HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FERRARI ENZO VAN CARRERA
Hoe enthousiast de echte Carrera fan ook kan zijn, maar ook zij zullen toegeven dat Carrera de laatste jaren een beetje achter de feiten aan liep te hobbelen. Met deze Ferrari Enzo wil Carrera breken met het verleden. De auto is op veel plaatsen verbeterd ten opzichten van de voorgangers bij Carrera. Maar is dat belangrijk? Gaat het er nu om of een fabrikant het beter doet dan voorheen? Of gaat het erom hoe een fabrikant het doet ten opzichte van de concurrent? Dat laatste is natuurlijk waar het om gaat. Daarnaast kan een grote technische sprong nooit zonder een stevige reprimande gepaard gaan. Strikt genomen heb je dan de consument een aantal jaren met een te lage kwaliteit afgescheept.
PROFIEL
 Merk.....................Carrera 
 Auto................Ferrari Enzo
 Uitvoering................straat
 Kleur.......................rood
 Referentienummer...........25702
 Lengte.....................148mm
 Breedte.....................64mm
 Hoogte......................40mm
 Gewicht.....................85gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor.............20x8
 Bandenmaat achter..........22x11
 Verlichting..................nee
 Magneet..................2 stuks
 Verpakking...........geschenkbox
PRIMA VELGEN
Carrera heeft de exclusieve rechten om van deze Ferrari Enzo een slotcar te mogen produceren. Dat verplicht wel tot iets, want dit model zal bij veel hobbyisten beslist in de smaak vallen. De Enzo zit verpakt in een transparante box en ziet er gewoon erg goed uit. Prima velgen met remschijven, fraaie motor onder de achterruit, net interieur, vier dikke uitlaten en veel Ferrari logo's. Je moet echter toch een Ferrari fan zijn want verder is het niet schokkend. De zijramen liggen onvoldoende in de body terwijl concurrenten al hebben laten zien hoe dat wel moet. Waarom niet een paardje op de velgmoeren? Roosters zoals in de grill zijn op veel concurrenten al van metaal.
Toch is de Enzo een geslaagd model geworden, alleen de grote sprong die Carrera maakt zal dan volledig in de techniek moeten zitten.........
STAP VOORWAARTS
Als je de Enzo openmaakt kom je een vrij standaard configuratie tegen. Afwijkingen ten opzichten van de meeste concurrenten zijn de slee met de verstelbare magneet, het schoentje en de schakelaar. Als Carrera nu echt met het verleden wil breken, laten ze dan deze schakelaar op de volgende modellen weglaten en gewoon de goede kant op gaan rijden! Ook het schoentje is niet meer van deze tijd en de sleepcontacten zijn al gerafeld als de auto uit de doos komt. Verder sluit dit schoentje op geen enkele manier aan bij wat er verder gebruikelijk is. We zien dat deze Enzo een stuk (een heel stuk!) minder onderdelen bevat voor de techniek dan zijn voorgangers. Dat juichen we natuurlijk enorm toe en de aandrijving zit zeker netje in elkaar. De vooras heeft in de hoogte geen speling en dit kan in scherpe bochten mogelijk een nadeel zijn. Naast de magneet in de slee bevint zich onder het chassis nog een magneet. Deze lijkt sterk op de oplossing zoals SCX deze hanteert en deze magneet is eenvoudig te verwijderen. De techniek is absoluut een grote stap voorwaarts ten opzichte van vorige Carrera modellen, maar behoort nog niet tot de top!
DE BAAN OP
Wat is het effect op de baan zullen velen zich afvragen. Verwacht niet teveel want de remwerking is een stuk beter maar nog beslist matig in vergelijking met een Ferrari F50 van Ninco. Ondanks de zware magneet bezetting komt de auto vlot van z'n plaats en is de topsnelheid goed. Maar de magneten voorkomen echter niet dat je toch vrij snel uit de bocht vliegt. Dit heeft twee oorzaken: de banden hebben vrij weinig grip en de het gebrek aan verticale spelling op de vooras komt het schoentje onvoldoende in het slot. Als de Enzo uit het slot gaat maakt hij wel een prachtige spin zonder over de kop te gaan! Bij een stevige crash verschuift overigens de magneet in de slee. Neem je genoegen met iets mindere rondentijden zet dan de magneten in een iets mindere stand en geniet van het driften wat dan met deze Enzo heel goed mogelijk is.
CONCLUSIE
Ben je Ferrari fan of verzamelaar van sportauto's? Laat dan gewoon alle kritiek aan je voorbij gaan en stap naar de winkel om de beslist geslaagde Enzo te halen. Ben je een serieuze racer? Dan moet je je toch realiseren dat Carrera met deze Enzo een grote stap voorwaarts zet, maar nog niet de aansluiting bij de top heeft gevonden. De slee met magneet werkt in de praktijk toch wat knullig en schoentje en schakelaar moeten beslist naar het museum. Sommige hobbyisten zullen zich afvragen waarom een groot aantal technische verbetering nu ineens wel kunnen. Deze pijnlijke vraag is dan ook de grootste kritiek op het verschijnen van deze Enzo. De kritiek op de Enzo als zodanig valt mee en deze is beslist een van de subtoppers.
Webtips Ferrari Enzo
De echte Enzo op www.ferrari.com
Fabrikant van deze slotcar: Carrera

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
27 augustus 2003 - Copyright racebaan.com