HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
AMERIKANEN VAN CARRERA
Op dit moment groeit Carrera uit tot een echte USA specialist. In de meest recente catalogus staat een duizelingwekkend aanbod van Amerikaanse modellen. Liefhebbers van Britse sportwagens zullen er van gruwelen en wie meer op de Italiaanse GT’s valt zal er ook niet voor warm lopen. Natuurlijk heeft Carrera deze auto’s gemaakt om op die manier toegang te krijgen tot de enorme Amerikaanse markt. Maar ook buiten Amerika zijn dit soort auto’s erg populair 
en uit reacties op deze site weten we dat er in Nederland zelf een forse groep liefhebbers is.
Dus daarom een impressie van een drietal recent Amerikaanse Carrera racers.
DODGE CHARGER DAYTONA
De ondertitel van dit model luidt: " Victory on Debut '69" De concurrentie zal vooral geschrokken zijn van de omvang van deze auto. Ook de 1:32 is immer een enorme auto geworden enpast maar net in het doosje. De blauwpaarse lak is erg geslaagd en met de witte accenten is het echt een kind van die tijd. De vleugel (dit kan je nauwelijks nog eenspoiler noemen) op het achterdek steekt fie boven de auto uit en is hiermee een van de meest opvallende details. Toch bevat deze Dodge meer leuke details om te bewonderen. Luchtinlaten, uitlaatpijpen (onder beide deuren) rolbar en benzinedop. Het meest spreken ons echter de "stalen" witte velgen aan. Echt zo'n uiting van Low Budget racing.

FORD MUSTANG GT
Deze volbloed is natuurlijk een heel andere auto dan de Dodge. In Amerikaanse begrippen (zeker in die periode) is de Mustang en compact model. Het is ook een model dat zelfs bij het antikamp van USA auto's op bewondering kon rekenen. Naast de schreeuwerige (maar keurige!) opdruk is deze straatrace een stuk subtieler behangen dan de Dodge. Geen grote in en uitlaten maar wel veel chroom (bumpers, ruitenwissers en velgen) om lekker mee te showen op Daytona Beach. 
PLYMOUTH ROAD RUNNER
Van de drie modellen die we hier de revue laten passeren geeft de Road Runner het meeste gevoel bij het racen in Amerika. Een nog enigszins herkenbare auto die gewoon uit de showroom komt. De helft van de auto is overgeschilderd om de fans niet in verwarring te brengen. Een groot nummer zodat de wedstrijdleiding geen fout maakt en nog wat subtiele sponsoring. Carrera heeft het model prima neergezet. Net als de Dodge en de Mustang beschikt deze Plymouth over een aantaal details. Natuurlijk in en uitlaten, rolbar en ook heerlijke chromen bumpers die toen nog heel gewoon op de circuits waren.
CONCLUSIE
Wie van dit soort auto’s houd zal al dolgelukkig zijn dat er slotcars van zijn. Toch zullen veel van dit soort modellen vooral bij de racende verzamelaar terecht komen. In deze bijdrage hebben we ons daar dan ook vooral op gericht. Wie dit verzamelt zal niet worden teleurgesteld. Alle drie de modellen zien er goed uit als het gaat om maten, bodyvorm lak en opdruk. Details zijn soms wat plastic maar van ruim voldoende kwaliteit. Zeker in relatie tot de prijs, want die van dit soort modellen beslist aantrekkelijk. Voor liefhebbers van dit soort modellen dus zeker een must, maar gezien het imposante aanbod van Carrera zal het lastig kiezen zijn.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
18 december2004 - Copyright racebaan.com