HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FOUTE HYUNDAI VAN CARTRIX HEEFT TOP TECHNIEK
Er vallen wat regendruppels op de getinte voorruit en links naast me hoor ik mijn tegenstander grommen. Rechts zie ik een handje toeschouwers en tussendoor zie ik mijn auto reflecteren in de voorgevel van het verlaten kantoorpand. Met enige trots knijp ik ik mijn stuur als ik terugdenk toen ik deze Hyundai voor het eerst zag. De goud metallic lak met de brede aluminium velgen geven de auto iets fouts, maar daardoor uitermate geschikt om je tegenstanders mee te imponeren in een straatrace. Ik mijmer verder....... maar op dat moment gaat de hand van de starter omlaag. Ik geef gas en voor ik het weet ben ik bij de eerste bocht. Ik schrik van de snelheid en hou eigenlijk teveel in, want deze Hyundai Maxi heeft een uitstekende remwerking. Weer op het gas naar de grote 180 graden bocht en deze kan genomen worden met het gas er half op. Dan even inhouden bij de scherp terugdraaiende 180er. De flauwe bocht bij het opkomen van het rechte eind aan de achterzijde van Parkzoom kan bijna volgas worden genomen. Bij de laatste bocht moet je even inhouden en voor het uitkomen van de bocht vol op het gas richting de finish.
PROFIEL
 Merk.....................Cartrix 
 Auto..............Hyundai Accent
 ....................Maxi Tunning
 Uitvoering................straat
 Kleur.......................goud
 Referentienummer...........0312E
 Lengte.....................129mm
 Breedte.....................61mm
 Hoogte......................43mm
 Gewicht.....................81gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor.............19x9
 Bandenmaat achter..........21x11
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
BRANIE EN LEF
Zelfs de eerste ronden die de Accent Maxi van Cartrix op de baan aflegt zijn gelijk toptijden. De auto heeft een wat foute en agressieve uitstraling, maar maakt dit op de baan wel helemaal waar. Door de hoge snelheid is het een auto die veel van je concentratie vraagt. Maar wie heeft er dan gezegd dat slotracen een truttige hobby is? Deze auto straalt branie en lef uit. Als je nieuwe buurman zo'n auto onder de carport zet, dan wordt je vast een beetje nerveus! Maar voor op de racebaan is een "foute" auto een leuk speeltje. Ook de magneet-haters zullen dit een foute auto vinden, want een deel van de prestaties heeft de Maxi te danken aan een zeer krachtige magneet. Dit betekend wel dat als de auto van de baan gaat, dit met de nodige buitelingen gebeurd. Ook de modelauto fanaat zal deze Maxi een foute auto vinden, want de realiteitswaarde is erg laag. Toch is deze dikke Cartrix een slotcar met een aantal opvallende eigenschappen en we hebben er toch eens een paar op een rijtjes gezet. 
Heftige velgen
Gedraaide aluminium velgen hebben als voordeel dat ze mooi rond zijn en dat bevorderd de raceprestatie van een slotcar. Maar aluminium velgen geven daarnaast natuurlijk veel mogelijkheden ten aanzien van de vormgeving en dat is Cartrix prima gelukt. Achter de velgen bevinden zich verder nog keurige remschijven.
Stoere grill
Opvallende stoere grill gemaakt uit gaas van echt metaal. Onderste stukje zit er een beetje scheef in, maar het ziet er toch wel heel erg stoer uit.
Slim centreren van het schoentje
De meeste fabrikanten zijn de laatste jaren overgegaan op geleideschoentjes die zich zelf centreren. Vooral als je een auto in de baan moet zetten kan dit handig zijn.
De oplossing waar Cartrix in deze Hyundai voor kiest is simpel, doeltreffend en als je het niet wil in een paar seconden te verwijderen. Perfect!
Optimistische motor
In deze Hyundai zit een TX 2.3 motor. Volgens opgaven van Cartrix moet deze motor bij 15 volt 21.500 toeren maken en 140 milliampère verbruiken. Beide cijfers zijn iets aan de vrolijke kant en op onze meter blijft het toerental toch echt steken op 20.100 toeren en we zitten dan al aan een verbruik van 170 milliampère. In de praktijk is de motor echter een beest van een ding, alleen iets nauwkeurige specificeren kan geen kwaad. 
Stroeve profielbanden
"De Maxi staat netjes op zijn banden meneer!" zei de autoverkoper nog! Meestal overdrijven deze gebruinde weldoeners, maar in dit geval is het helemaal waar. Dit zijn prima soepele (siliconen?) bandjes met een enorme grip en deze sloffen behoren beslist tot het beste "rubber" wat er in racebaanland wordt gemaakt.
Overdadige smering
Toen we de Maxi zonder kap op de testbank zetten was dat toch even schrikken. De Maxi is namelijk zo overdadig van vet voorzien, dat het werkelijk alle kanten opspettert. Dat gebeurt dus normaal in de kap en dat wordt dus een verzamelplaats van haren en stof.
Je kan beter een groot deel van het vet verwijderen en nog beter is als Cartrix voortaan iets zuiniger met de vetspuit omspringt.
CONCLUSIE
Als modelauto heeft deze Hyundai van Cartrix geen enkele betekenis. De slotcar is immers geen model van een auto die echt geracet heeft. De techniek die Cartrix in dit model heeft gestopt, nodigt echter uit om flink met de Maxi te gaan racen. De rijeigenschappen van de auto zijn door de uitstekende wegligging ook voor de beginner geschikt. Door de beestachtige prestaties bij iets hogere voltages, zal de auto ook genoeg uitdaging bieden aan de specialist.
OVERIGE UITVOERINGEN
De Maxi Tunning is zowel met 3 als 6 spaak aluminium velgen verkrijgbaar. Daarnaast is de auto onder referentienummer 0310E ook verkrijgbaar met gewone plastic velgen. Naast de hier geteste goudkleurig versie zijn de volgende andere metalic kleuren (eerdaags) beschikbaar: groen, rood, paars, violet en blauw.
Webtips Hyundai:
Echte Hyundai's op: www.hyundai.nl
Hyundai Club nederland: hyundai.ontheweb.nl
Fabrikant van de slotcar: Cartrix
Importeur van Cartrix : Q.U.I.C.K

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
26 april 2003 - Copyright racebaan.com