HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FERRARI 166/212MM CARRERA
Van Brescia naar Rome en terug is precies 1000 mijl. Zeker als je de landelijke weggetjes neemt langs het passionele Verona. En je een passage neemt door het ministaatje San Marino en vervolgens de indrukwekkende pasovergangen in de Apennijnen. Na het keerpunt in Rome komen nog passen als de Del Cimino. Natuurlijk ook de prachtige Chianti wijnstreek gevolgd door het al even mooie Florence. In het laatste stuk voor je weer bij Brescia bent kom je nog langs bekende steden als Bologna en Modena. Maar ook nog langs de laatste passen de Passo della Futa en de Raticosa. De Mille Miglia waar we het hier over hebben laat zich echter niet zo eenvoudige beschrijven. Gelukkig zijn er duizenden foto's bewaard gebleven en verschijnen er regelmatig modellen van auto's die die deelnamen aan deze wedstrijd. Een van de deelnemers in 1951 was de Ferrari 166/212MM. 
HET EI VAN REGGIANI
Carrera heeft al een fraai aanbod als het om Mille Miglia auto's gaat. Zo zijn er onder andere al de Jaguar D, Mercedes 300SLR, Maserati A6GCS en Aston Martin DB3. Nu voegt Carrera daar deze Ferrari 166/212MM aan toe. Een perfecte modelkeuze, want dit is niet zomaar weer een Ferrari. De door Reggiani ontworpen body kreeg ook al snel de bijnaam Uovo (het ei). In april 1951 hadden Giannino Marzotto en Marco Crosara toch niet zoveel geluk met deze snelle body. Een lekke band zorgt ervoor dat de heren niet aan de finish kwamen.
SPAAKWIELEN EN RIEMEN
Het model van deze Ferrari is een relatief klein autotootje, maar mag beslist gezien worden. Naast de keurige lak zijn er details zoals de metalen grill, ruitenwissers, spaakwielen, riem over de motorkap, reservewiel met riem en erg fraaie uitlaatjes. Jammer (en onnodig) is het nokje onder de bodemplaat waarmee de auto in de box wordt vastgezet. Ook sluiten de verschillende delen waaruit de body is gemaakt niet helemaal naadloos op elkaar. Toch is deze "Uovo" een erg aantrekkelijk model geworden. Over de gebruikte techniek valt weinig te melden, want ook in dit model zit de nieuwe techniek die Carrera al even toepast. Motor in de lengte, aandrijving op de achterwielen en twee verstelbare magneten. Opmerkelijk is dat de auto is voorzien van slicks. In het echt stond de auto wel degelijk op profielbanden, maar omwille van de grip zal Carrera hier wellicht een concessie hebben gedaan.

RACEN OF VERZAMELEN
Modellen zoals deze Uovo zullen door de meeste hobbyisten vooral gekocht worden om te verzamelen. Jammer want juist dit soort modellen kunnen veel nostalgie op je baan brengen.
Natuurlijk mag je van een dergelijk smal autootje geen spectaculaire rijeigenschappen verwachten. Toch gaat de auto meer dan behoorlijk in het rond. De snelheid bij 14 volt is eigenlijk veel te hoog en deze auto heeft meer dan zat aan 10 volt. Zelf met beide magneten kan je dan nog uit de baan. Dit gaat wel met diverse buitelingen gepaard, want zodra deze Ferrari de baan verlaat maakt hij koprol na koprol. De meeste racelol gaf de auto zonder de achterste magneet en de rijspanning op 10 volt.
CONCLUSIE
De modelkeuze die Carrera doet met deze Ferrari 166/22MM is helemaal top. Dit model is tussen alle andere Ferrari's uit die periode een zeer opvallende verschijning. Carrera heeft van deze Ferrari een net model gemaakt. Jammer van het nokje waarmee de auto in de doos wordt bevestigd en de kiertjes in de neus. Ben je een Mille Miglia fan dan heb je eigenlijk geen keus. Dat is overigens geen drama want deze Carrera modellen zijn nog goed te betalen. 
Ben je een echte Ferrari fan en heb je liever rood? Dat kan, want naast deze 1951 versie is er ook een geheel rode versie van de auto die deelnam aan de Mille Miglia in 1952.
Meer lezen en zien over deze Ferrari 166? Klik hier!
 
Profiel:
Ferrari 166/212MM
Mille Miglia 1951
Aandrijving: inline 9x27
Banden: slicks
Magneet: 2 maal
Referentienr: 25710

Webtips:
Mille Miglia
Carrera

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 april 2006 - Copyright racebaan.com