HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: CARRERA RALLY AUTO'S
Wellicht is het veel hobbyisten ontgaan, maar Carrera heeft al jaren geen rallyauto's in haar programma. Nu zorgen met name Scalextric, SCX en Ninco voor voldoende aanbod op dit gebied maar de echte Carrerafan keek natuurlijk enorm uit naar de eerst Carrera rally auto's sinds jaren.
Uit de prachtige World Rally startset hebben we de auto's geplukt en deze eens onder de loep genomen. Het gaat hierbij om de Subaru Impreza en de Peugeot 307 allebei in de WRC uitvoering.

MODELKEUZE: TOP EN TE VEILIG
De modelkeuze voor de Peugeot 307 is natuurlijk helemaal top. Peugeot is al jaren een merk dat zich zeer nadrukkelijk met het rally-gebeuren bemoeid en de 307 WRC is hun laatste wapen in wat voor velen een van de mooiste vormen van autosport is. 
De Subaru is er al van een merk of tien en strikt genomen zit niemand daar nog op te wachten. Maar de echte Carrera fan zal daar maling aan hebben en wellicht roepen: EINDELIJK!
De auto's zien er prima uit maar halen qua afwerking niet het niveau van Scalextric wat op dat gebied de boventoon voert op dit moment. 
Toch zijn alle details wel aanwezig zoals spiegels, spoilers, rollbar en antennes. De techniek is zoals we van Carrera gewend zijn wat onnodig complex. Vooral de schakelaar en de schakeling voor de verlicht maakt het geheel niet erg overzichtelijk.
De motor ligt in de lengte en tussen de motor en de achteras ligt een magneet zoals we die ook van SCX kennen. Tussen de motor en het geleideschoentje zit de verstelbare magneetslee. Het geleideschoentje is het vertrouwde model net als de schakelaar waarmee je de auto de andere kant op kan laten rijden.
REMWEG BLIJFT LASTIG
Geen enkel merk zorgt voor zulke uitgesproken reacties als Carrera. Er zijn hobbyisten die niets liever willen en er zijn er ook die doe je er echt geen plezier mee. Zelf hebben we ook altijd wat moeite om de Carrera auto's vlot door te racen. Je moet de auto's meer laten rollen en dat is op een baan die wat krapper is dan de gemiddelde Carrera baan niet eenvoudig. Op een circuit met krappe bochten is de remweg van deze auto's dan ook te matig. 
Met de maximale magneet bezetting hebben beide auto's een vrij neutraal racegedrag maar voor menigeen zal het pas echt spannend worden als de achterste magneet wordt verwijderd. Op een stroeve baan zoals SCX en Ninco zal je zelfs de voorste magneet in de zwakste stand willen zetten. Overigens maken de auto standaard uit de doos iets teveel herrie.

CONCLUSIE
De echte rallyfan zal de Peugeot 307 zeker weten te waarderen. Mooi en lekker actueel model. Dat geld natuurlijk in mindere mate voor de Subaru. Echt sub-fans krijgen er natuurlijk nooit genoeg van, maar vanuit het perspectief van de rallyliefhebber voegt de auto weinig toe. Dat de echte Carrera-fan er toch tevreden mee kan zijn begrijpen we, want ze hebben al zolang zonder gemoeten. Race je vooral met andere merken dan zal je even moeten wennen aan het toch wat andere rijgedrag van Carrera. De remweg kan overigens beslist wel iets beter.
Dikke plus blijft natuurlijk dat Carrera zich ook op het gebied van de rallyauto's gaat profileren. 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
28 september 2004 - Copyright racebaan.com