HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FERRARI F1 VAN CARRERA
Weliswaar met minder overmacht dan in voorgaande jaren, maar toch behaalde Ferrari en Schumacher weer de wereldtitel. Spannend tot de laatste race en een mooi moment om eens een Ferrari F1 op de baan te zetten. Carrera heeft op dit moment de exclusieve rechten voor het maken van Ferrari slotcars. Een van de recente modellen is dan ook een Ferrari formule I. Het gaat hier om de F2002 V10 met startnummer 1 en we hebben deze een flink aantal rondjes losgelaten op ons testcircuit.
PRIMA VELGEN
De F2002 zit verpakt in de vertrouwde transparante box, waar je ook een paar extra slepers (plus!) en handleiding (plus!) aantreft.
De details aan deze F2002 zijn beslist minder verfijnt dan bij concurrenten Scalextric en SCX. Maar daarentegen voelt het allemaal wel wat steviger aan! Wat meer vlees aan een spoiler heeft als voordeel dat deze langer dan één race meegaat. Alle details die op een formule I auto horen te zitten zijn overigens gewoon aanwezig. De velgen en de banden verdienen echter toch een extra vermelding. Prachtige velgen en prima opdruk op het rubber.
MOTOR NIET IN LIJN
Aan de buitenkant van deze Ferrari is goed zichtbaar dat (uiteraard) ook in dit model de nieuwe techniek van Carrera is toegepast. Veel meer kan er in een formule I model niet zitten, maar hebben hem toch maar eens opengemaakt. Na demontage vallen twee zaken op. Als eerst is de flens op de velgen op een aantal plaatsen onderbroken. Verder ligt de motor onvoldoende in lijn met de achteras. Hierdoor vallen de tandwielen niet netjes in elkaar en zullen deze sneller aan vervanging toe zijn. Het enige (schijnbare) effect dat dit op het racen heeft is dat de auto minder geruisloos is. 
De auto zit echter netjes in elkaar en is vrij eenvoudig te de- en monteren. Let met het voorste schroef echter wel even op, want dat is vrij eenvoudig dol te draaien. 

KAN TEGEN EEN STOOTJE
Al snel blijkt dat het wat steviger uitvoeren van een aantal details geen slechte keuze is. De top van deze F2002 is hoog en de remwerking zonder meer goed. Dat laatste is wel eens anders geweest bij Carrera en fans van Formule I auto's zullen dit zeker toejuichen. Op onze testbaan was het zelfs met volledige magneet bezetting mogelijk om bij het uitkomen van een scherpe bocht over te gaan in een powerdrift. Op een baan die wat stroever is (Ninco en SCX) zal dit wat lastiger zijn en zal je de magneten wat "milder" moeten zetten. De auto heeft verder een vrij neutraal rijgedrag, maar als je op de limiet gaat rijden vergt dit veel van je concentratie. Tientallen rondjes op 98% zorgen voor constante snelle rondentijden, maar records zetten is toch wat lastiger. Het piepje (snelste ronden) wordt dan afgewisseld met een "naast de baan". Dit gebeurd overigens zonder overdreven capriolen en de F2002 schuift keurig in de vangrail.
CONCLUSIE
Dit is zonder enige twijfel de beste formule I auto die Carrera heeft gemaakt. Details zijn niet zo verfijnt als bij een aantal concurrenten, maar op deze F2002 blijft het wel veel langer heel. De kleine vleugeltjes kan je voor het racen er eventueel even afhalen! 
Topsnelheid en remweg zijn goed, maar afhankelijk van het type baan is het wel raadzaam om te experimenteren met de twee magneten. Wie liever lood wil plakken moet haast met een lantaarn naar wat ruimte op zoek. Bij die zoektocht word je ongetwijfeld afgeleid door de erg fraaie wielen!
Profiel:
Ferrari F2002 V10
F1 seizoen 2002
Aandrijving: inline 9x27
Banden: F1 profiel
Magneet: 2 maal
Referentienr: 25706

Webtips:
Ferrari
Carrera

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
14 oktober 2003 - Copyright racebaan.com