HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: HONDA NSX VAN CARTRIX
Cartrix is op de een of andere manier een beetje vreemde eend in de racebaanbijt. Dat hoeft niet slecht te zijn en het is juist erg leuk als merken eigenzinnige keuzes maken. Deze Honda NSX is het vierde model van Cartrix en de modelkeuze is helemaal super. Een wat eigenzinnige keuze? Wellicht! Maar deze Honda kwam uit in het Japans GT kampioenschap en dat is toch serieze kost. Helaas werd in de media in Nederland erg weinig aandacht aan dit kampioenschap besteed, maar in het land van de rijzende zon wordt toch heel serieus geracet. Onze eigen Tom Coronel weet dat als geen ander en het is niet alleen de Japanse cultuur die lastig is om in te voegen. 
SPAANSE SUSHI
Japanners eten net als Hollanders rauwe vis, maar daar houdt iedere vergelijking dan ook op. Daarnaast zijn onze maatjes met uitjes natuurlijk maar een barbaarse snack in vergelijking met de Japanse sushi. 
Toch is een sushi de beste metafoor voor deze nieuwe Honda NSX. Cartrix - dat overigens Spaans is - heeft van deze Honda een nette auto gemaakt, zonder door te slaan in details. Details die je toch niet ziet als je aan het racen bent en zelf dachten we dat slotcars daar toch vooral voor gemaakt worden. Het detailniveau is gelijk aan dat van de recente Ninco's en dus iets minder dan bijvoorbeeld de jongste Scalextric modellen. Overigens zijn alle belangrijke details aanwezig. Spiegels, ruitenwisser, spoiler, remschijven en een net interieur. Dit laatste is niet een volledige cockpit, maar van het type "half mannetje". De opdruk die door Cartrix is aangebracht is keurig en is helemaal niets op aan te merken.
De uitvoering die we getest hebben is de zwarte test car van het team Takata. Zwart blijft een lastige kleur om mee te race (en een ramp om foto's van te maken) maar deze Honda kan het goed hebben en de groene velgen werken zeer contrastrijk.

Waarom dan toch die metafoor met die Japanse hapjes?
De standaard sushi (norimaki) is van buiten vrij eenvoudig afgewerkt, maar het echte raffinement zit van binnen....
 

SIMPELE MAAR GOEDE TECHNIEK
Als je de Honda openmaakt - wat met heel simpel klusje is - zal de eenvoudige maar doeltreffende opzet opvallen. Prima! Twee opstaande rillen in de lengte over het chassis om dit meer stijfheid te geven. Dikke motor (TX4) in de lengte, die met een stevige extra steun op zijn plaats wordt gehouden. Dat zijn technische details die we graag zien! Het schoentje is zelfcentrerend met behulp van een simpel veertje. Het werkt, maar als je dit liever niet hebt dan is dit veertje eenvoudig te verwijderen. De magneet ligt tussen de motor en de achteras en is van een zeer krachtig type. De magneet is wel lastig te verwijderen en de achteras moet echt even uit het chassis. Dan schuif je de magneet met een klein schroevendraaiertje simpel naar achteren. Ook voor het verwisselen van de sleepcontacten kan je beter de auto even openmaken. Het veertje (voor het centreren van het schoentje) zit namelijk vrij stevig vast en je trekt dit zeker kapot als je gewoon het schoentje uit het chassis trekt. De banden zijn slicks en de velgen mogen nog wel even een schuurpapiertje zien. Toch een prima technisch geheel met een dikke plus voor de motorsteun. Zoals eerder genoemd: eenvoudig van buiten en raffinement van binnen! Maar hoe zou deze Honda smaken als we hem op de baan zetten........
ALS EEN KANON
De Honda gaat werkelijk als een kanon over de baan en geen enkel record is veilig voor deze auto. Natuurlijk komt dat door de sterke magneet, maar ook de banden blijken een belangrijke rol te spelen. Met magneet is het een beetje alles of niets. Als je de auto kwijt bent is hij ook echt weg. De Honda schuift overigens ondanks de indrukwekkende snelheid netjes van de baan. Toch de auto ook even zonder magneet geprobeerd. Zelfs zonder het aanbrengen van lood is deze Honda een prima racer en de banden zorgen voor zeer veel grip. Dit zelfs op de vrij gladde Scalextric Sport baan. Wel wil de auto nu uitbreken, maar na wat oefenen kan je dat omzetten in een gecontroleerde drift. Ben je een echte magneetliefhebber? Dan is deze Honda een echte killer. Dat niet alleen dankzij de magneet, maar de dikke motor en banden dragen een belangrijk steentje bij aan de toptijden. Race je liever zonder magneet? Dan geeft deze Honda een prima basis om een heerlijke puur natuur racer op de baan te zetten. Veel lood zal je niet hoeven te plakken en zal mede afhankelijk zijn van de baan waar je de Honda op wilt gebruiken. Wel maakt de Honda iets teveel herrie. Waarschijnlijk komt dat omdat de body maar met slechts twee schroefjes op het chassis zit.
CONCLUSIE
Prima racer voor zowel de magneetfan als voor hen die het liever zonder doen. Grote pluspunten van deze Honda NSX zijn het gemak waarmee de auto gedemonteerd kan worden. Dat is helaas niet zo vanzelfsprekend en vaak erg onderschat. Ook de motorsteun, de verstevigingsrillen op het chassis en de zeer krachtige motor zijn dikke plussen. Het zelf centrerende schoentje hoeft van ons niet echt, maar het werkt wel. Verder is het een nette auto, die zoals goede sushi betaamt: vrij eenvoudig van buiten en raffinement van binnen! Naast deze toepasselijke metafoor is het vooral de modelkeuze waar Cartrix een zeer dik compliment voor verdient!

TOM CORONEL
Voor de fans van Tom is er goed nieuws. Gelijktijdig met het verschijnen van deze zwarte test car is door Cartrix ook de witte Mobil versie met nummer 64 op de markt gebracht. Dit is de auto waarmee Tom Coronel in 1999 uitkwam in het Japans GT kampioenschap.

Profiel
Honda NSX
Test Car Takata
Aandrijving: inline
Banden: slicks
Magneet: ja
Ref. nr.: 0402

Webtips
Cartrix
Q.U.I.C.K (importeur)

Home | Racebaanpraatje | Testbank| Verzamelen | Sitemap | Mail
4 januari 2004 - Copyright racebaan.com