengte deze Dogde soms heel ver naar buiten komt. 
CONCLUSIE
Als je niet van dit soort modellen houdt heb je gewoon een keertje pech. Ben je liefhebber van Amerikaanse klassiekers dan wordt je door Carrera op dit moment flink verwend. Het aanbod is enorm en we hebben voor deze test gewoon een willekeurig model genomen. De Dodge is netjes afgewerkt met prima opdruk. Ondanks de forse lengte is het rijgedrag zeer neutraal.
Door de twee verstelbare magneten is de auto te gebruiken voor een beginner tot een expert.. Wil je extra veel nostalgie, dan de magneten eruit en ga lekker driften op een grote oval!
Profiel:
Dodge Charger 500
No 41 Riverside 1969
Aandrijving: inline 9x27
Banden: profiel
Magneet: 2 maal
Referentienr: 25716

Webtips:
Carrera

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
11 oktober 2003 - Copyright racebaan.com