HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: BOND.........JAMES BOND
Enkele jaren terug heeft Carrera al eens een Vanquish in een James Bond versie uitgebracht. Nu is het de beurt aan de enige echte James Bond auto. We hebben het dan over de Aston Martin DB5. Maar naast deze 007 aller 007ens verrast Carrera ons ook met een tweetal ander auto's uit een tweetal JB-films. Omdat auto's als deze vooral richting verzamelaar gaan focussen we ons vooral op het uiterlijk van deze nieuwe modellen.
AUSTON MARTIN DB5
Een ieder zal het met ons eens zijn dat er maar één James Bond auto is en dat is deze Auston Martin DB5. Een prachtige klassieke auto en niet alleen voor liefhebbers van Engelse sportauto's. Het model wat Carrera van deze DB5 heeft gemaakt is beslist zeer geslaag. Prima verhoudingen en gelukkig zijn de wapens en de trucjes op deze auto niet te opvallend weergegeven. Alleen de mitrailleurs boven de voorbumper en dat lijkt ons ook genoeg. De lak is netjes en leuke details zijn de grill, spiegels (ook binnen) en natuurlijk de spaakwielen. Ruitenwissers hadden iets fijner gekund en niet alle delen sluiten perfect op elkaar.In totaal toch een erg geslaagd model. 

GOLDFINGER
Deze Ford Mustang heeft in Goldfinger rond getuft. Ford heeft in 1964 overigens met deze Mustang een geweldige kans laten liggen. De Mustang had immers in plaats van de DB5 de Bond auto kunnen worden.
Hoe dan ook we kennen allemaal wel de scene van de Mustang samen met de DB5 op het stofige bergweggetje. Op een bepaald moment is James het spuugzat en drukt op een van de geheimzinnige knopjes op het dashboard van de DB5. Het rechter achterwiel van de DB5 ontpopt zich op dat moment tot een soort foodprocessor en trekt als een blikopener de Mustang aan de onderkant open. Vervolgens wordt de achterband vernieuwt en eindigt de Mustang in de berm.
Wie het verhaal (lees: film) kent zal dan ook prima genieten van deze modelkeuze. De Mustang ziet er ook keurig uit en is beslist een geslaagd model. Veel details maar het interieur is helaas van het "ondiepe" type. De oudjes onder ons zullen een andere herinnering aan Tania Mallet (Tilly Masterson) hebben dan het beeld dat door het blonde poppetje wordt opgeroepen. Toch een prima model...... de auto bedoelen we dan.....

THUNDERBALL
Een jaar na Golderfinger was het de buurt aan Thunderball. De Mustang - maar nu in sky blue - kwam wederom in actie, maar niet zo spectaculair als in Goldfinger. Toch een geslaagde keuze zeker omdat deze auto van een soft-top is voorzien. Naast Mustang zeggen we toch vooral Luciana Paluzzi (Fiona Volpe). Wat een prachtige vrouw, maar helaas vindt ze haar einde in deze film op de dansvloer. Geweldige scene waar Sean met z'n droge humor echt op z'n best is.
Net als de bondgirl uit Goldfinger was Luciana ook een stuk minder blond en gewoon een 100% brunette. Laten we het er op houden dat ze bij Carrera meer verstand van auto's hebben. Maar als je geld wil verdienen met dit soort historische producten moet je natuurlijk wel je huiswerk doen. Deze sky blue met soft-top is overigens een stuk pitter om te zien dan de open Golderfinger versie.

CONCLUSIE
De ontwerpers bij Carrera vallen duidelijk op blond. Samen met het ondiepe interieur in de Mustangs zijn dat eigenlijk de enige missers die je vanuit de optiek van een verzamelaar (daar zijn dit soort modellen toch voor) kan bedenken. Verder een geslaagde reeks slotcars die voor een gewone prijs verkrijgbaar zijn. Geen toeslagen dus omdat het specials zouden zijn. 
Hoewel de Mustangs beslist geslaagde modellen zijn, steekt de DB5 er toch wel boven uit. Maar ja dat is dan ook de Bond-car aller Bond-cars.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
16 oktober 2004 - Copyright racebaan.com