HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: BAANFIGUREN CARRERA
Carrera heeft na de in 2004 geteste figuren opnieuw een aantal sets met poppetjes uitgebracht.
We willen dan ook niet nalaten deze weer even onder de aandacht te brengen.
De eerste set bevat vijf marschals (art.nr. 21115). Ze zijn allemaal net iets afwijkend gekleed, maar wel alles voorzien van een knalgeel veiligheidsvest en oorbeschermers. Bij de set zijn een vijftal vlaggen los bijgevoegd; wit , geel, groen en 2 maal blauw.
 Het winnaarspodium (art.nr.  21121) bevat drie winnende coureurs in verschillende kleuren raceoverals. Deze zijn op een enkele plek voorzien van deels herkenbare logo's van Petronas, shell en vodafone. Verder een nette official compleet in pak en stropdas. Daarbij dus een (ietwat klein) podium met een achterwand voorzien van Carrera-reclame. Overigens zijn deze poppetjes in staat op rechte ondergrond zelfstandig te blijven staan. Voor de iets mindere ondergrond zijn doorzichtige plaatjes bijgevoegd die voorzien zijn van een pennetje. Dit kan dan in één van beide voeten gestoken worden. Handig, want zo kunnen ze naar behoefte, afhankelijk van beschikbare ruimte, gedraaid kunnen worden.

Overigens kunnen ook nu weer één of beide armen bewogen worden om zo de gewenste stand te kiezen.


DE DAMES
De volgende set betreft de set met vijf gridgirls (art.nr. 21113). Zij gaan gekleed in rode badpakken en lage rode schoentjes. Leuk detail; Deze dames hebben allemaal een net iets afwijkende kapsels en/of haarkleur. Zij hebben de eer om de bijgeleverde borden (wel even stickers plakken....) met de respectievelijke startnummers vast te houden.
Tot slot hebben we dan nog een setje van vijf pit-babes (art.nr. 21114).  Zij gaan slechts gekleed in bikinislip en haltertopje en bijpassende laarzen en cap..... Twee van deze bevallige dames heben een deels zittende houding zodat ze bijvoorbeeld lekker op een motorkap kunnen hangen. De andere drie staan letterlijk mooi te wezen. Hun laarzen zijn zelfs voorzien van een vetersluiting..... En toeval of niet, maar het merendeel van deze babes is blond.


CONCLUSIE
Ook Carrera brengt steeds vaker zaken uit voor "naast" de baan. Dit tegen aantrekkelijk prijzen. 
De keus wordt ook steeds uitgebreider. Met name de baanmarshals en de pitbabes zorgen wat ons betreft voor de nodige sfeer. De gridgirls zijn leuk voor plaatjes voor een wedstrijd, maar zullen dan toch echt kort voor de start van de baan moeten....  Maar goed, ze kunnen natuurlijk ook zonder bord een andere functie bekleden. 
Menig thuisbaantje met een moderne huisstijl kan langzamerhand indien gewenst steeds natuurgetrouwer aangekleed worden. Wat dat betreft hebben we trouwens nog wel wat wensen; Goedkope (led)straatverlichting, chemische toiletten, food & drink-stands of  een mooie buizentribune of tv-toren? We wachten geduldig af.....

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
26 december 2005 - Copyright racebaan.com